Donnerstag, 21. Februar 2013

Lisää Barcelonaa

Barcelonasta löytyy vaikka kuinka paljon kivoja aukioita, tässä ylemmässä kuvassa Plaça Reial, aivan Ramblan nurkan takana kunhan vaan huomasi siinä mennä pienelle kujalle ja puistoja kuten Parc Ciutadella

tai Parc Guell, jonka Gaudi suunnitteli.  Näin sininen oli taivas viikonloppuna ja kuten kuvasta näkee, ihmisiä oli liikkeellä paljon.


Tämä oli yhden museon rauhallinen sisäpiha.

Basilika de la Mercè on pyhitetty Barcelonan suojeluspyhimykselle ja siellä käyvät kuulemma myös FC Barcelonan pelaajat rukoilemassa ja kiittämässä. Tämä kuva on otettu ylhäällä alttarin takana, sinne piti/sai nousta portaita pitkin.


Kiipesimme myös Barcelonan vuorelle Montjuicille ja kuten kuvasta näkee, moni muukin oli saanut saman idean. Poikkesimme siellä Joan Mirón museoon.

Satamakin löytyy kaupungista

ja uimaranta, mutta tällä kertaa uimassa oli vain yksi ihminen ja hän uikin todella pitkään eikä vain käynyt kastamassa.


Ja olihan siellä Barcelonassa (onneksi homeopaattisissa annostuksissa) myös sitä, mitä olimme lähteneet täältä kotikaupungista pakoon:Kommentare:

 1. Heh, noni..saithan sä pienen osan karnevaalihumuakin, heheheh. Aivan ihanan näköinen ranta siellä!!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. kuuluikohan tuolta rivin välistä ihan pikkuisen vahingoniloa?

   Löschen
 2. Voihan Barcelona. Jääkö se nyt minun mieleeni kummittelemaan? Oikeastaan haluaisin vielä enemmän Espanjaan pyhiinvaellusreitille. Nyt kun tässä muutaman viikon harjoittelen ensin tätä lenkkeilyä:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yksi meidän sauvakävelyporukasta käveli sen 800km pyhiinvaellusreitin eikä häntä sen jälkeen ole enää näkynyt sauvakävelyllä, kun taisi mennä polvi ja jalkateräkin. Ainakin ikuinen muisto jäi hyvästä teosta. Eikä se reittikään enää ole autenttinen, siellä on "nakkikioskeja" joka paikassa matkan varrella.

   Löschen
 3. Eikös uintiretki olisi piristänyt turistien raskasta päivää?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen virallisesti tunnustautunut olevani ns. Warmduscher KLICK. Sana on näköjään päässyt jo Dudeniinkin.

   Löschen
 4. Usein on mietitty, että olisi ihana matkustaa Barcelonaan. Nämä kuvat vahvistavat, että pitäisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. varmasti pitäisitte, yksi parhaita näkemiäni

   Löschen
 5. Yess! Hyvältä näyttää! :)

  AntwortenLöschen