Dienstag, 4. Dezember 2012

Vietnam X

Taitaa olla nyt aivan väärä vuodenaika kertoa Vietnamin matkasta, mutta jos en sitä nyt tee, en sitten tee sitä lainkaan ja haluan vähän itsellenikin näitä juttuja muistiin. Kävimme Mekongin suistossa ja siellä mm. veneellä katsomassa ns. floating market eli toria, jossa kauppiaat liikkuvat veneellä myymässä pääasiassa elintarvikkeita, mutta muutakin tavaraa oli kaupan, mm. yksi vene myi arpoja.
Tällä naisella oli myynnissä pomeloita. Hedelmäthän oli Vietnamissa niin herkullisia, että vieläkin tulee vesi kielelle. Hotellien aamiaispöydissä oli aina tarjolla pomeloa, mangoa, papayaa, kärsimyshedelmiä, mandariineja, kaikki kypsiä ja makeita.Ananasveneestä me ostimme suussasulavaa makeaa ananasta, jonka myyjät kuorivat isolla veitsellä ja leikkasivat tuollaiseen jännään muotoon, sitä oli helppo pitää kiinni varresta.

Olihan siellä tutun suomalaisfirmankin mainos. Vietnam on ilmeisesti niitä harvoja maita, joissa Nokia menee vielä kaupaksi, Saksassa en taida tuntea enää yhtään ihmistä (paitsi itseni), joka käyttäisi Nokiaa.

Teimme myös souturetken Mekongin sivujoelle. Kuvassa mukava pariskunta matkaseurueestani, oikeastaan meidän lempparipariskunta, joiden kanssa pidetään yhteyttä matkan jälkeenkin.

Souturetkellä poikkesimme lounaalle kivaan ulkoilmaravintolaan, jossa meille tarjottiin herkullista norsukalaa, jonka suuhun oli pantu koristeeksi chilistä tehty kukka.

Kommentare:

 1. Nythän se vasta hyvä aika onkin laitella tämmöisiä juttuja, kun Suomessa on niin talvista. Minusta olisi ainakin ihana päästä nojatuolimatkalle jonnekin lämpimään.

  Tuommoisilla matkoilla tapaa varmaan paljon mielenkiintoisia (ja ehkä vähemmän mielenkiintoisiakin) ihmisiä. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eilen oli kyllä niin kylmä ja raaka ilma, että mielelläni ajattelin Vietnamin lämpöä.

   Löschen
 2. Kannattaa pannakin muistiin noin vaikuttava matka.
  Sitäpaitsi tuo norsukala punaisine kukkineen vaikuttaakin vähän joululta. - Ja minullakin on Nokia, joten on niitä täällä Saksassa edelleen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sitten meitä on kaksi nokian käyttäjää. :-)

   Löschen
 3. Pitäisiköhän opetella leikkaamaan ananas noin kätevästi, mutta
  aika rasvaisen näköinen on tuo "joulukala".

  Miten Nokia voisi olla ykkönen Saksassa, kun ei ole täälläkään, applet ja samsungit kun menevät sen ohi. Aika aikaansa kutakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei se kala mitenkään rasvaista ollut, kun syötiin vain sitä valkoista lihaa nahkan alta.

   Löschen
 4. Tuollainen tori olisi hauska Suomessakin. Talvella mentäisiin varmaan potkurilla.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Voin ihan kuvitella että hedelmät siellä ovat ihania.Nuo luettelemasi kasvavat kaikki myös täällä.
  Ja tuore ananas,täällä kasvatetaan jonkun verran,mutta koska vaatii trooppiset olosuhteet ja täällä puolitrooppista,niin on hyvin kallista.Caracaksessa taas joka kadunkulmassa oli koju,jossa myytiin ihan tuoretta,juuri puhdistettua ananasta,nami!
  Tänne ainakin nyt tuli Lumia ja taisi Ashakin tulla,ostaakohan kukaan....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No teillä varmaan saa myös kaikkea herkullista. Minä söin yhdessä hotellissa kahtena aamuna pelkästään jugurttia kärsimyshedelmän kanssa, se oli niin hyvää.

   Löschen
 6. Noissa venemyyjissä on oma viehätyksensä. Hedelmätarjonta näyttää olleen herkullista ja taatusti tuoretta. Osaisipa leikata ananaksen noin hienosti. Olen hulluna tuoreisiin, makeisiin ananaksiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paras ananas mitä olen koskaan syönyt. Itse olen tosin vielä enemmän hulluna kunnon kypsään mangoon tai kärsimyshedelmään.

   Löschen
 7. Kun olen lueskellut matkapostauksiasi, tulee kaukokaipuu vääjäämättä. Vietnam on varmasti mielenkiintoinen kohde. Mieleen tulee hedelmät Thaikkulista. Mutta ovathan lähekkäisiä maita. No, mielikuvitusta vaan. Jouluiset lantut nyt meidän ananaksia, hih. No ei vainenkaan, ei riitä mielikuvituskaan...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyviähän ne lantutkin on, yritän syöttää niitä näille saksalaisille, joiden mielestä lanttu on pula-ajan ruokaa, jota ei voi syödä nykyaikana.

   Löschen
 8. Noilla markkinoilla olisi kiva olla asiakkaana. Te ette päässeet soutamaan kuitenkaan? Aika ihmeelliset airot näkyvät olevan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niillä on tosiaan aika erikoisia veneitä.

   Löschen
 9. Mekin syötiin Mekongilla Norsukalaa - oli herkullista!
  Ja ne hedelmät! NAMM!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös ollutkin hyvää, tulee ihan vesi kielelle. Onneksi päästään kohta ystävien luokse syömään jotain herkkua.

   Löschen