Mittwoch, 21. November 2012

Vietnam V

Paluumatkalla vuoristosta (nyt bussilla junan sijaan) poikkesimme parin tunnin veneajelulle Chay-joelle. Joessa oli niukasti vettä ja kun meillä oli porukassa pari tukevaa naisihmistä, jotka välttämättä halusivat samaan veneeseen, heidän veneensä otti pohjaan kiinni ja leidit joutuivat riisumaan kengät ja menemään veteen vetämään paattia kriittisistä kohdista eteenpäin. Onneksi minä pääsin kolmen miehen kanssa samaan veneeseen ja meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia ja pääsimme ensimmäisenä perille kylään, jossa taas bussimme odotti meitä.

Poikkesimme myös pienelle kävelyretkelle syrjäkylään, jonka koulun/lastentarhan oppilaat syöksyivät heti meitä tervehtimään. Tämä ipana ei meinannut päästää Allumiestä enää pois, niin hauskaa oli leikkiä hänen kanssaan. Sanoisin, että vietnamilaiset lapset ovat ylipäänsä hyvin söpöjä ja iloisia. Vietnamhan on muutenkin väestöltään nuorta, sillä 70% väestöstä on alle 30v. Sellaisesta voivat eurooppalaiset eläkelaitokset vain haaveilla.

Kuka saisi Photoshopilla(?) retusoitua tuon miehen tuosta kuvasta? Ihan mukava kanssamatkustaja hän oli, mutta en olisi välttämättä halunnut häntä lähes joka kuvaan.

Kyselivät ihmeissään, että mitä minä tässä kuvaan, mutta kun minusta tämä on niin kaunista.


Meidän oli pitkän ajomatkan takia pakko yöpyä paluumatkalla Viet Tri-nimisessä kaupungissa ja siitä tulikin matkan highlight. Kun pääsimme huoneeseemme, meidän huonetta ei oltu siivottu lainkaan ja lattialla (!) oli valehtelematta yli 20 tupakan tumppia. Saimme sitten uuden huoneen, mutta ei sekään hääppönen ollut. Ennen valkoiset pyyheliinat olivat väriltään sitä sun tätä, kylppärin matto oli varmaan joskus ollut valkoinen, mutta nyt se oli ruskea. Patjan päällä oli ryppyinen lakana, peittona oli sellainen ihan ohut tikkipeitto eikä (pussi)lakanaa lainkaan. Peitto oli varmaan joskus ollut valkoinen sekin. Herpes alkoi heti kutittaa huulta. Valitimme asiasta matkaoppaalle ja hän sai sitten hommattua meille kaikille lakanan, josta kuvittelimme, että se on pesty.  Ruoka oli ala-arvoista, minä söin kaksi lusikallista riisiä ja kaksi palaa vesimelonia. Juomana tarjottiin olutta, keskelle lattiaa  laittoivat korin, josta halukkaat saivat ottaa lämmintä olutta. Meitä oli varoitettu, että tämä hotelli on huono, mutta emme nyt ihan noin kamalaa osanneet odottaa.  Kaikki muut hotellit matkan aikana oli todella hyviä ja tätäkin saattoi sitten jälkikäteen nauraa, mutta kyllä siinä ensin hymy hyytyi. Onneksi oli seuraavaksi yöksi tiedossa sitäkin hienompi kämppä.

Kommentare:

 1. On ollut upea lukea matkakertomustanne, mutta tuo hotelli tuntui kyllä aivan järkyttävältä....

  AntwortenLöschen
 2. Oli se aika järkyttävä ja luulin, että pitää nukkua istuvillaan, mutta onneksi saatiin sitten lakanat. Huoneet on ilmastoitu ja sen verran viileitä, että on pakko pitää peittoa ja ilman ilmastointia on taas kamalan kuuma ja kostea.

  AntwortenLöschen
 3. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Poistin, kun meni liikaa asian vierestä :-)
   Oli taas kiva lukea matkakertomustasi, kaikkea sitä matkoillaan joutuu näkemään.

   Löschen
  2. Jälkikäteen sanoin, että oli oikeastaan ihan hyvä nähdä, miten jotkut vietnamilaiset yöpyy, sillä hotellissa yöpyy tosiaan normaalisti vain vietnamilaiset, jotka käyvät jossain lähistöllä olevassa kuuluisassa temppelissä.

   Löschen
 4. Ihan oikein niille leideille tapahtui! Tuo kärrykuva on ihana, taitaa vaan joku käppäillä poispäin kuvassa. Jos olisitte tuoneet sen Allumieheen ihastuneen pikkupojan Saksaan, tulisi siitäkin varmaan jonain päivänä ministeri kuten eräästä toiseta vietnamilaisesta pikkupojasta.
  Vieläkin Äimälässä ollaan, mutta harmaata on ja savikasoja ympäri tonttia. Koskissa avattiin Citymarket, joten palvelut pelaavat entistä paremmin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Apiantorille kilpailija vai? Ei se ministeri halua olla vietnamilainen, painottaa aina olevansa saksalainen. Käytiin me muuten orpokodissakin, sieltä olisin ottanut yhden pojan niin mielelläni mukaan.

   Löschen
  2. Apiantori suljettu ja Cittari sen tilalle, Schade.

   Maikki

   Löschen
 5. Ohoh,aikamoinen hotel from hell!
  Ihania kuvia taas ja hauska pikkuinen siellä roikkumassa Allumiehen käsissä:) Aikalailla nuorta väestöä tuolla Vietnamissa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, hotel from hell, tosiaan. Joo, väestöpyramidi on siellä vähän erilainen kuin täällä.

   Löschen
 6. Kiva, kun pääsin taas siivelläsi matkustamaan. No, tuon "hotellin", jos sitä nyt voi siksi kutsua, jätän ihan mielelläni väliin. Hyi!

  Kahdella työkaverillani on Vietnamista adoptoidut lapset. Toinen perhe oli siellä kesällä lomalla ja kävivät tervetimässä orpokodin henkilökuntaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hotelli oli ulkoa ihan hyvän näköinen, mutta sisältä sitäkin kauheampi.
   Mekin käytiin orpokodissa, teen siitä eri postauksen.

   Löschen
 7. Poikani hyvä ystävä on adoptoitu Vietnamista. Adoptioisä vei pojan 16 vuotiaana syntymämaataan katsomaan. Pojan mielestä oli hassua, että kaikki ihmiset olivat lähes hänen itsensä näköisiä, kokoisia ja hentorakenteisia.Ihmiset myös puhuttelivat häntä kotikielellään, ja olivat hämillään kun hän ei sitä ymmärtänyt.
  Tuosta kuvan pikkupojasta oli puolestaan varmaan hyvin hauskaa leikkiä kalpean "jättiläisen" kanssa, ja saattoipa jokiveneen kipparillakin olla kotona humoristisia uutisia kerrottavana pyylevistä turistiladyista.Huumorintaju on matkoilla joskus kovalla koetuksella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toinen niistä naisista painoi varmaan 120kg ja kyllä ne kipparit naureskeli, eivät olleet usein nähneet sellaista siellä syrjäseudulla. Niitä vietcongin tunneleitahan ne on jo laajentaneet, kun lihavat amerikkalaisturistit tahtoi jäädä sinne kiikkiin.

   Löschen
 8. En taida viitsiä kysyä mitään mahdollisista kotieläimistä tuossa hotellissa. Tai saitteko lemmikkejä mukaan; toivottavasti ette.

  Ehdota sille matkatoimistolle, että voisivat myydä sellaista ohjelmaa, että reippaat länkkärit vetävät tuollaisia kärryjä tms. Paikalliset katsoisivat vierestä, kun turistit rehkivät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kyllä onneksi nähty mitään lemmikkieläimiä. Kyllä se matkan järjestäjä tietää ongelman tai kaiken muun paitsi sen lakanoiden puuttumisen, mutta jos käy niissä paikoissa, missä me käytiin, ei ole vaihtoehtoja tai siis vain tämä hotelli tai sitäkin huonompi.

   Löschen
 9. Antworten
  1. Harmittaa vaan, että siinä on se Günter. Günter oli meidän sympaattinen kanssamatkustaja, mutta hyvin huonokuuloinen, ei auttanut vaikka olisi kuinka huutanut ja pyytänyt väistämään. Oli reppana lapsena syönyt rotanmyrkkyä ja kuulo oli mennyt lähes kokonaan.

   Löschen
 10. Lapset ovat lapsia kaikkialla! Mutta tuossa hotellissa en varmaan olisi nukkunut silmänräpäystäkään. Huhhuh, ihan kylmä karmaisee kun ajattelenkin sitä.

  AntwortenLöschen
 11. "Mità sinà taas kuvaat?" hihihih....vain bloggaajat tietàvàt mità kaikkea sità tuleekaan mieleen kuvata...Minàkin ennen blogia kuvailin niin kovin erilaisia juttuja kuin nykyààn, heh

  AntwortenLöschen