Donnerstag, 31. Mai 2012

Minä poljen, sinä... ♪♫♪♫♪♫♪♫

Huomenna iltapäivällä starttaamme kohti Innsbruckia ja sieltä jatkamme sunnuntaiaamuna polkupyörällä tällaisiin maisemiin ja sitten eteenpäin Meranin kautta Bozeniin.


Foto: eurobike.at, joka on tämän matkan järjestäjä ja mielestäni paras kaikista.

Kuvissa oleva järvi on Reschensee, jonka vedestä kurkkii vanha kirkon kellotorni.
Foto täältä

Järvi padottiin vuonna 1950 ja veden alle jäi kyliä ja paljon hyvää viljelysmaata ja mm. tuo kirkko, jonka torni jätettiin muistoksi. Tästä ohi ajaessa tulee aina mieleen Kolmen rotkon pato Kiinassa, siellä me näimme vuonna 2001 kyliä, joita ei ole enää olemassa ja joiden asukkaat siirrettiin mielivaltaisesti jonnekin aivan muualle, täysin vieraalle seudulle. Nämä etelätirolilaiset saivat sentään jäädä Tiroliin, mutta silti se ei taatusti ollut heille helppoa.

yr.no ei lupaa valitettavasti näiden kuvien kaunista säätä ja viime vuoden Provencen kaatosadekokemuksen  ja vettä täynnä olevien kenkien jälkeen kävin varmuuden vuoksi ostamassa pyöräkalossit kenkien suojaksi, sillä tällä kertaa en halua kaadella vettä kengistä ja föönätä niitä tuntikaupalla kuivaksi.
Auf Wiedersehenlesen!

Kommentare:

 1. Onpas tuttuja maisemia. Reschenin kautta on tullut kuljettua jokusen kerran. On tullut lomailtua Vinschgaussa Burgeisissa ja Pradissa. Ihanaa seutua! Hyvää matkaa teille ja toivotaan, että Petrus on tällä kertaa suotuisampi!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kappas vaan. Vinschgau on kivaa seutua, poikkeamme usein Glurnsiin. Et yhtään ihmetellyt, miten me ajetaan ylös Reschenpassille? Siinä on välissä bussikuljetus, ei sitä meikäläinen ajamaan pystyisi ja siinä ei ole pyörätietä ja on paljon autoja. Ylhäältä alkaa sitten aivan loistava pyörätie ja siinä on kilometrikaupalla kivaa laskettelua alas.

   Löschen
  2. Kerroit joku aika sitten, että teillä on bussikuljetus Reschenin yli. On se kyllä ahdas paikka ajaa pyörällä ja nousuakin on.
   Gute Fahrt
   Maikki

   Löschen
 2. Oi kaunis Innsbruck ja kaikki sen ympärillä...Muistan ikuisesti, kuinka 'eksyimme' kolmen tenavan kanssa takuulla keskustan hienoimpaan kahvilaan. Tuli tuskan hiki, kun mukana oli vauva ja kaksi villiä poikaa, mutta saimme kaikesta huolimatta hyvää palvelua.

  Sinä onnellinen ja sateesta viis. Reipasta partiomieltä vähän kehiin;-)

  Gute Reise!

  AntwortenLöschen
 3. Kaunista, hyvää matkaa ja sateettomia päiviä!

  AntwortenLöschen
 4. Toivotaan että sää on kaunis koko matkanne ajan, on se yrno ennenkin erehtynyt. Jos nyt sitten sataa, on teillä kätevät kalossit. Silloin joskus kauan sitten olivat nämä elefanttitossut myös hienot, niihinkin meni kenkä kuin kenkä:-))
  Auf Wiederlesen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. yrno erehtyi viime Suomen matkallakin, pelotteli kurjalla säällä ja sitten olikin kaunista niin että toivoa on. Elefanttitossuista on kokemusta kuten vappupostauksen kuvasta näkyy.

   Löschen
 5. Teillä on taas ihana pyöräilyreissu tiedossa,kade kade...Ja toivottavasti ilmat kuitenkin suosivat edes jonkun verran.Mukavaa ja turvallista reissua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kunhan nyt ei niin kamalasti sataisi eikä saisi olla liian kuumakaan.

   Löschen
 6. Toivotaan tosi kivaa reissua ja mahdollisinmman suotuisaa kelia! Paljonko on kilometreja edessa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. 305km on se virallinen reitti, mutta tuleehan siihen ainakin 10% lisäkilometrejä, kun koukkaillaan aina välillä jonnekin syömään tms. Pisin päiväreitti on 65km, välillä on vain 35-40km eli ei mitään kovin pitkiä matkoja.

   Löschen
 7. Oikein hyvää matkaa ja näyttäkää pitkää nenää tuollaisille sääennusteille! Vilkuttakaa Telfsin kohdalla minun kamuille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taitaa olla kädet niin tiukassa sadeviitan alla, että vilkutukset jää hoitamatta.

   Löschen
 8. Oikein hyvää matkaa ja toivottavasti mukavia pyöräilykelejä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos kiitos, niitä mukavia kelejä toivotaan itsekin.

   Löschen
 9. Oi, Innsbruck - skidinä olen siellä käynyt. Toivottavasti ei mene koko reissu sateessa, mukavaa retkeä!!!
  ps. en tiedä onko Aino :)

  AntwortenLöschen
 10. Voi että...Tulevat vanhat muistot mieleen. Me vaelsimme Meranista Bozeniin kun olimme Alppivaelluksella vuosia sitten. Vaelluksemme loppui Bozeniin, josta ajoimme sitten junalla Müncheniin. Mukavaa pyöräilyä teille!

  AntwortenLöschen
 11. :-o ♪♫♪♫♪♫♪♫

  "Minä poljen, sinä ohjaat,
  niinkuin tanssi matka käy.
  Mummolaan kun pyöräilemme
  pilvenhattaraa ei näy."
  (Nyt jäi tuo laulu pyörimään päähän...)

  Mukavaa pyörämatkaa ja toivottavasti näkyvissä on paljon poutapilvenhattaroita! Iloista kesäkuun alkua ja olkaa kiitollisia terveistä polvista, joiden kanssa on kiva pyöräillä :)

  AntwortenLöschen
 12. Teillä on kyllä niin mahtavia reissuaktiviteetteja että WAUDE!
  Pyöräily on upea harrastus; voikun mun mies siitä myös innostuisi ja lähdettäisiin tollaisille pitkille reissulle - varmasti näkee maita ja mantuja ihan erilailla kuin autosta tai muusta menopelistä. Ja varmasti myös mahtava tunne, kun tietää polkeneensa pitkiä matkoja: ainakin on herkut ja viinit ansainnut moisen kuntoilun päälle! :))

  NAUTINNOLLISTA JA TURVALLISTA PYÖRÄMATKAA TEILLE <3 <3

  AntwortenLöschen
 13. Mukavan kuuloista vai pitäisikö sanoa lukuista...
  Olettekohan jo missä asti ja toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Tervetuloa takaisin

  AntwortenLöschen
 14. Taas jollain ihanalla retkellä! Varmaan saadaan taas kuulla - siis -lukea kokemuksia.

  AntwortenLöschen