Mittwoch, 5. Oktober 2011

Lombardia

Menomatkalla päätimme ajaa Sveitsin läpi pysähtymättä, sillä siellä on kaikki entistäkin kalliimpaa frangin vaihtokurssin takia. Niinpä ajoimme suoraan Italian puolelle ja kävimme mm.Comossa.


Bergamon söpöä kaupunkia näytetään mainostettavan Suomessakin. Se on lähellä Milano-Malpensan lentokenttää, jonne pääsee mukavasti Suomestakin suoralennolla ja siksi varmaan yllätyksekseni kuulinkin siellä silloin tällöin suomen kieltä.Onneksi olimme saaneet hotellissa hyvän aamiaisen, muuten ei oltaisi varmaan voitu vastustaa kiusausta tämän näyteikkunan luona.

Aperol Sprizz on MUST Italiassa ja Varesessa hintaan kuului paljon pientä suolaista, joka riitti melkein koko illalliseksi tai ainakin korvasi alkupalan.

Nyt sitten laihdutetaan, sillä perheeseen tuli kolme kiloa lisää entisten liikakilojen lisäksi.

Kommentare:

 1. Tuossa ylimmäisen kuvan talossa asuisin oikein mielelläni ja ihailisin kaunista näköalaa. Välillä kävisin nauttimassa noita herkkuja, Aperol Sprizziä unohtamatta.
  Ai tuonne pääsee suoralennolla! Pistetään haave mietintämyssyyn hautumaan.

  AntwortenLöschen
 2. Kauniita rakennuksia! Tuota nimenomaista Spritziä piti googlettaa,nyt selvisi:) Olipa houkuttelevia pizzoja siinä ikkunassa!

  AntwortenLöschen
 3. Olipa taas kiinnostava olla mukana kuvien kera Allun matkalla, tällä kerralla Italiassa. Ylin kuva muistuttaa paljon sitä taloa, missä olin pari vuotta sitten Sveitsin italialaisessa osassa yötä, kun lunastin lahjakortin, jonka poikani tyttöystävänsä kanssa minulle oli lahjoittanut synttärilahjana.He näyttivät minulle Sveitsiä viiden päivän aikana ristiin rastiin.

  Älä sure niitä liikakiloja, elä mieluummin iloista.

  Hyvää kotiutumista!!!

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: siis suoralento Malpensaan, sieltä pitää kyllä mennä bussilla tai vuokrata auto, mikä kyllä kannattaa, sillä lähistöllä on niin paljon näkemisen arvoisia paikkoja kuten Verona, Parma, Cremona jne.
  Yaelian: se on todella virkistävä ja hyvänmakuinen juoma ja on tullut vuosien mittaan muotiin täällä meilläkin
  Maija: iloista onkin parempi elää, ei tulis niin paljon kaloreita.

  AntwortenLöschen
 5. Silmänruokaa joka kuva!
  Tuli yksi reissuhaave lisää listalleni.

  AntwortenLöschen
 6. Nurkkalintu: näkemisen arvoista!

  AntwortenLöschen
 7. Miekin tänään katselin Hulluilla päivillä halpoja lentoja, mutta vielä en ostanut mitään... Zürichiin en kuitenkaan osta ja juuri tuosta mainitsemastasi syystä.

  AntwortenLöschen
 8. Miten muuten kuvailisit Bergamoa kuin söpöksi? Kysyin kerran eräältä italialaiselta, että kannattaisiko sinne matkustaa, niin hän totesi, että voi siellä yhden päivän viettää...En silti oikein usko tuollaisia lausuntoja, koska en ole nähtävyyksien perässä juoksija, joten todennäköisesti viihtyisin siellä oikein mainiosti, pidempäänkin.

  Saga

  AntwortenLöschen
 9. Helena: eikö löydy lentojan tänne?
  Saga: me katsottiin vain vanhaa kaupunkia ja pidettiin siitä ja sen tunnelmasta.

  AntwortenLöschen
 10. Vois löytyäkin, mutta kun te olette jatkuvasti reissun päällä. :)

  AntwortenLöschen
 11. Täältäkin pääsisi edullisesti tuolle Malpensan kentälle... pitäisiköhän ...

  Ihana loma, ihanat maismat ja mikä näyteikkuna (ei olisi pitänyt ennen aamupalaa kurkkia)

  AntwortenLöschen
 12. Helena: lähetän sulle s-postia
  Heljä: Malpensaan on ilmeisesti hyvät yhteydet melkein joka puolelta. Ystäväni oli Milanon Scalassa ja lensi myös Malpensaan.

  AntwortenLöschen
 13. Oi Como on niin kaunis. Kàvin siellà, kun serkkuni olivat siellà au-pairina. Tàmà perhe suosii edelleenkin suomalaisia aupair tyttòjà :D

  AntwortenLöschen