Samstag, 6. August 2011

Suomen kelit

Kun aikanaan kivikaudella asuin vielä Suomessa, keli tarkoitti "säästä riippuvaa teiden tai maaston kulkukelpoisuutta" eikä "ilmakehän tilaa maanpinnalla jollakin tietyllä paikalla tiettynä aikana" eli siis säätä kuten Kotimaisten kielten tutkimuskeskus sanoo. Arkipuheessa näytetään nykyään puhuttavan enemmän ja enemmän kelistä.
Terveisiä Suomesta, jonka kelien kanssa meillä ja varsinkin Allumiehellä on sellaisia kokemuksia vuosikymmenien ajalta, että Suomen kamaralle astuttaessa sataa aina. Tänä vuonna on ollut vuosikymmenien hienoin kesä, mutta Suomi-neito ei halunnut järkyttää meitä ja tehdä poikkeuksia sään suhteen ja niinpä näkymä Helsingin lentokenttäbussista olikin sitten tällainen


Mutta mutta, kaupunkiin tullessa sade oli jo lakannut ja taivas alkoi näyttää kauneinta Suomen suven sinistä. Yrjönkadun ja Lönkan kulmaan oli (varmaan ihan meitä varten) järjestetty liputuspäivä

ja kaartilaiset marssivat Senaatintorilla ja toivottivat meidät torvea soittaen tervetulleiksi kesäiseen Suomeen.

Loppuaikana sää/keli olikin sitten oikein ihana ja nyt meidän huushollissa mieskin alkaa vähitellen uskoa, että vaimon kotimaassa lähellä Pohjoisnapaa voi olla kesäistäkin.

16 Kommentare:

 1. Täällä on ollut parempi heinäkuu kuin saapasmaassa, ja hienoa, että Allumieskin sai kokea ripauksen lämpimintä heinäkuuta viiteenkymmeneen vuoteen!

  AntwortenLöschen
 2. Tuo keli-sana ärsyttää kyllä niin, että näen punaista joka kerta, kun sitä käytetään väärässä yhteydessä.
  Mitä pahaa te oikein olette tehneet, kun teitä aina noin on huonoilla "keleillä" rangaistu;)

  AntwortenLöschen
 3. Hienoa, että kelit ovat hyvät. Saksalainen väpypoikakin näkee kuinka aurinkoista Suomessakin voi olla. Kaikkien näiden vuosien jälkeen, hän on sen ansainnut.

  Meillä on pilviset ja välillä sateiset kelit... Ärsyttävää!

  AntwortenLöschen
 4. Hienoa että säät kerrankin suosivat Suomessa Allumiestä;D Hieno kesä on ollutkin Suomessa tänä vuonna!

  AntwortenLöschen
 5. Allu, minua tämä nyt naurattaa, sillä Jael on yrittänyt tulla pari suvea tänne 'vähän viileämpään', mutta kaikki onkin ollut toisin.

  Lumimiehen synttäri on 2.7. ja silloin alkavat aina hitonmoiset helteet. Kokeilkaa joskus sitä!

  Vietin jälleen osan suvesta kellarissa. Vein sinne nyt oikein lukutuolin ja koiruudelle pedin. Sinne meitä sitten passattiin...

  AntwortenLöschen
 6. Ben Furmania mukaellen koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellinen suomikuva.

  AntwortenLöschen
 7. Lissu: ei ole Saksassakaan ollut hyvä kesä tänä vuonna tai siis se kesähelle oli jo maalis- ja huhtikuussa
  Clarissa: no en ole sitten ainoa
  Vihreätniityt: vävypoika oli todella onnellinen
  Yaelian: olen jo miettinyt, että pitäisi lähteä aina sun kanssa yhtäaikaa, silloin on varma, että on kuumaa
  Leena: juu, se on hyvä vitsi, että pakenee Israelista ja saa Suomessa löylyt niskaan
  Susadim: tosiaan, onnellinen lapsuus ja sitten vielä onnellinen suomikuva, purrfect
  Hannele: Suomestahan niitä, olivat muistaakseni tulleet Vaasasta asti moikkaamaan meitä

  AntwortenLöschen
 8. Israelin keleista ei nyt viitsi mainita mitaan. Onneksi Suomessa on yleensa vahemman kosteaa sentaan. Sanon yleensa kun tana kesana koimme Suomessa pari niin kosteaa paivaa, etta Tel Avivilaisetkin olisivat sita ihmetelleet.

  AntwortenLöschen
 9. anumorchy: Suomen kuiva kesä ja kuiva talvi on tosiaan paljon helpompi kestää kuin se kasvihuonekosteus, jota meilläkin täällä riittää.

  AntwortenLöschen
 10. Meillä taas puolisko ei lainkaan usko, että Suomessa voisi olla kesäisin kylmä tai talvella lämmin. Oltiin siis tässä myös viimeiset parisen viikkoa Suomessa. Tuo tykkää helteestä jopa vähemmän kuin minä, joten ensi kesänä oisi kuulemma syytä matkustaa johonkin, missä on vähän vähemmän kuuma ;)

  AntwortenLöschen
 11. Mukavaa että säät hellivät teitä(kin) ja Allumies sai todisteita kesästä! Meille on luvattu taas yöpakkasia, nyt on mittarissa +12,9 ja järvi on peilityyni. Oltiin naapureilla syömässä rosvopaistia ja vieläkin olen hengästynyt niistä tsiljoonista polttiaisista, joita ulkona on. Siis noin millin parin mittaisia lentäviä otuksia, joita ei edes sääskiverkko estä!

  AntwortenLöschen
 12. Täällä näet ne teitä vastaanottamassa olleet torvensoittajat tositoimissa http://www.oravais.fi/vomturism/ohif/sidor/Svenska/Regementet.html
  Mikä tykkien pauke ja sotiminen, kun olin v. 1808, tai taisikin olla 2008 katsomassa Suomen sodan verisintä taistelua.

  AntwortenLöschen
 13. Minullekin sattui aina silloin, kun olin ex-puolison kanssa Suomessa kesällä, sateinen tai hyytävän viileä sää. Mutta jos saavuin yksin, oli aina päivänpaistetta ja hellettä. Na ja, wenn Engel reisen....
  Viime vuosina on alkanut kyllä tuntua siltä, että täälläkin kesällä ilma on kosteampaa kuin ennen vanhaan. Taivas on onneksi vielä sinisempi kuin Keski-Euroopassa.
  Hyvää sunnuntaita!
  Maikki

  AntwortenLöschen
 14. Oili: ilmoittelehan sitten ensi vuonna, JOS menette Suomeen ja tiedän, että siihen aikaan on lämmintä. Meidän ystävät oli kerran Lofooteilla, kun pitävät viileästä ja siellä oli ollut mieletön helle.
  Helena: Allumies on tavannut sellaisia mäkäräisiä Karhunkierroksella.
  Clarissa: en saanut tuota linkkiä auki, mutta Oravaisten sivulta löysin niitä ukkeleita.
  Maikki: minulle on käynyt hyvin usein niin, että jos olin yksin Suomessa, oli ihana kesä tai kaunis luminen talvi.

  AntwortenLöschen
 15. Perinteet kunniaan; pitää sataa kun Suomeen saapuu -- onneksi kuitenkin kirkastui ja saitte teikin (ja erityisesti Allumies) maistaa kunnon Suomalaista kesää :))

  AntwortenLöschen