Freitag, 27. April 2012

Rainbow race

Norjassa laulettiin tänään Breivikiä vastaan Pete Seegerin Satenkaari-laulua, tässä se alkuperäinen iki-ihanan Peten esitys. Jostain ihmeen syystä sain aikanaan tsekkiläiseltä kirjeenvaihtokaveriltani Pete Seegerin älppäreitä, enpä muista, mistä hän oli niitä saanut.


Tällaista se kai olisi, jos me nyt lähtisimme Woodstockiin, 40v myöhemmin. Yksi Woodstock-addikti kaverini lähetti tuollaisen kortin. Lämpöpeittoja siellä varmaan tarvittaisi.

Kommentare:

 1. Ah ihana Peter Seeger! Hänellä on niin monta hyvää biisiä:)

  AntwortenLöschen
 2. Tsekkiläiseltä kirjeenvaihtokaverilta ei meillä noita P. Seegerin levyjä ole, itse me niitä ostettiin silloin joskus. Paljon hyvää niissä on, edelleen! Selailin juuri saamaani Carol Shieldsin kirjaa ja sieltä pisti silmääni tämä: Minne päätyvät vanhenevat hipit? He muuttuvat nuhjuisemmiksi, karkeammiksi, totisemmiksi tai naurettavammaksi - - -, he näyttävät entistä hupsummilta helyissään ja pitkissä kutreissaan, he puhuvat epätoivoisen kunnioittavasti asiastaan, esiintyvät lähes kimeä-äänisen suvaitsevina ja oikeamielisinä....... Shields toteaa tuon pilke silmäkulmassa, hyvällä sydämellä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvin todettu Shieldsiltä! Jäin oikein itsekin ihmettelemään, että mistä ihmeestä se Pavel oli saanut niitä levyjä. Hän oli journalisti, ehkä jotain suhteita ja kun tiesi minun pitävän Seegeristä, lähetti mulle vai toiko, oli nimittäin kerran Suomessa. Puhui sellaista englantia, että yhdeksän pisteen virheitä oli monta yhdessä lauseessa: I can to go, I must to say. Muistan vaan, että koski kovasti korvaan.

   Löschen
 3. Hienoa että Seegeria arvostetaan myös suomalaisten taholta :) Itsekin kovasti diggailen. Nousi taas mieleen ton Breivik-jutun tiimoilta. Tolla "Rainbow race" -levyllä on muuten yks mun suosikkibiiseistä Peteltä, "Words words words". Samaistun sanoituksiin.
  John Wesley Harding -niminen nuoremman polven folk/rock-artisti (Ja taiteilijanimen perusteella myös Dylania diggaava,heh) on tehnyt muuten hyvän koverin tosta em. suosikkikappaleestani.

  AntwortenLöschen