Mittwoch, 30. Mai 2012

Hyväsydäminen

Kävin eilen kotilääkärillä hakemassa pari viikkoa sitten tehtyjen rutiinitutkimusten tulokset. Lääkärimme on hyvin tarkka ja tutkii kaiken mahdollisen,  sen mitä sairaskassa maksaa ja joskus enemmänkin. Olipa taas kiva saada edelleen terveen paperit ja ennen kaikkea sain tietää olevani hyväsydäminen♥, sillä BNP-arvoni on 26. Lääkärin vastaanotto on lähellä ensimmäistä asuntoamme ja kiertelin sitten polkupyörällä vanhoissa tutuissa maisemissa.
Tuolla yläkerrassa nuo kaksi ikkunaa oli meidän makkari ja olkkari joskus kauan sitten.

Olkkarista näkyi televisiotorni.

Aivan lähelle, ehkä 500m päähän valmistuu pian Saksan suurin moskeija. Muezzinin huutoa ei täällä kuitenkaan sallita eikä minaretit saa olla korkeampia kuin tuomiokirkon tornit.

Toisella suunnalla  on  300m päässä puisto, jonne on rakennettu Minibib. Se on kaupunginkirjaston projekti ja sieltä saa lainata kirjoja ilman kirjastokorttia tai henkkaria . Näin yritetään saada sellaisiakin ihmisiä lukemaan, jotka eivät käy kirjastossa tai muuten osta ja lue kirjoja. Minibib on saanut maininnan Deutschland Land der Ideen-projektilta, joka antaa kunnianimityksiä innovatiivisille ideoille. Arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelema kirjastomökki sopii hyvin siihen puiston reunaan. Vapaaehtoistyötä tekevät hoitavat kirjaston ja pitävät mm. lukutunteja lapsille.

Kommentare:

 1. Hei taas! Aamuisin kovasti odotan blogipäivitystäsi ja se on aina ihana. Kiitos, kun jaksat pitää blogiasi ja siten ilahduttaa meitä lukijoitasi.

  Aamulla herätessäni ilahdutti kovasti, että tänä viikonloppuna et ole Helsinkiin tulossa. Tulee ilmeisesti erityisen sateinen viikonloppu. Nyt on jo koleaa.

  Minulla olisi mielessä pari toiveaihetta, joista haluaisin lukea enemmän. Haluatko säilyttää taiteellisen vapautesi vai saisiko sinulle esittää toiveita, joita sitten käsittelisit jos niin haluaisit?

  Helsingin kommentoija

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi sua♥ En minä kyllä osaa kirjoittaa ja tulee osittain hoonoo soomee, mutta kysy vaan.

   Löschen
  2. Matkaliput on hommattu Berliiniin kesälomaksi, wunderbar.
   Voisitko siis kirjoittaa Berliinistä muutaman päivän lomailijalle nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin. Tällä hetkellä lasten listalla ovat pandat, isän listalla on Brandenburgin tori ja äidin listalla on Spreellä risteily ja schwartzwaldinkakku. Emme ole olleet ennen Berliinissä paitsi isä työmatkalla. Museot sopivat hyvin perheellemme, mutta kesällä on kiva olla ulkona. Tiedän kyllä, että et asu Berliinissä ja olet Berliinistä kirjoitellutkin, mutta jos vielä siitä silti jaksaisit jotain kirjoittaa. Matkakirjoja olen lukenut, mutta haluaisin lukea Berliinistä Allusti.

   Toinen ehdotukseni olisi blogin aiheeksi: saksalaiset herkut. Siis sellaiset kuten suomalaisille on Fazerin sininen (tai joillekin salmiakkisuklaa), Dominot ja pulla. Voisin näitä sitten lomalla Berliinissä maistella ja nautiskella.

   Kolmas ehdotukseni olisi Allun suosikit/vinkit saksalaisessa kahvilassa ja ruokapaikassa.

   Mukavaa päivää hyväsydämiselle!
   HK

   Löschen
  3. Täytyypä miettiä ja pistää jotain ylös, mutta jää meidän ensi viikon fillarimatkan jälkeen varmaan vai milloin lähdette matkaan?

   Löschen
  4. Kesäkuun lopussa lähdemme, joten sinulla on runsaasti aikaa vastailla jos haluat näistä kirjoittaa.

   Mukavaa päivää sinulle!

   Löschen
  5. o.k ja kivaa perjantaita Helsinkiinkin.

   Löschen
 2. Antworten
  1. Eikös olekin ja se sopii siihen maisemaankin niin hyvin. Puiston penkeillä istuu aina paljon ihmisiä ja tuolta voi hakea lukemista.

   Löschen
 3. Hienoa, että sait terveen paperit!

  Onpas kiva idea tuo kirjastomökki ja sopii tuohon hyvin.Blogiasi on mukava lueskella, pääsee kivasti matkusteleen vieraille maille♥

  AntwortenLöschen
 4. Lääkärisikin on todennut sen, minkä me jo kauan olemme tienneet eli että olet hyväsydäminen!

  Hyvää keskiviikon jatkoa
  Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Oli varmaan kivaa kuulla olevansa hyväsydäminen;D
  Kiva kirjastomökki;vähän samantapainen kuin täällä yhteen puistoon rakennettu pikku kirjasto ,jossa kirjoja vaikka millä eksoottisella kielellä,tarkoitettu pakolaisille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä näkee joskus kirjakaappeja, mutta tämä on erikoisuus, kun siellä jopa palvellaan.

   Löschen
 6. Meilläkin saisi nuo muezzinin huudot kieltää.. mutta nätti moderni moskeija. Minibib myös vallan ihana vihreä keidas.
  Hyväsydämellisyytesi on sitten virallistettu, ei ihme.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, mustaa valkoisella! Kovasti ne on tuosta moskeijasta riidelleet ennenkuin saivat luvan rakentaa.

   Löschen
 7. Voi, me olemme molemmat hyväsydämisiä;-) Kunpa tuo yksi paikka vain tajuaisi, että haluan mennä ja lujaa.

  No olisihan se, jos Kölnissä kuuluisivat moskeijan rukoushuudot....

  Pakko sanoa sana petunioista. Niitä oli varmaan sun äidillä ja niitä oli mun äidillä ja minä en niistä ikinä ole pitänyt. Tänään tulin kotiin vaaleanpunaisen kukkapilven kanssa: Petunia Surfina! Aivan upea! Ei ole petuniatkaan enää kuin ennen, vaan löytyy joka makuun. Siis ohi aiheen, mutta sallittaneen. Olen mahtavasti väsynyt sekä puutarhailusta että shoppailusta. Ja nyt teetä muumimukista.

  Kaunista viikon jatkoa sinulle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mistäs arvasit? En voinut ennen jostain syystä sietää petunioita, tämä taitaa olla elämäni toinen petunia vasta.

   Löschen
 8. Wenn der Profet nicht zum Berg kommt, kommt der Berg zum Profeten (saksalainen sananparsi). Sovellettuna: jos lukija ei tule kirjastoon, tulee kirjasto lähelle lukijaa. Lukutaito on A ja O, jos mielii menestyä elämässä. Saksalaisilla on monenlaisia projekteja Leseförderung.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin on ja tarpeenkin varmaan nuo projektit. Tuossa Minibibissä on varmaan helpompi monen astua kynnyksen yli kuin suuressa kirjastossa.

   Löschen
 9. Onnea hyväsydämisyydestä. :)

  Tuo Minibib vaikuttaa hyvältä idealta, kaikki uudet kirjastoinnovaatiot kiinnostavat minua. Tosin Suomessa on kynnys tehty onneksi aika matalaksi etenkin uusissa kirjastoissa, jotka ovat eräänlaisia kansalaisten olohuoneita. Mutta silti tuo kuulostaa mainiolta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uskon, että suomalaiset käyttävät paljon enemmän kirjastopalveluita, jotka onkin Suomessa paljon parempia kuin Saksassa. Meillä on tuttavapiirissä paljon todellisia lukijoita, mutta ei taida kukaan käydä kirjastossa vaan kirjat ostetaan. Tai kyllä yksi ystävä on opettaja ja hänellä on hyvä suhde koulun kirjastonhoitajaan ja hän voi siellä vaikuttaa, mitä kirjoja kirjastoon ostetaan.

   Löschen
 10. Ei siihen olisi lääkäriä tarvittua kertomaan, että olet hyväsydäminen. Kyllähän tuo tiedetään muutenkin!

  AntwortenLöschen
 11. Onnea hyväsydämisyydestä ihana Allu <3

  AntwortenLöschen
 12. Löysin etsimäni postauksen! Muistin siis oikein :)
  Hyvää kevään jatkoa!

  AntwortenLöschen