Freitag, 22. Februar 2013

Favourite Photo Friday


Barcelonan kaunein postiluukku on kaupungin goottisessa kaupunginosassa lakimiesyhdistyksen talossa. Se kuulemma symbolisoi Espanjan hidasta postia, joka voisi lennättää kirjeet linnun lailla perille, mutta kuljettaa ne kilpikonnan vauhtia. Toinen teoria on, että tässä vinoillaan Espanjan hitaalle oikeuslaitokselle.

Kommentare:

 1. Tuohan voisi symboloida laajemmin tätä yleiseurooppalaista postinkulkua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taitaa tosiaan olla sama juttu vähän joka puolella Eurooppaa, mutta kyllä nuo eteläeurooppalaiset on aina olleet erikoisen hitaita, se on nähty lomapostikorttien lähetyksessä.

   Löschen
 2. Heh, ihan viattomasti ajattelin, että lentoposti ja maaposti, samaan reikään ei niillä kuitenkaan mitään eroa ole. Kruunuko sitten kuvaa niitä kaiken hallitsevia lakimiehiä..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kun tämä ei siis ole postin postilaatikko, vaan se mihin posteljooni tuo postin. Kruunun alla on vaaka, joka tarkoittaa oikeutta, kun on kysymys lakimiesten talosta.

   Löschen
 3. Mulla on jonkinlainen muistikuva että olisin tuon nähnyt siellä ollessani.
  Minä olen odotellut jo 2 kuukautta yhtä kirjaa Chilestä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan oletkin nähnyt, se on aika tunnettu asia. Olihan se Puhdistuskin aika kauan aikanaan matkalla.

   Löschen
 4. Tuo postiluukku kyllä sopisi vähän joka kolkkaan Eurooppaa nykypäivänä. Vai onko postin kuljetus tullut hitaaksi näiden nykyaikaisten tietoliikenteen vuoksi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillähän on vielä luksusta, että saamme postin myös lauantaina ja paketit on aina tuotu kotiin. Ainakin lapsuudessani piti hakea Suomessa paketit postista.

   Löschen
 5. Minä en kyllä voi valittaa postin kuljetuksista Länsi-Euroopassa, aina on kulkenut nopsasti. Meiltä lähtee keväisin paljon postia siihen suuntaan. Toinen asia on, jos haluan lähettää jotain itänaapuriin. Silloin on parasta ajella itse rajan taa Värtsilään tai Sortavalaan, on halvempaa ja posti menee suoraan perille ilman kiertoteitä.


  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen lähettänyt kiinalaisille ystävilleni luottokortteja ja ovat menneet aika nopeasti ja varmasti perille.

   Löschen
 6. Ei siis tarvitse enää kirjekyyhkyihin turvautua. Täällä Suomessa posti ei joka paikkaan kulje nopeasti edes maan sisällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä siellä kannattaisi kokeilla kirjekyyhkyjä.

   Löschen