Sonntag, 19. Juni 2011

Ranskan loput

Eipä tullut juuri otettua kuvia pyöräretken aikana Provencessa, kun vettä satoi joka päivä ja käsiä tarvittiin tuulisella säällä pitämään kiinni sadeviitasta.
Tässä pysähdyttiin ostamaan vettä ja jaksoin kaivaa kameran esille:
Chateauneuf-du-Pape, joka on tunnettu punaviinistään.

Allumies kyläaukiolla Tarasconin lähellä. Onneksi on oltu Ranskassa niin usein, että etusijalla muistissa on kuitenkin edelleen ne ihanat hetket, kun istutaan plataanin varjossa syömässä salaattia ja nämä sadekuvat pannaan sinne jonnekin unohduksiin.


Tässä ei ihme kyllä satanut. Uzès on ihana vanha kaupunki, jossa ei ole mitään ihmeellisiä kulttuurinähtävyyksiä, mutta se on todella näkemisen arvoinen.


Matkan varrella oli paljon aprikoosiviljelmiä ja poimimme maasta (ja joskus puustakin) herkullisia aprikooseja. Kerran tiellä yksi herttainen aprikoosiviljelijä pysäytti traktorinsa viereemme ja käski meitä ottamaan lavalta aprikooseja.


Paluumatkalla poikkesimme Metzin kaupunkiin Lotringeniin. Siellä olikin sitten jo parempi sää. Kuvassa Mosel-joki.


Tarkoitus oli mennä tiistaina katsomaan uutta Centre Pompiduta, mutta tekivät meille kepposen, se onkin tiistaisin suljettu, mutta nähtiinpä silti rakennuksen erikoinen arkkitehtuuri.


Mentiin sitten sen sijaan katsomaan tuttua ja kaunista tuomiokirkkoa, joka on tässä ilta-auringossa jännän värinen

Tämä on yksi niistä kirkoista, joissa on Chagallin suunnittelema ikkuna.

Kommentare:

 1. Mullakin kày aina tuollainen tuuri, ettà kaupat ja muut ovat kiinni juuri sen kyseisen pàivàn kun sinne suunnistan. Todella kaunis tuo kirkko ja aivan ihana yllàtys olisi saada aprikoosi suoraan viljelijàltà tuolleen ohimennen :)

  AntwortenLöschen
 2. Hienoja paikkoja näitte matkalla sateista huolimatta.Kiva poimia aprikooseja suoraan puusta!
  Ja onpa tuo linna Metzissä kaunis!

  AntwortenLöschen
 3. Kivalta näyttää reissunne kuvin ja sanoin, sateesta viis! Olen itse ollut pyöräreissulla, jolloin satoi koko 3,5 päivää. Siitä muistona on kuvia, joissa puristan hanskoista vettä ja kaadan kengästä vettä. Silti meitä kyllä vain nauratti ja laulatti.

  Erikoista arkkitehtuuria tosiaan tarjoilee tuo Centre Pompidu, mitähän siellä olisi ollut sisällä?

  AntwortenLöschen
 4. Ciacy: ja ne olikin parhaita aprikooseja ikinä
  Yaelian: onhan siitä matkasta kivoja muistoja sateesta huolimatta
  Susadim: sitä vettä minäkin kengistä kaatelin ja hotellin föönillä yritin saada kuivaksi, kun seuraavana päivänä oli pakko laittaa samat kengät jalkaan. Erilaisia näyttelyjä ja eventtejä siellä on, kotisivu on tämä
  http://www.centrepompidou-metz.fr/en/welcome

  AntwortenLöschen
 5. Sateen sattuessa sateessa. Ja ajattelepas, jos ei sataisi ollnekaan! Teillà oli joka tapauksessa hyvà reissu, eikòs vaan. Aprikoosiaika on tààllàkin, kirsikoitten loppusesonki. Olen kohta niillà kyllàstetty. Jaksa taas ensi kesààn.

  AntwortenLöschen
 6. Kiitos Allu Sinulle taas kauniista kuvista pyöräretkeltänne Ranskassa. Ihan kuin olisi ollut siellä mukana. Niin, ja sateellehan ei voi kukaan mitään, mutta ei se pyöräretkellä ole niin kivaa. Tänään on täällä ollut erikoisen sateinen päivä.
  Von kuvitelle, että aprikoosit maistuivat aprikooseilta!

  AntwortenLöschen
 7. Lissu: voi kauhistus, jos ei sataisi koskaan!
  Maija: meillä sataa ja paistaa ja sataa ja paistaa.

  AntwortenLöschen
 8. Ja taas saimme olla matkalla sinun kanssasi. Chateauneuf-du-Papesta raikkaan värinen kuva kukkineen ja mikä valtava puu tuolla Dorfplatzilla! Aprikooseja tekisi kovasti mieli, kuten myös nähdä livenä nuo Chagallin lasimaalaukset.

  AntwortenLöschen
 9. Polkupyöräily sateessa ei ole kivaa, mutta sitä ei sinun kuvat ja kirjoitukset alleviivaa liikaa. Sadevaatteet on täälläkin tarpeen... Arvaas kuka on tänään syönyt Morellenknödel sateisessa Salzburgenlandissa? Täällä on muuten Hundertwasserin suunnitelema suihkulähde. Muuten arkkitehtuuri on aika tyypillistä.

  AntwortenLöschen
 10. Clarissa: tuli vaan teidänkin reissusta sateinen
  Helena: Morellen vai Marillen?

  AntwortenLöschen
 11. Oi, upeita kuvia! En panisi minäkään pahitteeksi pyöräilyä noissa maisemissa. Mieluusti tietenkin ei-sateessa!

  AntwortenLöschen
 12. Elegia: kiva kun kommentoit♥ Jos olisi ollut silmälaseissa tuulilasinpyyhkimet, olisi ollut helpompaa ihailla kauniita maisemia.

  AntwortenLöschen
 13. Hieno tuo uusikin Pompidou! Ja ranskalaiset pikkuiset kylät on niiiiin kauniita ja idyllisiä.
  Harmi sitä sadetta ... :/

  AntwortenLöschen