Donnerstag, 9. Juni 2011

Terveisiä Provencen auring sateesta

Terveisiä Provencesta, joka taisi olla viime viikolla Euroopan kylmin ja sateisin kolkka ja Allumies, joka raukka on nähnyt Suomessa oikeastaan vain viileitä ja sateisia kesiä, totesi muutaman kerran, että täällähän on kuin ennen oli Suomessa. Tämä kuva näyttää hyvin pyörämatkamme säätilan puolen päivän aikaan. Tuolla hetkellä ei tainnut kovasti tuulla, mutta välillä meillä oli  sellainen tuuli, että myötätuulessa ei tarvinnut polkea lainkaan ja silti mentiin 24 kmh.


Väriä lomaamme saimme sadevaatteista, joille oli käyttöä ihan joka päivä. Pahin päivä oli matkalla Arles-Uzès, silloin kengissä loiskui vesi ylös ja alas aina sen mukaan miten polki ja vietin illan föönaten kenkiä kuivaksi. Hellevaatteille ja sandaaleille ei ollut käyttöä.
Muuten matka meni todella hyvin, ranteet kestivät, mukava reitti ja elettiin "comme un coq en pâte". Mutta kiva oli sitten ajella taas pohjoiseen päin ja Burgundista löytyi jo taas kesä.

Kommentare:

 1. Voi harmin paikka, ettà satoi koko loman. Ihanan positiivisesti kirjoitat siità silti, joten tuskin pilasi koko lomaa kuitenkaan :D

  AntwortenLöschen
 2. Tervetuloa kotiin! No oli teillä tuuria sään suhteen;) Pääasia kuitenkin, että matka meni hyvin ja saitte "wie Gott in Frankreich leben". Olin hiukan huolissani noista ranteistasi:)

  AntwortenLöschen
 3. Ciacy: kun oli ihanat matkaseuralaiset ja hyvää ruokaa, niin voitiin silti olla hyvällä tuulella
  Clarissa: ranteet ei vaivanneet tippaakaan, päinvastoin ystäväni E valitteli ranteitaan ja ihmetteli, että mulla meni niin hienosti.

  AntwortenLöschen
 4. Tervetuloa taas kotiin. Vai oli Teillä huonot kelit. No niilehän ei kukaan voi mitään. Mutta aurinkoisella säällä kaikki on vielä paljon kauniimpaa ja mukavampaa. Mutta hyvä, että kaikki meni muuten suunnitelmien mukaan, ja hyvä seura auttoi kestämään...
  En ole kokeillut mainitsemaasi rapaperipiirakkaa.

  AntwortenLöschen
 5. Täytyy kyllä sanoa, että vesisade ja pyöräily ei ole mun ihastuslistan kärjessä. Onneksi saitte sentään kesäkeliäkin matkallanne. Muuten tuollainen matka on varmasti tosi kiva.

  AntwortenLöschen
 6. Tervetuloa takaisin! Tylsää että kelit oli huonot, mutta eipä sitten lämpöhalvaus eikä kuivuminen vaivanneet - jos jotain positiivista haluaa sadesäästä kaivaa. Mutta asiahan on niin, että ei ole huonoja säitä, ainoastaan huonosti pukeutumista.

  piirakkaa en ole vielä tehyt, sillä vadelmia ei ole vielä tullut. Raparperi sen sijaan kasvaa. Ja kiva että ranteet kesti!

  AntwortenLöschen
 7. Oikea pukeutuminen ja asenne pitää hengissä, hyvä seura tekee elämä siedettäväks, mutta nautinto..hmm.. ehkä sitäkin jostain irtosi sateesta huolimatta, on ainakin mitä muistella.

  AntwortenLöschen
 8. Maija: olen onneksi nähnyt nuo paikat jo paremmalla säällä, tosin en pyörän satulasta
  Sari: ensimmäistä kertaa oli meillä tuollainen koiranilma eikä se kyllä herkkua ollut, kun kaikki oli märkänä. Kun poikettiin syömään yhteen baariin, tarjoilija tuli heti lattiarätin kanssa kuivaamaan lattiaa, kun tipuimme vettä.
  Helena: lämpöhalvausta olin osannut enemmän odottaa kuin kaatosadetta
  Sirokko: unohtumaton matka ainakin sateen takia.

  AntwortenLöschen
 9. Kauan olit poissa,tuli jo ikävä...
  Harmi kun oli noin huonot säät teillä mutta kiva kun muut seikat matkalla olivat mieluisat:)

  AntwortenLöschen
 10. Sataa tai paistaa, säälle ei voi mitään.

  Hauska kuulla, että matka meni muutoin hyvin. Kunto on noussut.

  Teillä näyttää olevan kovin vähän varusteita mukana, vietiinkö ne autolla edellä. Sveitsissä ja Saksassakin järjestetään paljon ohjattuja pyöräretkiä, joissa huolto pelaa.

  Oikein hyvää loppuviikkoa!

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: voi kiitos
  Marjatta: saksalainen pyörämatkafirma suunnittelee reitin, antaa kartat ja ohjeet ja buukkaa hotellit ja lainaa pyörät ja kuljettaa matkatavarat hotellista toiseen. On myös sellaisia matkoja, joissa on opas mukana, mutta me tehdään omin nokkinemme, sillä halutaan olla joustavia ja pitää paussi silloin kuin halutaan ja syödä missä itse tykätään. Hauskaa helluntaiviikonloppua sinnekin. Teillä ei taidakaan olla helluntaimaanantaina pyhä kuten meillä on.

  AntwortenLöschen
 12. voi ei, ja taalla Suomessa on +30, huh ihanaa helletta!
  Hienoa, etta ranteet kesti.
  Tuollaisen maran reissun jalkeen on varmaan ihanaa paasta omaan suihkuun ja sankyyn... :)

  AntwortenLöschen
 13. Kerro Allumiehelle, että täällä on niin kuuma, että kuolee!

  Olisin niin mieluusti ollut pyöräilemässä Provencen vesisateessa.

  Jos tulee yhtä kuuma suvi kuin oli viime vuonna,niin...

  Huvittaa, kun Jael tuli viime vuonna Suomeen saamaan viileyttä;-) Ans kattoo kui ny käy!

  AntwortenLöschen
 14. BLOGitse: kaikkialla muualla oli helle, ainoastaan Provencessa ei
  Leena: Allumies riskeeraa tänä vuonna ja tulee mun kanssa heinäelokuun vaihteessa viikoksi. Voit olla melko varma, että silloin on viileää. Hän muistelee aina sitä mökkilomaa Orivedellä, kun ulkona oli +12C ja hyttysiä.

  AntwortenLöschen
 15. Kivaa että oli kuitenkin hyvä matka (tänään olis sitten ollut jo aurinkoa ja lämpöä, kävitte liian aikaisin ;) )

  AntwortenLöschen
 16. Nyt sekoitin asioita eli tarkoitin järjestettyjä matkoja. Paritkin ystävät ovat olleet pyöräilemässä samaan tapaan kuin te ja olleet tyytyväisiä.

  Helluntaiviikonloppu tulossa, maanantaina on työpäivä.

  AntwortenLöschen
 17. stazzy: ei voi olla totta, en ala. allu unplugged

  AntwortenLöschen
 18. NO hyvä että välillä sadevaatteetkin pääsee käyttöön ;) Seikkailua ainakin on ollut, ja hyvä että myös myötätuulta :)

  AntwortenLöschen