Donnerstag, 26. Mai 2011

Young at heart


Milloin ihminen on vanha? Saksan sosiaali- ja terveysministeriö järjesti teemasta kilpailun, johon sai ottaa osaa joko valokuvalla tai videolla. Ystäväni otti osaa tällä videolla, jossa 80v rouva panee converset jalkaan ja lähtee spraypullonsa kanssa etsimään sopivaa seinää tekstillensä Young at heart.  Rouvan mielestä iässä ei ole kysymys jostain luvusta vaan omasta asenteesta. Elämänilolla ei ole mitään tekemistä iän kanssa. Tärkeintä on, miten vanhaksi tunnet itsesi.
Palkinnot jakaa maanantaina 30.5.2011 itse ministeri ja ystäväni on saanut kutsun pääkaupunkiin eli on ilmeisesti saanut ainakin jonkun palkinnon jos ei jopa voittanut, mutta älkää kertoko kenellekään, se saattaa olla vielä salaisuus.


P.S. Kuvassa herttainen kiinalaisnainen Hangzhoussa pääsiäislomallamme 2009.

Edit 9.7.2011: Maike voitti amatöörien kilpailun videollaan. Hyvä Maike!

Kommentare:

 1. Näinhän se on,oma asenne vaikuttaa paljon,kuten tuli ilmi myös siitä vanhasta opiskelija-herrasta ,josta postasin viime viikolla.

  AntwortenLöschen
 2. Henkinen ikä on ihan toista kuin biologinen ikä! Toivotan Allulle hyvää Provencen matkaa, sillä huomisesta lähtien olen taas internetin kinttupolun päässä runsaan viikon, rauhoittumassa töille.

  AntwortenLöschen
 3. Sydän hakkaa vieläkin katsottuani tuon videon. Sehän on kuin tehty eräästä sukulaisrouvasta, joka taisi olla vieläkin iättömämpi. Suunnittelmaansa tietokonetta hän ei ehtinyt hankkia ja se viimeinen suunniteltu jokavuotinen matka Kyprokselle jäi tekemättä, kun sydänkohtaus vei hänet pois tästä maailmasta melkein 10 vuotta sitten. Koskaan en ajatellut, että hän olisi vanha ja vieläkin kaipaa niitä mielenkiintoisia ja kiivaitakin keskustelujamme, kun kävimme hänen luonaan. Ja mikä vauhti hänellä oli, kun kuljimme tai ajoimme hänen autonsa perässä pääkaupunkimatkoillamme:)
  Tulipa nostalginen sepustus.

  AntwortenLöschen
 4. Spray-pullo jo valmiina, toivottavasti kädet toimivat.
  Oikein mukavaa matkaa!

  AntwortenLöschen
 5. Yaelian: joo, se oli tosi söpö kaveri
  Helena: hyvää lomaa siellä jwd niinkuin berliiniksi sanotaan eli janz weit draussen
  (saksaksi ganz weit draussen)
  Clarissa: onneksi on sellaisiakin ihmisiä. Mun anoppi sanoi jo kuuskymppisenä, että ei kannata enää ostaa sitä tai tätä
  Sirokko: arabiaksiko sä siellä sprayaat? niin varmaan

  AntwortenLöschen
 6. Viime viikonloppuna juttelin miehen kouluaikaisen kaverin kanssa. Naispuolinen ystävä on siis kuten miehenikin 46-vuotias, ja hän harrastaa innokkaasti jalkapalloa naisjoukkueessa. On kuulemma valmentajien ja muiden ihmettelyn kohteena, kun muut joukkueen naiset ovat alle kolmekymppisiä. Olin pikkasen järkyttynyt, siis naisjalkapalloilija hyvässä iässä, mitä siinä ihmettemistä...

  AntwortenLöschen
 7. kato nyt tätäkin: sanos muuta

  AntwortenLöschen
 8. Allu, olen täysin samaa mieltä!

  Kirjoitin jokin aika sitten erääseen 'paikkaan', että minua ei määritellä numeroilla. Ja paskat siitä ilostakaan, vaikka hauska on hauskaa. Ihminen on just sen ikäinen, miksi itsensä tuntee ja minä tunnen olevani 40+, koska muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ystäväni ovat 40-45 vuotiaita, joten samaistun siihen ryhmään.

  Ja vaikka olisin yksin, niin asenteessa lötyyy eli converset jalkaan ja spraypullo käteen vaan!

  Olen ihan järkyttynyt, kun olen seurannut muutamia naisia, joilla on vanhemmat puolisot, miten he antavat puolisonsa asenteen, iän ja ystävien 'muuttaa' itsensä kuin elävältä haudatuiksi.

  PS. Meidän perheessä eräs taitaa osallistua ensi vuonna maailmanmestaruuskisoihin juoksussa. Testi on jo tehty ja tulos oli naisten 60 metrin maailmanennätysaika...R:n matka on satanen.

  PPS. Tämä aihe ei takuulla tähän lopu...

  AntwortenLöschen
 9. Leena: mä tunnen yhden pariskunnan, jossa mies on ehkä 20v vaimoaan vanhempi ja vaimo on kyllä muuttunut avioliiton myötä niin tanttamaiseksi sekä pukeutumisellaan että muuten.

  AntwortenLöschen
 10. Asennetta!
  Laitan vielä saparot päähän ennen kun lähden kaupoille hankkimaan converseja ja spraymaalia...

  AntwortenLöschen
 11. Young at heart, that's all that counts! Pidän peukkuja, että ystäväsi voittaa!

  AntwortenLöschen
 12. Allu, jos mies on vanhempi, voivat ystävät olla vaikka kuinka nuoria.

  Jotkut ovat tanttoja jo syntyessään. Se on kai joku asene tai geenikysymys;-) Minä olen mennyt vain pahempaan suuntaan eli eivät päästä minua ikinä mihinkään vanhainkotiin. Kauhistelen, että käytin 10 vuotta sitten jakkupukuja...vaikka ne olivatkin Rilsin, mutta silti.

  AntwortenLöschen