Donnerstag, 22. November 2012

Vietnam VI

Seuraava yö vietettiinkin sitten puhtaissa lakanoissa Halong Bayn džonkkin (piti oikein etsiä netistä, miksi näitä laivoja kutsutaan suomeksi) hytissä.


Halong Bay kuuluu Unescon maailmanperintöihin ja olin kuvitellut sen sellaiseksi suhtkoht pieneksi söötiksi alueeksi, jossa muutama karstivuori nousee vedestä, mutta sitten saavuimme valtavan isoon moderniin terminaaliin, josta vietiin ihmismassoja pienemmillä veneillä näihin ns. džonkkeihin. Onneksi olimme paikalla ennen pahimman sesongin alkua, muutamaa viikkoa myöhemmin siellä on jo paljon enemmän laivoja liikkeellä.

Halongin laivoista oli muutama vuosi sitten negatiivisia uutisia, kun jotkut vanhat paatit upposivat ja ihmisiä kuoli. Työkaverillani oli ollut siellä myös kamala kokemus. He olivat kaksin matkalla ja tajusivat illalla, että heidät oli jätetty sinne laivaan yöksi ypöyksin eikä heillä ollut mitään ohjeita mitä tehdä hädän tullen eikä tainnut olla edes uimaliivejä.  On tärkeää ottaa hyvän varustamon laiva ja meillä oli sellainen.

Kaunistahan se oli siitä huolimatta, että näkyi muitakin laivoja kuin omamme. Seilasimme koko päivän, kävimme tippukiviluolassa, katsomassa uivia kyliä ja helmien viljelyä ja muuten vain ihailtiin maisemia ja illalla ankkuroitiin kivaan paikkaan yöksi. Valokuvien kannalta olisi saanut olla aurinkoa, mutta meille oli mukavampi, ettei aurinko porottanut, lämmintä riitti ilman sitäkin.
Meillä oli oma džonkki, ei siis ketään muita turisteja mukana ja aivan mahdottoman hyvä ruoka ja palvelu ja todella rentouttavaa aikaa, varsinkin sen edellisen stressipäivän jälkeen. Allumies kävi spring roll-kurssilla laivan keittiössä ja saa nyt näyttää taitojaan täällä kotona.

Kommentare:

 1. Kiitos kun pääsen matkalle näin aamuisin! Luen kaikki ja tutkin kuvatkin tarkkaan, mutta nettimme on päättänyt kenkkuilla ja kommentoiminen sattumanvaraista.
  Mitä parahinta torstaita Allulaan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jetlag herättelee edelleen, tänään varttia yli kuusi.

   Löschen
 2. Näyttää ja kuulostaa jälleen upealta! Minusta näitä matkakertomuksia on ihania lukea, kun itsellä ei ole ainakaan vielä mahdollisuutta mihinkään lähteä. Ja saa taatusti realistista tietoa.

  AntwortenLöschen
 3. Teillä oli oikein kontrastien matka, mikä tekee siitä mielenkiintoisen meille lukijoillekin. Noissa maailmanperintöalueissa on aina omat erikoisuutensa ja varsinkin tämä herätti uteliaisuuteni. Käväisin täälläkin tutustumassa siihen. Laivanne oli hieno, se rantaan tuleva olikin aika rähjäinen. Mutta missä oli Günter:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Höh:-( Siis täällä: http://www.tiekutsuu.fi/pohjois-vietnam/halong-bay.htm

   Löschen
  2. Günther-parka. Me oltiin hänen tulkkejaan, kun hän ei kuullut juuri mitään, piti puhua kovaa ja hän ilmeisesti luki huulilta paljon. Hän kiittelikin sitten meitä kovasti, että informoimme häntä aina. Joskus vähän inhotti ne muut sivistyneet (?) matkalaiset, jotka välttivät menemästä Güntherin kanssa samaan pöytään kun eivät muka ymmärtäneet hänen puhettaan, joka oli intonaatioltaan ehkä erikoista, kun oli melkein kuurona oppinut puhumaan, mutta kyllä siitä oikein hyvin selvää sai. Olipa siinä meikäläisen Helfersyndromalle taas käyttöä.

   Löschen
  3. Sama kokemus on minullakin, kyllä sitä ymmärtää, jos vain tahtoa on. Kun tänne tuli pakolaisia Kosovosta, olimme heillekin ystäväperheenä ja muistan silloin alussa, kun jonkun juhlan yhteydessä joku ihmetteli, kuinka osaan tuota heidän kieltään. Enhän minä osannut ja kuitenkin ymmärsin, oli siis minunkin Helfersyndromalleni käyttöä.

   Löschen
 4. No tämä hotelli on jo toista. Siinä saa edellisen yön univelatkin takaisin. Upea monivivahteinen matka teilla on ollut. Toivottavasti Allumiehen keittiökurssi tuo tulosta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tämä oli todella luksusta ja ihana kun sai nukkua ikkuna auki ilman ilmastointia ja oli niin rauhallista.

   Löschen
 5. Olen katsonut TV:stä joskus Pahimmat turistihuijaukset -sarjaa ja siinä on kerrottu näistä, kun ihmisiä on jätetty yksin tai epäilyttävien ihmisten kanssa dzonkkeihin ja muille laivoille. Kerrankin oli joltain yksin matkustaneelta turistilta otettu kännykkä ja passi "turvallisuussyistä" pois ja jätetty varustamon toimistolle, eikä sinne dzonkkiin tullut tämän turistin lisäksi ketään muuta...

  Mutta onneksi teillä meni kaikki hyvin! On aina yhtä mielenkiintoista lukea näitä matkakertomuksiasi :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi kauhistus, onneksi meillä on ensiluokkainen matkan järjestäjä, ei varmasti sattuisi tuollaista ja meillä oli vielä pätevä vietnaminkielinen local guide.

   Löschen
 6. Kyllàpà kelpasi seilailla. Kevàtrullien tekokurssille minàkin haluaisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kai ne niin vaikeita ole tehdä, aiotaan kokeilla.

   Löschen
 7. Minulle tuli ihan ensimmäisenä mieleen, kun kerroit laivalle yksin jätetystä pariskunnasta, että jee, kivaa, saa tehdä mitä haluaa! Hetken ajateltuani tulin siihen tulokseen, että ehkei se olekaan kauhean kivaa. :-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tajuaa, että sieltä ei pääse pois muuten kuin veteen hyppäämällä....

   Löschen
 8. Kuulostaa tosi hienolta kokemukselta tuo džonkki! Hyttikin tosi nätin näköinen. Mutta harmi vaan ettei ystävillänne ollut yhtä mukava kokemus.Ne vietnamilaiset spring rollit onkin hyviä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli tuo hieno verrattuna Ruotsinlaivojenkin hytteihin.

   Löschen
 9. Hieno hytti tosiaan. Oli varmasti mukavaa seilata noin upeissa maisemissa. Monipuolinen matka teillä ollut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella monipuolinen, täytynee pitää parin päivän tauko, ettette kyllästy.

   Löschen
 10. Minä taas huokailen. Niin tuosta hytstä, kun kevätrulla-kursseistakin. Ja noista maisemista. Ohhoijaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se hytti oli niiiin kaunis, ikkunankin voi avata ja se oli ennen kaikkea niiiin siisti.

   Löschen
 11. Ei tähän kyllästy. Olen lukenut koko matkakertomuksesi putkeen ja tuntuu jo siltä kuin olisin ollut matkassa mukana. Mielenkiintoinen maa ja mielenkiintoisesti toit sen esiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä mielenkiintoisimmat asiat vielä tulossa, jotain pitää tässä ensin itse sulatella, mm. se sota.

   Löschen
 12. Aah kateeks käy...reissunne oli selvästi värikäs ja mielenkiintoinen. Aika jännää kun tietyistä maista palaa Eurooppaan kaikki tuntuu hiljaiselta ja 'sivistyneeltä' ('kaikki' toimii, on aika siistiä jne jne).
  Kaapelisalaatti on tuttu näky myös Málagassa. Tosin kaikkiin vanhoihin, restauroitaviin taloihin tulee modernit kaapelivedot mikä on tosi hyvä. Viime aikojen järkyttävät sademäärät ja kaapelisalaatti ei ole hyvä yhdistelmä...
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kivaa viikonloppua Iberian niemimaallekin.

   Löschen
 13. Kyllä kelpais noissa kansituoleissa istua, katsella ohi lipuvia upeita maisemia ja nauttia viileistä juomista, joita tarjoilijat kantavat. Kädessä voisi olla joku kiva kirja...

  Täytyy kyllä sanoa, että te onnistutte hankkimaan upeita matkoja. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti jetlag on nyt selätetty!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai ai mitä muistoja on, kun oli Happy Hour ja saatiin maailman ihanimmat kärsimyshedelmäcocktailit.

   Löschen
 14. Antworten
  1. Aivan mahtava, se olikin opintomatka, me kun ei olla sellaisia hiekassa palmujen alla makaavia turisteja.

   Löschen
 15. On ollut kiehtovaa katsoa matkakuviasi. Olette nähneet niin paljon maaseudusta ylellisyyksiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paljon nähtiin ja lisää postauksia tulossa, vähän vähemmän kaunista lähihistoriaa mm.

   Löschen
 16. Luin kerralla aivan upean ja mielenkiintoisen lukupaketin "Vietnam I - VI"! Paljon kiitoksia! :)

  Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

  AntwortenLöschen
 17. wow-wow-wow! Halong Baylle mäkin haluan.
  Hanin veli oli vaimoineen risteilyllä pari vuotta sitten tuolla, ja olivat tykänneet hurjasti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oltais voitu jäädä vielä toiseksikin yöksi, oli niin kiva paikka ja laivalla hyvä ruoka.

   Löschen