Dienstag, 14. Juni 2011

ONLYLYON


ONLYLYON on Lyonin kaupungin kansainvälinen slogan. Kaupunki sijaitsee Rhonen ja Saônen yhtymäkohdassa ja on ehdottomasti yksi lempparikaupungeistani Ranskassa. Matkalla Provenceen poikkesimme sinne kahdeksi yöksi ja nautimme siellä siitä kesästä, jota emme löytäneet Provencesta.
Lyonin erikoisuuksiin kuuluu ns. traboulet eli "salakäytävät" talojen välissä. Meillä oli vielä edelliskerralta Michelinin Guide vert, josta löytyi trabouleitten osoitteet. Kadun varrella olevan talon ovi piti avata painamalla nappia ja sitten pääsi sisään katsomaan erikoisia rappukäytäviä ja sisäpihoja ja takana olevia rakennuksia.


Rhonen rannalla oli sunnuntaina valtavan iso tori, jota kateellisina ihailimme.Joen toisella puolella olevat rakennukset heijastuivat kauniisti veteen.
Kaupunki on täynnä mitä söpömpiä rakennuksia. Ei varmaan ollut viimeinen käyntimme siellä.

Kiitos Saksan Telekomin olimme viikon nettipimennossa ja aivan äsken saimme taas yhteyden. Jos vaihtaa jonkun pienen jutun, on aivan varmaa, että yhteys menee poikki ja niin oli tälläkin kertaa. Meillä oli eilenkin vielä pyhä (helluntaimaanantai) ja sen takia koko juttu kesti erityisen kauan. Tulipahan sitten kitkettyä rikkaruohoja ja ommeltua nappeja ja tehtyä kaikkea sitä, mitä toimivan netin kanssa ei ehdi tekemään.
Huomenna menen sairaalaan poistattamaan metallilevyt vasemmasta kädestä. Nukutuslääkäri käski kirjoittaa kieltotekstin oikeaan käteen, etteivät vahingossa avaa sitä, kun sieltäkin löytyy titaania. En nyt oikein välittäisi olla uudelleen täysin kädetön. Torstaina pääsen kotiin, jos kaikki menee hyvin. Pitäkääpä peukkuja!

Kommentare:

 1. No nythän tuo piiloutumisesi syy sitten selvisikin. Nettipimento on aina positiivinen asia, on aikaa elää oikeatakin elämää.
  Kaunis tuo Lyonin kaupunki ja erikoisia sen salakäytävät. Kukkaruukut ikkunoiden edustoilla ovat myös kauniita, mutta ihmettelen aina, kuinka nuo ne pysyvät siellä eivätkä putoa kadullakulkijan päähän. Ei meillä Suomessa vaan pysyis, ehkä täällä tuulee enemmän:)

  AntwortenLöschen
 2. Täytyy seuraavalla kerralla tutustua muuhunkin Lyoniin kuin rautatieasemaan, jossa olen vain vaihtanut TGV:een.

  Odottelinkin, että joko olet leikkauksessa, mutta selvisihän se syy. Noudata vain nukutuslääkärisi neuvoa -varmuuden vuoksi! :)

  Pikaista paranemista leikkauksen jälkeen!

  AntwortenLöschen
 3. Kerkisin jo ihmetellä, kun Sinulta ei tule mitään tekstiä blogiisi. Sitä se tänä nykyaikana todella voi olla, että linkit on poikki. Kiität tänään niin kauniisti Telekomia. Ei ne kyllä siitä kiitosta ansaitse.
  Hyvää sairaalamatkaa ja toivottavasti kaikki menee hyvin.

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: samaa olen minäkin usein ihmetellyt, mutta ei ole ainakaan meidän päähän pudonnut yhtään kukkaruukkua
  Helena: ilman muuta katsottava enemmän kuin rautatieasema
  Maija: no se kiitos-sana ei ollut todellakaan tarkoitettu kiitokseksi, se on todellinen Saftladen.

  AntwortenLöschen
 5. Ihmettelinkin jo missä Allu luuraa...
  kauniilta näyttää Lyon,ja noita salakäytäviä tutkisin mielelläni.
  Tsemppiä metallilevyjen poistoon,minun ranteeni (jännetulehdus)on vielä kipeä,mutta yritän olla rasittamatta liikaa.Toivottavasti leikkauksen jälkeen paraneminen sujuu nopeasti!

  AntwortenLöschen
 6. Yaelian: onpas pitkävihainen se sunkin vaiva. Eiköhän se mun juttu hyvin mene, vaikka kolme varttia ne väitti tarvitsevansa niiden pikkuriikkisten ruuvien ja kahden titaanilevyn poistamiseen ja kahden haavan ompelemiseen.

  AntwortenLöschen
 7. Hyvää onnea leikkaukseen ja oli taas kiva nähdä kuvia matkan varrelta! Ranska on aina jäänyt minulta vähän sivuun, kun en puhu kieltä. Nyt olemme menossa ensi viikolla Pariisiin. Se vesikuva on kuin Monet n maalaus, olimme kerran Givernyssä!

  AntwortenLöschen
 8. Eilen illalla ajattelin, että toivottavasti mitään ei ole tapahtunut eli onneksi olikin vain nettipimento.

  Lyon käymättä ja nyt lisätty matkatoivelistalle.

  Onnea metallien poistoon - menköön kaikki oivallisesti!

  AntwortenLöschen
 9. En ole minkään käynyt Lyonissa. Mielenkiintoisia yksityiskohtia kaduilla, patsaita ja kylttejä rakennuksissa ja sisäpihat vallan upeita. Ikkunalaudat eivät olleetkan niin leveitä kuin otaksuin omieni perusteella..
  Toivottavasti netti alkaa pelittää, yksikätisenä voi muuten tulla aika pitkäksi. Onnea leikkaukseen ja pikaista parantumista.

  AntwortenLöschen
 10. Terveiset Kainuusta. Hellettä on riittänyt alkukesän, tosin nyt vähän (vain vähän¨¨¨!) viileni, on kuulema aivan normaalit kesäilmat.
  Noita kuvia katsellessani tuli ihan ikävä Pariisia...Mutta kesä Suomessakin on ihana.
  Pidän peukkuja että titaanien poisto menee ongelmitta. Terveisin Sira

  AntwortenLöschen
 11. Änä: voisi tosiaan olla Monet
  Heljä: Lyon kannattaa ehdottomasti ja siellä on myös paljon hyviä ruokapaikkoja, sieltähän se Bocusekin on
  Hannele: torit on tosiaan joka paikassa "must"
  Sirokko: netti toimii ja käsi ilman ruuveja myös
  Sira: kiva kuulla sinustakin ja hyvää loman jatkoa Kainuuseen. Tulen Suomeen 29.7. viikoksi, varaudu silloin huonoon ja kylmään säähän

  AntwortenLöschen
 12. Lyon on kyllä tosi kaunis kaupunki! Mä olen sielä käynyt 7-vuotiaana, joten oisi aika mennä uudelleen. Rhônea pitkin vaikka ;)

  AntwortenLöschen
 13. Näköjään olemme olleet melkein samaan aikaan samalla suunnalla. Eipä kohdattu Arlesissa.

  AntwortenLöschen