Mittwoch, 13. März 2013

Lumisateen jälkeen paistaa aurinko


mutta jäätävän kylmää oli tuomiokirkon edessä ja ihmettelin, miten nuo elävät patsaat pystyvät siellä seisomaan liikkumatta vaikka kuinka kauan, kun itse jouduin menemään museoon lämmittelemään.

Kommentare:

 1. Olen aina miettinyt, että miten kannattavaa tuo patsastelu oikein on? Täällä Raukassa Lapinmaassahan se ei kannattaisi mitenkään. (Raukka Lapinmaa on vain tyylikeino tässä, eikä välttämättä onnistunut!)

  AntwortenLöschen
 2. Kyllä tuolla japanilaiset nyt ottivat kuvia ja maksoivat patsaille, mutta aika huono tuntipalkka taitaa olla, varsinkin näin kylmällä ilmalla ihmiset eivät juuri pysähdy.

  AntwortenLöschen
 3. Teillä saman asteen pakkaset tuntuvat kylmemmältä kuin samat meillä, johtuen varmaan ilman kosteudesta. Jopa meillä Ost-Westfalenissa oli pakkaspäivät purevia, varsinkin jos oli sumua. Jo Hesassa pakkanen on epämiellyttävämpää kuin Itä-Suomessa. Meillä ei noita patsaita ole koskaan näkynyt, olisi kyllä kiva vaihtelu kesällä. Eikä kerjäläisetkään täällä viihdy, jäävät vapaaehtoisesti pääkaupunkiin.
  Kiva kuvaperspektiivi Domista!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on totta, että täällä tuntuu kylmä kylmemmältä. Kuva on otettu Domin takaa Museum Ludwigin vierestä, ettei aina tule vaan niitä kahta tornia kuvaan.

   Löschen
 4. Olipas paljon noita eläviä patsaita.Ja miten ihmeessä ne tosiaankin jaksavat kylmässä olla liikkumatta...
  Täällä on pasaatituulisää ja perjantaina niin kuumaa että maratoonikin siirrettiin viikolla eteenpäin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänne tarvittais niitä lämpöasteita, viime yönä oli kunnon pakkanen. Heräsin viideltä, kun lumi nirskui lehdenkantajan jalan alla.

   Löschen
 5. Taivas oli meillä ja teillä tänään yhtä kauniin sininen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä varmaan useammin noin sininen. Tänään oli kyllä ihan sellainen tunne, että on Suomessa, kun lumikin on puhtaan valkoista ja oli niin kirkasta, että olisi tarvinnut olla aurinkolasit.

   Löschen
 6. Hassu maaliskuu.Tämä on kuulemma nyt Märzwinter.Saksalaisillahan ei ole sanaa takatalvelle. Parsat ja muut varhaisvihannekset tulevat tänä vuonna myöhään ja ovat kalliita. Pfalzin viljelijät eivät ole vielä lainkaan päässeet pelloille muokkaus-,kylvö- ja istutushommiin ja suojamuoveja vetämään.Nyt olisi jo korkea aika. Seisovat viljelijätkin varmaa peltonsa reunalla tönkkönä ihmeissään kuin nuo taiteilijat.Jokaisen pitää repiä roponsa elannokseen sieltä mistä saa. Leipä on maailmalla joskus kovin pieninä palasina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosiaan erikoinen talvi, en ole ennen tällaista Saksassa kokenut. Voi kauhistus, tosiaan se parsa!!! Me ei onneksi silti tulla kyllä nälkää näkemään niinkuin ihmiset siinä Ollikaisen Nälkävuodet-kirjassa, joka oli mielestäni todella mukaansatempaava.

   Löschen
  2. Parsa... Viime vuonnahan sitä sai tosi aikaisin. En ole varmaan koskaan syönyt niin paljon parsaa kuin viime keväänä. Nyt täytyy tyytyä tuontiparsaan...

   Löschen
  3. Pitkänäperjantainahan söit nimenomaan Annan mainitsemassa Pfalzissa parsaa.

   Löschen
  4. Kyllä muistan ja siitähän minulla on kuvakin blogissa! Oli hyvää.

   Löschen
 7. Jos ne olivat "jäätyneet pystyyn" eivätkä enää päässeet liikkeelle. Nuo ihmispatsat siis....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo tuomiokirkon edusta on kamalan tuulinen paikka kesälläkin ja kyllä siinä oli nyt hyvät mahdollisuudet jäätyä pystyyn. :D

   Löschen
 8. Mua naurattaa, että ihmiset ottaa valokuvia noista ihmispatsaista. Valokuvassahan hetki on jokatapauksessa pysähtynyt! Patsaalta näyttää ihan tavallinenkin irmeli siinä patsaan vieressä hymyillessä! :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enimmäkseen ulkomaalaiset turistit niitä kuvia ottaa.

   Löschen
 9. ^ siis voi kamala .. en tietenkään tarkoittanut, että sun ei ois pitänyt ottaa tuollaista kuvaa!! Tarkoitin niitä, jotka ottaa sellaisia 'tässä seison ihmispatsaan vieressä' -kuvia! :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. joo joo joo, seli seli seli♥♥♥

   Löschen