Sonntag, 27. Januar 2013

Viiniköynnökset lumessa

Eilisellä patikkaretkellä Ahr-joen viiniviljelmäalueella näin sikäläiset viiniviljelmät ensimmäistä kertaa lumen peitossa. Kävelimme 12km ns. punaviinivaellustietä aurinkoisella rinteellä, sillä pitkästä aikaa se keltainen pallokin siis näyttäytyi.


Älkää ihailko minua suorituksesta, ihailkaa tätä naista, vaellusporukan vanhinta. Hänellä on Parkinsonin tauti ja hän vapisee aika tavalla, mutta puree hampaat yhteen ja kulkee mukana.

Yli kolmen tunnin vaelluksen jälkeen maistuikin sitten herkullinen ateria ja hyvä viini tässä vuonna 1246 perustetussa söpössä ravintolassa, joka on tunnettu erittäin hyvästä ruoasta.

kuva: sanct-peter.de

Täydellinen päivä♥

Kommentare:

 1. Parkinsontauti ei ehkäse kulkemasta mukana. Päin vastoin, on hyvä liikkua, ettei jäykistyisi kokonaan. Hienoja talvimaisemia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Liikunta on hyvää terapiaa, mutta silti me ihmettelemme, miten hän jaksaa olosuhteissa, joissa me terveetkin jo joudumme tekemään töitä. Itsekin olin eilen tyytyväinen, että kerrankin muistin ottaa vaelluskeppini mukaan. Hän vapisee niin, ettei esimerkiksi pysty itse vaihtaamaan keppien "tassuja". Eilen oli yksi kohta, jossa nastat oli tarpeen ja autoin sitten häntä vaihtamaan "nastarenkaat" päälle. Kamala tauti.

   Löschen
  2. Hattua täytyy nostaa, että jaksaa tuollaisissa maisemissa kulkea. Mutta sehän on vain tervettä ajattelua. Ja niin kauan kuin jaksaa, niin kauan on hyvä kulkea joukon jatkona. Muuten Parkinsonin tauti esiintyy kahdella tavalla, toiset vapisevat ja toisilla se esiintyy jäykkyytenä. Hienoa, että autoit tuota joukon vanhinta.

   Löschen
 2. Ihanat on maisemat ja ravintolakin näyttää hyvälle. Saisinpa minäkin itseni vaellukselle. Nyt vain vettä tulee ja tuuli vinkuu, joten mieli vetää peiton alle kirjan kanssa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs siellä Turkissa muuten ulkoillaan? Teepä postaus.

   Löschen
 3. Ajatella että tuolla rinteellä viinit viihtyvät.

  AntwortenLöschen
 4. Vau! Hattua täytyy tosiaan nostaa porukan vanhimmalle! Ettekä te muutkaan ihan turhia olleet, kun tuolla jaksoitte kiipeillä. ;-)

  Täällä odotellaan sitä keltaista palloa myös, että päästäis lähisaareen retkelle.

  AntwortenLöschen
 5. Noilla rinteillä kasvaa varmaan se Eiswein?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne kai joskus sitäkin saavat, mutta sitä tulee juotua vähemmän, liian makeaa.

   Löschen
 6. Allu, minä käytän nykyään huhtikuun lopulle IceBugeja lenkillä. Kertaakaan en ole kaatunut. Nyt menossa vielä sauvakävelyt, mutta kohta on aurinko niin, että lähden kiitämään saaren ympäri, jossa on tosi hyvät ladut.

  Ihailen kaikkia, jotka kuntoliikkuvat. Ääriurheilusuoritukset eivät kiinnosta;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan hyvät ne IceBugit, pitää joskus Suomesta katsoa.

   Löschen
  2. Minäkin IceBugeja suosittelen. Meillä ollut semmoiset varmaan jo 5 vuotta. Niillä pystyy juoksemaan luistinradallakin! On myös sellaisia lenkkareita, joista voi ruuvata nastat pois ja taas takaisin. Ostin veljelle semmoiset viime vuonna, en muista enää merkkiä, mutta selkävaivaivainen Bruder alkoi lenkkeillä talvellakin.

   Maikki

   Löschen
 7. Mahtavat maisemat. Reippaita olitte. Eilinen noin puolentunnin "patikkaretkeni" jäi kyllä nyt varjoon ☺☺☺.

  AntwortenLöschen
 8. Kyllä varmasti maistuu extra hyvälle ruoka kolmen tunnin patikoinnin jälkeen ja ravintola näyttääkin viehättävältä. Täällä päivittäinen puolen tunnin "patikka" metsässä tehty tälle päivälle ja puuhellalla porisee hernekeitto ja pannari. Että sellainen sunnuntain gourmet ateria :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai ai, kyllä maistuis nyt hernekeitto ja pannari, kun meillä ei ole mitään jääkaapissa. Harmi, että asut liian kaukana.

   Löschen
 9. Kyllä noissa maisemissa mielellään kävelee ja varsinkin mikä palkinto odottaa sitten matkan jälkeen.

  Mullakin on icebugsit jo kolmatta vuotta. Aivan ehdottomat täällä päin Suomea. Tänään tosin niitä en tarvinnut hiihtoladulla.

  AntwortenLöschen
 10. Tuosta tulee varmaan sitten icewinea;D Olettepa ahkeria patikoitsijoita;pitää oikein hattua nostaa teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne oli poimineen rypäleet jo syksyllä, ei tullut icewine. Viininviljelijä kyllä kuljeskeli siellä rinteellä ja leikkeli niitä kasveja, en tiennyt, että sitä tehdään tällaisella talvisäällä.

   Löschen
 11. Upeita maisemia! Hatunnosto ja kumarrus teille koko patikoitsijaporukalle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllähän sitä kauniissa maisemissa ja kivassa porukassa jaksaa.

   Löschen