Montag, 7. Mai 2012

Suomea ulkosuomalaisen kodissa

Yaelian haastoi näyttämään 10 suomalaista asiaa ulkosuomalaisesta kodistani. Meiltä taitaa olla vaikeampi löytää saksalaista kuin suomalaista.

1) Isoisäni eli viipurilaisittain vaijan keinutuoli. Siinä se vaija istui pyöreät kakkulat silmillä ja luki Helsingin Sanomia.


2) Arabian Hannu ja Kerttu-kuppi, josta puuttuu tassi. Kupin olemassaolosta muistutti Heljän postaus.

3)  Aarnion modernin Double Bubblen lisäksi  lamppuja löytyy vierashuoneesta ja eteisestä. Äiti on ne joskus huutokaupasta ostanut, en tiedä, ovatko alunperin suomalaisia, mutta Suomesta ne on tuotu.

4) Keittiössä kiekuu nuutajärveläiset kukot


5) Lappeenrannasta tädiltä saatu kori

6) Kangasniemen ryijy, jonka - uskokaa tai älkää- minä itse olen ommellut. Aplodeja otetaan vastaan, kiitos.

7) Tietenkin meiltä löytyy Aallon maljakko kaikenkokoisena ja erivärisenä ja sitten tämä Wirkkalan suunnittelema pussimaljakko, jonka valmistaja on tosin saksalainen Rosenthal, mutta pidän sitä silti ainakin puolisuomalaisena.

8) Seinillä on pääasiassa suomalaisia tauluja kuten esimerkiksi Nikolai Lehdon Kainot


9)  Heljä Liukko-Sundströmin kaakeleita on tullut usein lahjaksi

10) Olkkarissa visertää Oiva Toikka, Anu Penttinen ja Howard Smith

Salmiakkisuklaa on jo syöty, sitä en voinut valitettavasti kuvata.

Panen kapulan kiertämään niille ulkosuomalaisille, jotka eivät ole vielä tehtäväänsä tehneet.

Kommentare:

 1. Tämä on kyllä hauskin haaste aikoihin täällä blogistaniassa. Nuo alakuvan lintuset ihastuttivat minua erityisesti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi kiva haaste munkin mielestä. Noita lintuja rakastan yli kaiken. Anu Penttisen linnun ostimme muuten Saksasta, kun se oli täällä NIIN PALJON HALVEMPI kuin Suomessa, jotenkin käsittämätöntä.

   Löschen
 2. Hän taputtaa suuria käsiään ja tanssahtaa keinutuolin ympäri ihaillessaan Allun käden töitä! On tuossa ryijyssä ollut pipertämistä! Pussimaljakko on hauska ja tuollainen tuohinen kori on mullakin jossain... Mukavaa, että sullakin Hannu & Kerttu kuppi. Nuo kehykset taulussa ovat mielenkiintoiset, kun kuvaa katsoo niin välillä maalaus on takana välillä edessä. Mukavaa viikkoa - meillä arkivapaa / pankkipyhä miten sitä sanottaisi, eli vapaa aamu eväiden teosta mullakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuohinen, no se oli se sana, joka ei tullut millään mieleen. Bank holiday on aika erikoinen nimitys.

   Löschen
 3. Tuollainen keinutuoli on minullakin ja Hannu ja Kerttu -muki on myös, mutta ilman ripaa, valitettavasti. Aaltoa ja Toikkaa löytyy myös. Tuossa ryijyssä on ollut varmaan paljon näpertelemistä. Milloinkahan lienet sen tehnyt?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En edes muista, milloin olen ryijyn tehnyt, Saksassa ollessa joka tapauksessa kauan sitten.

   Löschen
 4. Komia kiikkutuoli. Aplodeja myös ryijylle!
  Hyvää viikkoa ulkosuomalaiseen kotiin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos aplodeista ja hyvää alkanutta viikkoa Nurkkalaan.

   Löschen
 5. Yllätys yllätys, meiltäkin löytyy paljon suomalaista. Huono vitsi;-) Teillä on siellä Suomi kauniisti esillä.
  Muuten, nuo linnuthan ovat täällä keräilytavaraa, siitä se hinta. Jokaisella maallahan on omansa. Kuten yksikin tuttava totesi: ei tuo Arabia ole minkään arvoista, Ruotsissa ei kukaan tiennyt niistä mitään. Huh huh.
  Voisin näin Suomesta käsin osallistua haasteeseen näyttämällä, mitä esim. saksalaista meiltä löytyy.Kelpaako?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juu, heti kamera käteen ja käkikelloa sun muuta valokuvaamaan! Kyllä tiedän, että monista tulee keräilytavara, mutta onko se niin, että kun tuollainen lintu tulee tehtaalta myyntiin, siitä maksetaan Suomessa jo 10-20% enemmän kuin Saksassa? Taidan ruveta tekemään bisnestä, ostan niitä täältä ja myyn ne Suomessa kalliilla hinnalla.

   Löschen
  2. On ihan kesken kiireisen työpäivän pakko osallistua tähän keskusteluun. Mieki voin sitte syksyllä kertoa mitä ulkomaalaisia tavaroita kotoani löytyy; ei taida kyllä käkikelloa löytyä kuin mökiltä. En voi kyllä keskittyä vain saksalaisiin, vaan laajemmin Keski-Eurooppaan.

   Onko tuo Wirkkalan maljakkokin täällä edullisempi kuin Suomessa? Pitää heti ostaa.

   Olin eilen kylässä täällä suurkaupungissa ja pöytä oli myös siellä katettu pelkästään suomalaisilla astioilla. Talon emäntä sanoikin, että on se vaan hienoa, kun Suomessa voi ostaa design-astioita kaikista supermarketeista (Kartio, Aino Aalto, Teema jne.). Iittalaa onkin täällä myynnissä monissa kaupoissa.

   t. Helena

   Löschen
  3. Ei se Tütenvase montaa euroa halvempi näytä täällä olevan, joten tuskin kannattaa kuljettaa mukana. Voit katsoa amazon.de ja Tütenvase Rosenthal.

   Löschen
  4. Äh, kun nyt yritän "tilapäisenä saksalaisena" toimia saksalaisista olevien stereotyyppien mukaan eli siis säästäväisesti, niin ei se sitten kannatakaan! :) Olisko noilla noin 10 euroa eroa ja sitä en rupea kyllä kuljettamaan.

   Hienon ryijyn olet solminut, minusta ei sellaiseen olisi, ei riitä kärsivällisyyttä.

   Löschen
 6. Oliko isoisäsi Viipurista? Minun oli siitä likeltä eli Valkjärveltä. Karjalaiset sanoivat perheen vanhinta miestä äijäksi ja se oli kunnianimi.

  Hieno etenkin tuo alempi lamppu. Olisiko jugendia...

  Waude! Upea ryijy. Näen unta, että joskus vielä teen yhden ryijyn, malli on jo. Äitini on tehnyt useita, mm. olkkarimme upean Pyörteen.

  Hyvin suomalainen koti eli hyvä sinä;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viipurista oli, myös isä syntynyt siellä. Molemmat lamput on jugendia, olen aina tykännyt jugendtyylistä ja ihailen aina Helsingissaä jugendtaloja, oi oi.

   Löschen
 7. Vaude, no sinulla onkin suurta ja tyylikästä kuskattu meren takaa keinutuolia myöten. Lampuista tykkään erityisesti. Ja aito tuohituokkonenkin! Aplodeeraan ryijyn solmijalle, vähän enemmän pipertämistä kuin minun räsymatossani.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Itämeren aalloissa on kuljetettu keinutuoli.

   Löschen
 8. Aplodeja sataa täältä suunnalta! Arvostan tuota erityisesti siksi niin paljon, kun itse olen käsitöissä vähän laiskanpuoleinen. :-)

  Täälläkin tunnetaan muuten bank holiday; aika erikoinen nimitys minustakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. minä en osaa kanssa esimerkiksi yhtään ommella vaatteita

   Löschen
 9. Ohoh! Hieno ryijy ja hyvät värit. Osaisinpa minäkin tehdä sellaisen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos kyllä osaat, jos minäkin kerran osasin.

   Löschen
 10. Valokuvia katsellessa ja tekstiä lukiessa tuli mieleen, että mitä vastaavia tuotteita on Saksassa. Vastaavilla tarkoitan tuotteita tyyliin Alvar Aallon maljakot, Oiva Toikan linnut ja Heljä Liukko-Sundströmin keramiikka.

  Kauniin ryijyn olet solminut. Minulla on myös omaa tuotantoa Leena-Kaisa Halmeen Kehrä-ryijy. Kauniit lamput ja upea Nikolai Lehdon taulu.

  Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen postaus!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Astioita, esimerkiksi posliinia on kyllä esimerkiksi Rosenthal, Kahla, Thomas, Meissen. Designiltaan ja laadultaan hyviä huonekaluja on kyllä Saksassa ja lamppuja, esimerkiksi Ingo Maurerin tai Tobias Graun. Suomessa on kyllä paljon hyvää designia kuten on Tanskassakin.

   Löschen
 11. Olen ihan sanaton,miten taitava ryijy! Kiva kun laitoit sinäkin tämän haasteen,ja sullahan vasta kivoja suomijuttuja on,kuten keinutuoli,Hannut ja Kertut,mutta kyllä tuo ryijy on yliveto!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tykkään siitä itsekin vielä, vaikka joskus olen katsellut myös kauniita uusia ryijyjä.

   Löschen
 12. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
 13. Kiva koti sinulla, kiikkustuoli ja ryijy tietysti, mutta myös suomalaista lasia ym. Ovatko juuresi kangasniemeläisessä maisemassa vai miksi nimenomaan tuo ryijy?!? Kaunis se on.
  Ja tietenkin Meissen-posliinia sinulla, sehän on niin kaunista (ja arvokasta, itse hennoin ostaa vain pikkuruisen maljakon ja vadin Meissenin tehtaalta). Tuo Hannu ja Kerttukin ovat söpöjä. Onnellinen sinä, kahden kulttuurin koskettama.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole koskaan edes käynyt Kangasniemellä, mutta pidän ryijyn väreistä ja kuvioista ja se ei ole ihan niin suuri kooltaan kuin monet muut. Meissenia ei taida olla kuin yksi perintölautanen anoppilasta, se on niin kallista.

   Löschen
 14. Upeat lamput, ja paljon kivaa Suomikamaa; mäkin juuri postasin omani :)

  AntwortenLöschen
 15. Meillekin on saapumassa jossain vaiheessa keinutuoli :) Etenkin kanssa-asukas odottaa sitä päivää innolla saapuvaksi. Myös ryijy on tulossa, sen oon lähes jo päättänyt tuoda seuraavalla reissulla ihan lentokoneessa. Koskahan sitä olisi kehittynyt niin paljon mielenlujuutta että saisin moisen itse aikaan... Tuo saapuva on kuitenkin suvusta, eli mummini tekemä. Siitä saanee sentään puoli pistettä.

  AntwortenLöschen