Dienstag, 12. März 2013

1900 1700

Viimeksi on ollut kuulemma täällä näin ihmeellinen talvi 1900-luvun alussa. Ranska lähetti meille yöllä lumisateen ja aamulla seitsemän aikoihin meidän makuuhuoneen ikkunasta näkyi, että  ystävällinen naapuri oli jo tehnyt kapean tien meidänkin talon eteen.


Toisella puolella taloa ei ollut yhtään keväisempää. Rastaspariskunta, joka rakentaa pesää murattiseinälle, joutui keskeyttämään rakennushommat materiaalin puutteessa, ja lintujen ruokapaikalla oli aikamoinen jono. Katselin, kun talitintti söi aamupalaa tekemästäni talipallosta ja punarinta odotteli vieressä jo vähän levottomana.


Sukututkimuksessa olen päässyt yhdellä linjalla 1700-luvun alkuun, sieltä löytyi Påhl, jonka pojan pojan pojan tyttären tyttären pojan tyttären tyttären poika syntyi tänä aamuna kello 4:45. Aika epäluotettava kaveri, ei ole tullut jämptiin äitiinsä, kun syntyi melkein viisi tuntia myöhässä lasketusta päivästä. Onnittelut Tapiolaan 10 pisteen vauvasta♥
(Meinasin jo kysyä, mikä tuli lapselle nimeksi, kun täällä on pakko antaa lapselle nimi heti synnyttyä, mutta Suomessahan ei annetakaan.)

Kommentare:

 1. No nyt on maailma mennyt sekaisin, sinnekin asti riittää jo lunta. Minä tässä mietin jo, lähtisinkö hiihtelemään. - Pitkälle olet saanut sukututkimusta eteenpäin ja onnittelut suvun jatkolle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On aika sekaisin! Olin juuri lumitöissä, siellä keltaiset krookukset kukkivat lumen joukossa.

   Löschen
 2. Terveisiä täältä talven paratiisista, pakkasta taitaa olla -16, mutta aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja hanget hohtavat. Valitettavasti on sisätöitä (seminaari) tiedossa. Onnea uudelle suvun jäsenelle! Suomessahan nimet pidetään usein salassa ihan siihen nimenantoon tai ristiäisiin asti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pakkasta en tarvi, mutta sen auringon ja pilvettömän taivaan voisit lähettää.

   Löschen
 3. Minä itkisin katkerasti, jos tänne tulisi vielä lumi. Lämpö tuntuu niin mukavalle ja sormeni syyhyää parvekkeen multiin....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän kukat itkee myös. Eilen juuri katselin, mitä kaikkea sieltä oli pulpahtanut esiin.

   Löschen
 4. Täälläkin samanlainen talviparatiisi kuin Helenalla. Aurinko lämmittää jo kivasti iltapaivisin. Hyvää jatkoa sukututkimuksen parissa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Påhlista en pääse valitettavasti eteenpäin, kun juuri hänen isänsä oletettu syntymäaika puuttuu niistä kirjoista.

   Löschen
 5. Täälläkin niin kylmät yöt taas...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. (vaikka luisteleva poika ja mies onnellisia :)

   Löschen
  2. Täällä luistelee vain autot.

   Löschen
 6. Ohoh, meilläkin viikon viileät mutta ei sentään Ranskan lumimyrsky tullut tänne asti. Syntynyt sukuun yksi mukavuuden haluinen kaveri (vihdoinkin?), mitä sitä turhaan liian aikaisin tänne rehkimään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Valitettavasti se lumimyrsky lähti sieltä Ranskasta ihan väärään suuntaan!

   Löschen
 7. Täällä -7°,-8° ja lumisadetta. Sama se mulle, kun kuumeessa katselen ikkunasta tuota valkoista maisemaa. Huomenna sentään aurinkoista.
  Ja nimihän on sitten selvä tuolle Påhlin pikkuiselle jälkeläiselle. Paulihan hänestä tulee Allu-tädin sukututkimuksen kunniaksi. Pitäähän nimi ottaa jälleen käyttöön 300 vuoden tauon jälkeen. Onnea siis pikku-Paulille♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paul oli Saksassa viime vuonna numero 16 suosituimpien etunimien listalla.

   Löschen
  2. Muista kertoa tuo vauvelin vanhemmille!

   Löschen
  3. Pelkään, että eivät ole kiinnostuneet asiasta.

   Löschen
  4. Jaa niinhän se taisi ollakin -:(

   Löschen
  5. Mitenkäs sinä täällä kuumeisena kukkuilet? Vai onko läppäri mukana sängyssä?

   Löschen
  6. Olen nukkunut suuren osan päivästä. Jäsenethän siinä kangistuu, joten hyvä tulla tänne aina välillä "seurustelemaan".

   Löschen
 8. Olettepas te saaneet siellä vielä kunnon lumet. Tänne Turun suunnalle sitä on luvattu tulevan illasta huomiseen aamuun, joten meillä on huomenna varmasti vielä tämän päiväistä enemmän lunta....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Js täällä edelleen sataa. Jouluaattona oli kaikki vihreää ja lähemmäs +20C ja nyt maaliskuussa on lumisade.

   Löschen
 9. Johan on tullut lunta, nyt en ole kateellinen kuten viimeksi.
  Mitenkä mahtaa kukkien käydä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sieltä ne krookuksen kukkaraukat yrittivät kurkkia lumihangesta.

   Löschen
 10. Vau miten pitkälle olet ehtinyt sukututkimuksessa! Teetkö ihan yksin, vai auttaako joku? Mistä löytyy tiedot?
  Meillä on sekä isän että äidin puolella tehty jo aika pitkälle, mutta erityisesti isän puolella on vielä työtä ...

  Täällä on ihan keväistä - toivottavasti ei tule lumet tänne enää!! Hassua, että kaikissa ympäröivissä maissa tuntuu olevan lumikaaos, ja täällä vaan paistaa auriko, on +15 astetta ja linnut laulaa ... ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Frankfurtin lentokenttäkin jouduttiin sulkemaan, on tämä aika kokemus. Onneksi minä laiska tajusin viedä autoni eilen talliin, muuten sitä pitäisi etsiä kinoksesta.
   Täältä voi alkaa etsimään esi-isiä ja jotenkin siitä sitten taas etenee, kun katsoo esim. kastettuja ja siinä lukee sitten vanhemmat jne. Täytyy vaan olla tarkkana, sillä meidänkin suvusta löytyy paljon samannimisiä, mutta kun vertaa syntymävuosia ja joskus lukee milloin on vihitty. Meillä oli usein nimenä Thomas tai Påhl, alussa olin vähän sekaisin niiden kanssa, mutta sitten löysin oikean systeemin. JOs löydät sieltä henkilön, voit sitten klikata "suurennuslasia" ja sieltä tulee enemmän tietoa.

   Löschen
  2. Halusin vaan varoittaa, että tuosta voi tulla addiktiksi.

   Löschen