Samstag, 26. Januar 2013

Karnevaalit ja digi-tv

Torstai-iltana suoritimme tämän vuoden "karnevaalivelvollisuutemme", minun naamiaisasuni oli tällainen (siinä Suomen MS-liiton nallepinssi):

Olimme siis "toisenlaisessa" karnevaalitilaisuudessa, jossa oli taas neljän tunnin loistava ohjelma, vatsalihaksissa tuntuu edelleen, kun niin paljon sai nauraa.

Tilaisuus oli entisen sähkölaitoksen hallissa, jossa järjestetään paljon konsertteja. Siellä ovat esiintyneet monet suomalaisetkin, mm. Sunrise Avenue ja Apocalyptica. Vessassa on edelleen  hommissa 93v Frau Müller. Ihanaa, kun vanhoillakin ihmisillä voi olla vielä tehtävänsä.


Yksi ryhmän näyttelijälalaulajista on turkkilaissyntyinen kaveri, joka on alunperin ollut teatterissa hanttihommissa, mutta sitten keksitty mukaan tiimiin esiintymään.  Perinteisesti hän esittää lopuksi aina lisänumeron.

Kölnin ultrakonservatiivinen kardinaali, jonka huono maine huononi ennestään, kun kävi ilmi, että hän on kieltänyt katolisia sairaaloita ottamaan vastaan raiskattuja naisia, sai taas osansa ohjelmassa, hän on joka vuosi kiitollinen parodioiden teemojen toimittaja.  Tällä kertaa hänen kämppänsä oli tv-sarjan kodin/talon kunnostuksessa. Kunnostusta tarvitseva kämppä oli nyt siis tuomiokirkko ja arkkitehdit ja työmiehet marssivat sinne ja heittivät ensin pois kaiken tarpeettoman, mm. vanhat luut, jotka löytyivät kirstusta ja modernisoivat rakennuksen muutenkin uudeksi. Kardinaali oli kovin jännittynyt, kun hänet vietiin sitten  katsomaan tulosta.

foto: stunksitzung.deJa minkälainen tulos oli? Mitä tiimi oli tehnyt hänen kämpälleen????  
Se oli nyt tällainen (=Kölnin uusi moskeija).

Ohjelma oli todella loistava ja ei voi taas kuin ihmetellä, miksi televisiosta ei tule koskaan yhtä hyvää ohjelmaa, vaikka olisi kuinka monta kanavaa. Me olemme muuten sinnikkäästi pysyneet analogisessa televisiossa, kun emme halunneet sellaista (rumaa) digiboksia, joka on ollut tarpeellinen digilähetyksiin.  Eilen tuli yhtäkkiä kaapelifirmalta kirje, että nyt voimme katsoa digitelkkaa ilman boksia ja testasimme ja näyttää toimivan. Onpa kiva, ettei tarvitse mitään lisälaitetta.
Ja nyt patikkakengät jalkaan ja Ahr-joelle patikoimaan.

Kommentare:

 1. Minä katsoin eilen läppärin kautta saapasmaan Rai 3:n Che tempo che fa, jossa on aina lopuksi upeaa poliittista satiiria. Läppäri on nyt kokonaan syrjäyttänyt telkun minun (Suomen)huushollissani. Reippaita askelia vaan sinne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, reippahasti kävivät askeleet.

   Löschen
 2. Ei olisi sinua tuntenut tuolta nallepinssin takaa:)
  Täällä ja näissä lähikunnissa eletään nyt revyyesitysten kiireisintä aikaa. Onhan niissäkin satiiria ja huumoria, mutta ei ole tullut mentyä katsomaan. Minä katson tv-ohjelmat yleensä netin kautta, parastaikaa tuleekin muutama ohjelma, joita seurailen. Tuo meidän tv on kai sen verran uusi, että siinä ei erillistä digiboksia tarvita, vaikka pärjäisin kyllä hyvin ilman noita kaapelikanavia.
  Onko tuossa nyt Kölnin kaunein rakennus??

  AntwortenLöschen
 3. Paras naamiaisasu...Meillä on vanha telkkari ja digiboksi. Digilähetykset kyllä katkeilevat, jää aina väliin sekunti ilman äänenkuuluvuutta, kun muuttivat kaiken "paremmaksi". Myös radiolähetyksissä on sama ongelma.

  AntwortenLöschen
 4. Meillä ei ole tv:tä. Jos joku ohjelma kiinnostaa, voi sen katsoa netistä. Joko teiltä talvi on hävinnyt?

  Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Hih,nauratti tuo kardinaalin uusittu koti;D
  Ihana pikku pinssi! Meillä on karnevaalit tasan kuukauden kuluttua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katukarnevaalit alkaa täällä torstaina 7.2. ja sen jälkeisenä maanantaina on ns. Rosenmontag, jolloin on iso kulkue, jota tulee katsomaan miljoona ihmistä.

   Löschen
 6. Meillä on erilaisia boxeja tv-tasossa vaikka muille jakaa! On digiboxi, apple tv ja nyt viimeisenä tuli joku boxi taas, jolla voi katsoa pohjoismaisia kanavia! Kaikki Suomenkin kanavat näkyy....tosin ei niitä niin tule katottua .... ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomi näkyisi ilmeisesti, jos ottaisi katolle sellaisen lautasen, mutta ei haluta.

   Löschen
 7. Miten minusta tuntuu, että kardinaali ei tainnut olla tyytyväinen uuteen kämppäänsä, vaikka se on paljon uudempi kuin tuomiokirkko. Olishan se paljon rauhallisempi, syrjässä turistitulvilta.

  En tiedä oliko Suomi ainut maa, miten meillä tämä digiuudistus tehtiin; kaikkien piti hankkia uusi digiboxi. :(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomalaisethan on aina niin pitkällä kaikessa, mutta olen tyytyväinen, ettei jouduttu käyttämään mitään lisälaitetta ja kellarin vanhaa telkkaa voi katsoa analogisesti, se on mun silityspaikka ja siellä on pakko olla tv, muuten en viihdy siellä=en silitä.

   Löschen
  2. Minusta se uudistus tehtiin nimenomaan huonosti täällä.

   Löschen
 8. Hauskan näköiset karnevalit siellä. Ja turkkilaisetkin mukana juhlimassa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan täällä turkkilaisia töissä Fordin tehtailla ja jopa pikku-Istanbul eli katu, jossa asuu 90% turkkilaisia, mutta ei tietenkään niin paljon kuin Euroopan toiseksi suurimmassa turkkilaisessa kaupungissa nimeltä Berliini.

   Löschen