Montag, 17. Dezember 2012

Sanaton

Sanattomaksi vetää tämä amerikkalainen sanomalehti: vasemmalla artikkeli Newtonin ampumistapauksesta, oikealla mainostetaan aseita kivana joululahjana.

kuva täältä

24 Kommentare:

  1. ON kyllä kamalaa miten helposti Yhdysvalloissa voi ostaa aseita.Ja tuo mainos kyllä ihan väärässä paikassa,muutenkin minusta kamalaa että mainostetaan aseita!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mäkin olin yllättynyt, että tuollaisia ilmoituksia on lehdissä, ihan niinkuin täällä mainostetaan jouluksi hanhea ja kalkkunaa.

      Löschen
  2. Luin juuri, että siellä reagoidaan myös siten, että aseita ostetaan nyt entistä enemmän. Vaikea ymmärtää.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kuulin kanssa radiossa jonkun sanovan, että koulun opettajilla olisi pitänyt olla aseita voidakseen puolustautua. Huh. Mitäs jos niitä aseita ei myytäisi lainkaan, eihän sitten kukaan voisi ampuakaan!

      Löschen
  3. Asoilla pyrkii aina olemaan vastakohtansa. Miten ratkaista tilanne niin, ettei aseita tarvittais ollenkaan? En tiedä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei sitä ainakaan niin ratkaista, että maassa on tilastojen mukaan 51438 retail gun stores ja 36569 grocery stores ja ihmisiä kuolee vuosittain vaikka kuinka paljon ampuma-aseiden takia.

      Löschen
  4. Voi ei, sanattomaksi tosiaankin vetää. Minä en ymmärrä millään joidenkin amerikkalaisten aselogiikkaa. En millään.

    AntwortenLöschen
  5. Eipä tuohon oikein ole mitään sanomista. Uskomatonta!

    AntwortenLöschen
  6. Ei voi olla totta. :-O Tuo on vähän sama kuin se, että täällä voi olla kuolinilmoitus ja syntymäpäiväonnittelu vierekkäin, paitsi että tuo on kyllä tuhat kertaa pahempi juttu.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. aivan karmea tuo asemainos jo ilman viereistä artikkeliakin

      Löschen
  7. Näin voi olla vain Amerikassako? Aivan ymmällä olen.

    AntwortenLöschen
  8. Täällä puhuttiin kanssa radiossa siitä, että opettajilla pitäisi olla jenkeissä aseet. Mietin, että kuinkahan monelta jo sellaisen löytyykin työpöytänsä laatikosta...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mitäs jos ne ottais taas ne vanhat kaksintaistelut käyttöön.

      Löschen
  9. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  10. Poistin tuon edellisen kommentini. Kamalaa tuollainen on, olipa se sitten missä maassa tahansa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tietysti, mutta mielestäni pitää miettiä, mistä se johtuu ja miten sen voisi estää. Britit ovat muuttaneet lakejaan ja siellä on sen jälkeen muuttunut asiat positiiviseen suuntaan, mutta villissä lännessä tuskin mikään muuttuu.

      Löschen
  11. Mäkään en ymmärrä ihmisten logiikkaa, että kantavat aseita turvakseen. Jos joku alkaa ampumaan niin ei se oma ase mitään turvaa! Ja kuten sanottu, jos kellään ei olisi aseita niin sitten ei KUKAAN ampuisi ...

    Uskomatonta, että mainostavat lehdessäkin!! vetää vihaksi, ja suruksi ... :/

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Aseteollisuuden lobby sanoo nyt, että eihän ne aseet ammu vaan ihminen, mutta kun ihminen on tunnetusti paha, sille ei saa antaa asetta. Just sanoivat radiossa, että amerikkalaiset ostaa entistä enemmän aseita, kun pelkäävät, että lakeja kiristetään eikä sitten ole enää niin helppoa ostaa. Joissakin osavaltiossa 16 vuotiaat saa ilman lupaa aseen, mutta ne samaiset ei pääse elokuviin katsomaan leffaa, jossa on ihan lyhyt seksikohtaus.

      Löschen