Montag, 3. September 2012

Viikonloppukatsaus

- paistettu herkullista elsassilaista Flammekuchenia (myönnän, että pohjan tein valmiista taikinasta)
- kokeiltu tehdä itse suklaata tällä reseptillä, joka löytyi Sennien blogista
- neuvottu sauvakävelylle oikein vanhalle papparaiselle, mistä saa ostaa kävelysauvoja♥
- tehty maalaispateeta ja sen kanssa punaviinisipulia (meni hyvin kaupaksi)
- täytetty elämänsä onnellisena elänyt ranskalainen mustasulkainen kana (poulet fermier noir) tateilla, kuivatulla viikunalla, persiljalla, sitruunan kuorella jne (nam nam) ja paistettu se uunissa hokkaidokurpitsan kanssa. Maistui niin hyvälle, että tehdään toisenkin kerran.

- luettu kirjaa, joka tahtoo viedä yöunet, senkin takia, että se on varmaan täysin realistinen. Suomeksi nimeltään Lasi maitoa, kiitos. Ja taas ärsyttää, miksi kirjan nimi on saksan kielessä aivan erilainen. Alkuperäiskielellä se on Et glass melk takk ja ranskaksi Un verre de lait, s'il vous plâit. Miksi sitten saksaksi Kahden hengenvedon välissä?

- pyöräilty yli kolme tuntia Erft-joen rantaa ja ihailtu rikkaruohoa eli jättipalsamia, joka on kotoisin Himalajalta ja tuotu 150v sitten Englantiin ja sieltä se leviää nyt kaikkialle, myös Suomeen.

- nautittu kesäisestä säästä, joka on sallinut vielä iltaruokailun ulkona terassilla. Hyvä sää näyttä jatkuvan, huomiseksi luvattu +26C, mikä kelpaa minulle erittäin hyvin.
Hyvää alkuviikkoa kaikille!

Kommentare:

 1. Oijoi, mikä kana-ateria! Meilläkin syödään kanaa, mutta kala ykkönen, kana kakkonen. Odotan myös kanojen onnellisuustakuuta...

  Luit vahvan kirjan, jolla on pitkä jälkimaku.

  Meillä kasvaa jättipalsamia ison kalliomme luolaan menevällä suuaukolla, josta emme päästä sitä leviämään. Näyttää hyvältä harmaata kiveä vasten. Kun kukan siemenet kypsyvät ja kukkaa koskettaa, se 'ampuu' lujaa ja ääntä pitäen siemen ulos. Meri ja hänen ystävänsä kutsuivat kukkaa paukkukukaksi ja oikein odottivat paukutteluviikkoja;-) Kukka on kaunis, sille ei mitään voi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On kyllä eroa kanalla ja kanalla, tuo oli niiiin hyvää.
   Harvoin olen lukenut kirjaa, joka koskettaa noin vahvasti, että meni melkein yöunet. Illalla en saanut nukuttua ja aamulla heräsin jo puoli viisi.

   Löschen
 2. Du hast Enerie wie im kleinen Dorf! Suomessa seksin oston salliminen tai sen kieltäminen on tänä syksynä ajankohtainen puheenaihe. Olen nähnyt TV:stä reportaaseja tuon kirjan aiheesta, ja se tekee minut kiukkuiseksi ja surulliseksi yhtaikaa, joten en siitä jaksaisi lukea. Olen joutunut työni puolesta kosketuksiin väkivallan uhreiksi joutuneitten naisten ja kaltoin kohdelluiden lasten kanssa. Sillä saralla riittää tehtävää. Tuokin kirja on varmasti sekä ajankohtainen että tarpeellinen ravistelemaan lukijoita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvin raskasta lukemista, mutta oikeastaan kaikkien pitäisi lukea. En tahtois tiedää, miten paljon täällä Saksassakin on tuollaisia tapauksia.

   Löschen
 3. Oletpa ehtinyt, tyttäreni on tehnyt itse terveellistä suklaata, pähkinät kans kivaa joukkoon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Itsekin ihmettelin, kun näin tuon listan mitä olen tehnyt.

   Löschen
 4. Voisitko julkaista tuon kanareseptin, se vaikuttaa superherkulliselta?
  Jättibalsamia on meilläkin jo ihan tarpeeksi.
  Meillä on jo melkein syksyistä, mutta minkäs teet.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eka vastaus meni bittitaivaalle, yritän uudestaan.
   Voin laittaa sen reseptin kyllä joskus suomeksi blogiini tai jos on kiire tai muuten haluat s-postilla ja saa olla saksaksi, lähetä osoitteesi.

   Löschen
  2. Reseptillä ei ole tulipalokiire, mutta olisi kiva saada se s-postilla, saksaksi on mulle mieluisampi kuin suomeksi. En vaan päässyt koneeltani postiisi, joten jos freundlicherweise laittaisit sen tänne, niin voisin laittaa omani.
   Koko päivän on vettä tullut kuin aisaa!

   Maikki

   Löschen
 5. Herkulliselta näyttää - ja maistuikin, kuten kerroit. Kanasta ylipäänsä saa maittavaa ruokaa, mutta varmasti sinun reseptisi on oiva ohje. Laita toki se blogiisi joskus.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täytyypä laittaa, kun näitä kanansyöjiä näkyy olevan liikkeellä.

   Löschen
 6. Olipa mukava ja vaihteleva viikonloppu.

  Meinasin juuri kysellä, että miten kauan pidit tuota kanaa uunissa, mutta vielä parempi tietysti olisi, jos saisin nähdä sen ihan koko reseptin. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Laitan sen reseptin kunhan vaan ehdin.

   Löschen
 7. Tuo Wassmon kirja sai niin pahan olon, mutta pakko se oli lukea. Muitaakseni kommentoinkin sitä Leena Lumen blogiin. Vieläkin muistan miten iho tulee kananlihalle...

  Mutta nyt on kesken yksi toinen romaani, jonkalaisen saat itsekin kohta postissa. Ruokajuttua en kommentoi en, on epistäkun toiset saavat Flammkucheniä ja mie en.:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella uskomaton se kirja sisällöltään, mutta mielestäni hyvin kirjoitettu ja sehän on silti ihan realistinen (uskon minä).
   Nyt oli valmis taikina, joten niin helppo tehdä kuin vaan, ensi kerralla yritän tehdä taikinan itse, vaikka en vielä tiedä, miten sen saan niin ohueksi.

   Löschen
  2. Kirjahan oli tosi hyvä ja todenmukainen, sen vuoksi en jättänyt kesken vaikka mieli teki.

   Täytyy katsoa josko täällä muutkin myyvät Flamkucheneitä kuin se Lidl-lidl-lidl.

   Löschen
 8. Tykkäsitkö suklaasta? Minä todella tykkään, kohta pitää tehdä kolmas satsi, kun miehen kanssa sitä kilpaa syödään:) Viikonloppuvieras muuten sanoi, että Agave-siirappia on monenlaatuista, ja antoi toisen vinkin paremmasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, hyvin meni kaupaksi. Meillä sattui olemaan Agave-siirappia kotona, kun olen sitä johonkin reseptiin tarvinnut. Täytyy ensi kerralla katsoa, minkälaisia on luontaistuotekaupassa tarjolla. Ja ensi kerralla kokeilen ehkä vielä jonkun mausteen kanssa sitä suklaata.

   Löschen