Samstag, 4. August 2012

Jäätelöstä

Tämänaamuisessa lehdessä oli lasten osastolla tietoa jäätelöstä. Sen mukaan Suomi on jäätelön syönnin maailmanmestari. Saksalaiset ja italialaiset syövät henkeä kohti vuodessa 8 litraa jäätelöä, amerikkalaiset 13 litraa ja artikkelin mukaan jääkylmässä Suomessa syödään 15 litraa.

Kommentare:

 1. Ymmärrän hyvin, että olemme maailmanmestareita, sillä jäätelö on täällä kaikkein parasta (vaikka makuasioista ei voikaan kiistellä). Ei väliä onko täällä jääkylmää, onko jäätelö kallista, saatava sitä on! Nam!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mielestäni muualtakin saa yhtä hyvää jäätelöä kuin Suomesta, mutta ei todellakaan joka paikasta. Itselläni on täälläkin vain pari kolme (italialaista) jätskikahvilaa, joilla on todella hyvää jäätelöä, muiden jäätelöstä en pidä. Ja Berliinissä tunnen yhden hyvän paikan. Ja eikä sveitsiläinen Mövenpickkään ole huonojen vanhempien lapsi. Suomalaisessa jäätelössä on vain se huono puoli, että se maksaa uskomattoman paljon.

   Löschen
 2. Täysin samaa mieltä Clarissan kanssa! Pidin joskus italialaista jäätelöä maailman parhaana, mutta minulle se on nyt toiseksi parasta. Yöllä luin Highsmithiä ja nautin Valion NOUGATkermajäätelöä. Talvi-iltojen hurma on vaniljaKERMAjäätelö lakoilla...Siis viimemainittu alkaa maistua vasta pakkasten paukkuessa;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jostain syystä italialainen jätski on hyvässä maineessa, mutta ei se todellakaan aina ole hyvää. Ai ai, alkoi tekemään mieli lakkahilloa, olen muuten ainoa tässä huushollissa, joka siitä pitää.

   Löschen
  2. Kuukausiliitteessä ko. lehden kokit olivat julistaneet lakan tänään 'metsän jalokiveksi'. Siis kultaa ovat ilmeisesti kantarellit...

   Italialaiset osaavat pitää melua itsestään. Meille on aina opetettu, että vaatimattomuus kaunistaa. Pitäisi tajuta, että sillä vaatimattomuudella ei mennä maailmalle.

   Meidän Meri ei ole vielä oppinut arvstamaan lakkaa, mutta tyylikkäisiin makuaistimuksiin jotkut heräävät vasta myöhään;-)

   Kuukausiliitteessä on kaksi ohjetta lakoille, joista toinen on Arin marinoidut lakat ja toinen Pepin lakkauunijäätelö.

   Minusta taas italialainen jogurtti on maailman parasta. Voisinkohan elää vain sillä...ja suomalaisella jäätelöllä. Hiukan minua häirtisee yksi ajatus: Näin kerran tvohjelman, jossa kerrottiin, millä sumopainijoita lihotetaan...

   Löschen
 3. Joo, me maisteltiin lapsena luntakin. Jäätelö maistuu paremmalta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samaa mieltä, jäätelö on parempaa.

   Löschen
 4. Und ich dachte, ihr seid Weltmeister im Lakritzessen, aber das vielleicht zusätzlich, ist ja eine andere Disziplin

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. auf jeden Fall im Salmiakverbrauch oder können die Holländer evtl. mithalten. Lakritz ist auch meine Disziplin, leeecker.

   Löschen
 5. PS. Miten niin JÄÄKYLMÄSSÄ? Minä en ole kokenut vielä helvetin tulta, mutta kaksi edellistä suvea taisi olla sen tulen esikartanoa, kun viikosta toiseen +30 ja meillä täällä Suomen Tahitilla +37. Minua ärsyttää, kun Muuratsalon saarta ei mitata erikseen! Tänä kesänäkin oli päivä, jolloin itkin muuttoa Grönlantiin. R. ei suostu. Soitin äidille Luvialle ja heillä oli ihan mukavan sopivaa, vain meillä kuumaa, hiostavaa, niin kosteaa, että kuin olisi ollut sademetsässä ja vuorokauteen ei liikahtanut lehtikään eli ei mitään tuulen värettä. Täytyyköhän muuttaa meren rannalle takaisin ja menettää lumoavat lumitalvet. Suomen suurin järvi (syvin!) eli Päijänne ei yhtään viilennä ilmaa vaan toimii kuin joku kuuma lähde...

  AntwortenLöschen
 6. Törmäsin samaan uutiseen suomalaisten jätskinsyöntiennätyksestä. Missähän ja milloin sitä syödään, kadulla ei kovin paljon syöjiä näe. Tottahan myyntikojujen edessä toisinaan jonojakin on, mutta verrattuna saksalaisen kotikaupunkini jätskinmyyntipisteisiin (ei taida olla suomalaistyyppisiä pömpeleitä) ei jonoista voi puhua. Suomalaiset taitaa ostaa jätskinsä suurelta osin paketteina ja pitkin vuotta. Näin se tulee myös halvemmaksi. Kohtalaisen suuren tötterön saa Saksassa eurolla, Suomessa joutuu pulittamaan useamman euron. Kuitenkin joka kesä on muutaman kerran tämä uhraus tehtävä, plus sitten ne paketit marketista.
  terveisiä puolipilvisestä ja hiostavasta Suomesta, paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on varmaan totta, että suomalaiset ostaa isoja jätskipaketteja kotiin, sillä ei ainakaan Helsingissä näy niin paljon jäätelökahviloita kuin esim. Saksassa. Meillä on täällä monta italialaista jätskipaikkaa, jotka on talvella kiinni, omistajat menevät talveksi Italiaan.

   Löschen
 7. Suomessa kait hyvää oikeeta jäätelöö, eikä light-litkuja...

  AntwortenLöschen
 8. No on se hyvä, että Suomi pärjää edes jossain!

  Tuli muuten mieleen, että onkohan jäätelöautoja kovin monessa muussa maassa. Kyllä meidän aika paljon täytyy jäätelöä syödä, kun semmoinenkin toiminta kannattaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä näkee jäätelöautoja, esimerkiksi jossain Reinin rannalla, jossa ihmiset ulkoilee, mutta missä ei ole mitään ravintoloita. Minä en kyllä sellaisista autoista osta koskaan, pelkään, ettei jäähdytyssysteemit saata aina toimia 100%.

   Löschen
 9. Varmaan joku syö sitten minunkin edestäni, sillä en ole jätsifriikki, en täällä enkä saapasmaassa. Olen kait aika hapan tyyppi, kun en ostele suklaatakaan tai karkkeja yleensä. Onneksi, sillä linjavikoja olisi nykyistäkin enemmän! Kait.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulle kelpaa sekä (hyvä) suklaa että (hyvä) jätski. Olen molempien suhteen ronkeli.

   Löschen
 10. Jep, jäätelöä syömme vaikka se on törkykallista. Ei kaikki jäätelöä kelpaa, ainoastaan hyvä. :) Se (tanskalaisen)jäätelöauton jäätelö on myös kallista eikä kovin hyvää. Mutta jäätelökoneella voimme mökillä tehdä jäätelöä kun jäätelönhimo yllättää ja kauppaan on 40 km.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen tasan yhden kerran yrittänyt tehdä jäätelöä naapurin jäätelökoneella, joka oli ilmeisesti rikki, koska ei siitä mitään jäätelöä tullut. Olin saanut reseptisuosittelun parmesaanijäätelöön, pitäisi varmaan kokeilla uudelleen. Tykkään nimittäin sekä jäätelöstä että parmesaanista.

   Löschen
 11. Jäätelöautoista tulikin mieleen kun Ranskassa kerran torkuin päikkäreitä puoliunessa. Heräilin siinä sitten muka jäätelöauton kellon kilinään, ajattelin jopa lähteä jätskiostoksille. "Karmea" todellisuus paljastui kunnolla herättyäni-kyseessä oli ranskalainen ambulanssi, jolla on jokseenkin samanlainen hälytysääni kuin suomalaisella (sillä tietyllä) jäätelöautolla.
  Muutenkaan en osta Ranskassa jäätelöpaketteja ruokakauppojen pakastimista koska kerran sain selvästi jo sulaneen ja uudelleen pakastetun pakkauksen, roskiskamaa. En viitsi kokeilla uudelleen. Ostelen jäätelöt sitten muilta mailta.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä jos kilisee kello, se on vanhan metallin kerääjä tai veitsen teroittaja.

   Löschen
 12. Jätski on Suomessa hyvää,mutta minun täytyy kyllä sanoa että nykyisessä kotimaassani se on vielä parempaa.Makujen runsaus ja tarjonta,aivan mieletöntä siellä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tämä oli nyt kyllä telepatiaa, kun juuri jostain syystä mietin, että oletkohan sä vielä Suomessa.

   Löschen
 13. Tottakai me syödään jätskiä, miten me kylmäveriset muuten pysyttäis viileenä kesän helteissä ;)
  (Etsi jutusta kaksi virhettä..)

  Mun lemppari on pehmis. Vanilja. Suklaasta vaikka tykkään ihan simona, suklaajäätelö ei oikeen iske. Jotain makuversioita innostun välillä koklaamaan.

  Lidlistä saa Walnuts-jäätelöä paketissa (oli aikanaan vihree paketti muistaakseni, muovipaketti), ihan törkeen hyvää! Koko paketti meni kerralla, jos kukaan muu ei ehtiny väliin. Saman sarjan muutkin jäätelöt ovat hyviä, eivät häpeä suomalaiselle, jota siis itsekin pidän kuitenkin maailman parhaana.

  Italialaisissa kahviloissa syön annoksia, siis lasimaljassa. Isot, täynnä kaikkea mahdollista, muuten en koskaan oikeestaan ota jäätelöpalloja. Ehkä kerran kesässä.

  Jogurttijätski (pehmiksen olonen) on kanssa yllättävän hyvää, vaikka muuten en jogurttia suustani alas saakaan.

  Jätski on taivaallista suklaakakun kanssa, suoraan paketista ja tötteröstä pehmis. Voisin syödä ainakin neljä peräkkäin ja täällä yhdessä kioskissa eivät mitään pieniä pehmiksiä tee. En tosin oo syöny ku yhden kerrallaan :D

  Jäätelö- maailman paras herkku!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jogurttijätski on yksi suosikkejani.

   Löschen
 14. Jäätelö maistuu säällä kuin säällä, tosin ulkona en sitä söisi talvipakkasella, kuten kesällä. Mutta sisätiloissa, nom nom nom :)

  Mun mielestä parasta jäätelöä on Häagen Dasz ... mutta kyllä Suomijätskitkin maistuu. ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sattumalta ostin just viime viikolla Häagen Daszia pakastimeen, nam.

   Löschen