Montag, 27. Mai 2013

Allulan apteekista


löytyy nyt Novalgin-tippoja, Ibuprofeenia ja Pantoprazolia. Ai että mihinkä vaivoihin? Rangaistuksena siitä, että laitoin lauantaina leveäpunttiset housut jalkaan, kun piti ajaa pyörällä vain vajaa kilometri eikä muka kannattanut sitoa housuja tarralla kiinni, vasemman housun puntti kietoutui pedaaliin niin, että en saanut jarruttaessa jalkaa irti ja kaaduin  ystävien kukkapenkkiin, pyörä päälleni enkä päässyt omin avuin edes ylös. Sairaalan ensiavussa tutkittiin sisäelimet ultraäänellä ja virtsakokeella ja tehtiin thoraxröntgen. Ilmeisesti kyseessä on "vain" ns. Prellung, jolle ei mielestäni löydy oikein hyvää sanaa suomen kielestä, ruhjevamma sanakirjan mukaan. Lääkecocktailista huolimatta karmeita kipuja, sääliä otetaan vastaan koko päivän.

Kommentare:

 1. No voi sinua ressua. Lohdutukseksi voin sanoa, että tulin just hammaslääkäriltä, joka kiskoi minulta viisaudenhampaan. Kun sitten nousin siitä kidutustuolista, meinasi maailma musteta silmissäni. Taisi verenpaine mennä kellariin.
  Gute Besserung!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Allumies on kerran pyörtynyt hammaslääkärin tuolilla.
   Gute Besserung sullekin, Leidensgenossin!

   Löschen
  2. Allu, hammaslääkäri on pahinta...Valvon aina jo edellisen yön, vaikka kaikki puudutukset tehdään aina.

   Suomessa on nyt suosituin coctail, jossa 1 g Panadolia ja 600 (tai 800 mg) ibuprofeiinia. Tuollaista määrätään mm. selkäipuihin yms, mutta onhan sitä kovempiakin kipulääkkeitä.

   Etkö voinut muistaa meidän nuoruutemme 'merimieshousuja', niitä leveälahkeisia, ei niiden kanssa mitään pyöräilty;)

   Löschen
 2. Kokemus sanoo, että Arcoxia 120 mg auttaisi kipuihin paremmin ja silloin Pantoprazolin vois jättää pois, koska Arcoxia on huomattavasti vatsaystävällisempi kuin ibuprofeeni. Muuten kaikki sympatiani!
  Terveisin Suometar

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos kommentistasi, kyselen kotilääkäriltä tuota Arcoxia, pyysivät soittamaan hänelle puolen päivän aikaan, kun oli nyt jotain hätätapauksia enkä saanut puhelimeen.

   Löschen
 3. No johan nyt! Aika huolella näköjään kaaduit. Näitä merkillisiä tapaturmia on nyt näköjään liikkeellä, meillä työkaveria päin juostiin frisbee-ottelussa niin pahasti, että verta katosi 2,5 litraa ja perna piti poistaa. Kyseessä ei ees ole mikään kontaktilaji! Toivottavasti siellä nyt kipulääkkeet alkavat ees auttaa eivätkä vaivat kestä kovin kauaa. Mitä varten sait tota Pantoprazolia, onks Novalgin huono mahalle? Ite mutustelin sitä kesällä myös aika huolella, en oo kyllä aivan varma auttoiko se yhtään mihinkään vai ei.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne antaa nykyään lähes aina automaattisesti noita omeprazoleja, ettei reseptikipulääkkeet käy vatsalle. Mun vatsa on kyllä aina kestänyt kaikki lääkkeet, mutta otin nyt, kun ei siitä haittaa pitäisi olla.No, multa ei ainakaan perna mennyt, se oli ultran mukaan o.k.

   Löschen
 4. No voi sentään, kun kävi kurjasti. Myötätuntoa lähettelen ison kasan ja toivottelen pikaista parantumista!

  AntwortenLöschen
 5. Voi kurjuus, miten sinulle kävikään! Pikaista paranemista täältäkin!

  AntwortenLöschen
 6. Voi kuinka ikävää! Täältä tulee lohdutuksia ja puhalluksia ja virtuaalinen nenäliinakin kyynelten pyyhkimiseen.

  Kaksi kertaa on minulle käynyt niin, että lenkkitossujen nauhat ovat kietoutuneet täysin pedaaliin. En kaatunut noin päistikkaa, vaan slow motion ja vastaantulija sai sitten irrottaa kengän jalastani, kun en itse pystynyt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos lohdutuksista. Kaatuminen kävi niin nopeasti, ettei siinä ehtinyt miettiä, voisiko nousta toiselta puolelta pois vai ei.

   Löschen
 7. Harmin paikka. Onneksi ei tullut murtumia, mustelmat parenevat aikanaan moneen kertaan väriä vaihtaen. Otan osaa ja toivottavasti riittävä kipulääkitys helpottaa oloasi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kipuja on lääkityksestä huolimatta, mutta onneksi on joitakin asentoja, joissa ei koske, se on jo suuri luksus.

   Löschen
 8. Voi, Allu! Pistänkö pyykkipoikia tulemaan? Niillä saat housunlahkeet hyvin kiinni. Tietysti hyvä tässä nyt on jälkikäteen viisastella. Pikaista paranemista ja muista napsia särkylääkkeitä säännöllisesti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taidan laittaa nyt pyörän korin täyteen pyykkipoikia, ettei vain unohdu. Sulle kanssa hyvää vointia!

   Löschen
 9. Antworten
  1. Heh heh, onko sun sympatiat enemmänkin kukkien puolella? Oli sellaista matalaa pusikkoa, taisi selvitä siitä. :-))

   Löschen
  2. Naytat saavan niin paljon sympatiaa ja saalia etta taytyyhan jonkun tuon onnettomuuden toisenkin osapuolen tilaa kysella :))

   Löschen
 10. Voi ei!! Älä nyt kompuroi kun kädetkin on niin hyvin parantunut!! Sääliä saat roppakaupalla, mutta myös tsemppiä että kivut kaikkoaa ja tervehdyt pian ♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivotaan että tämäkin paranis pian. Kiitos myötätunnosta!

   Löschen
 11. Sellaista sattuu. Päänsilityksiä - toivon pikaista paranemista!

  AntwortenLöschen
 12. Aika kauan pärjäsitkin ilman haavereita, olen suorastaan yllättynyt, eikä nyttenkään mitään katki poikki, selvää parannusta kropanhallinnassasi. Tuota menoa olet eläkeiässä jo ninja-kunnossa. Puh-puh-puhalluksia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nää pyöräjutut on oikeastaan tuon kämppäkaverin aluetta. Kiitos puhalluksista, tulivat jopa ilman hiekkaa.

   Löschen
 13. No voi sentään tuota maan vetovoimaa sinun kohdallasi! Pikaista paranemista!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jotenkin sekä maa vetää puoleensa. :D

   Löschen
 14. Pikaista paranemista Allu ja paljon myötätuntoa täältä! HK

  AntwortenLöschen
 15. Voi sinua,paranehan pian Allu!

  AntwortenLöschen
 16. Eikös kämppäkaveri puhalla kipeisiin kohtiin ja lausu taikasanoja? Voin opettaa ne hänelle mikäli kivut kestävät vielä. (minun sisko oli myös pyöräonnettomuudessa viikko sitten ja sen jälkeen hänellä onkin asiaa hammaslääkärille muutaman kerran)

  Pikaista paranemista!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tainnut käyttää vääriä taikasanoja, kun ei ole kivut lakanneet, mutta haki kotilääkäriltä taikalääkettä, jota voin ottaa, jos en enää kestä. En ole vielä tosin kokeillut.

   Löschen
 17. Minulta tuo pyoraily jai kun lahdettiin aikoinaan kibbutsista. Liikenne on taalla kaameaa ja pyorateita ei juuri ole. Eli nyt ne pyorailijat ajavat jalkakaytavilla ja vaarantavat jalankulkijoita. Ja ny on taalla paljon semmoisia sakolla toimivalla apumoottorilla kayvia polkupyoria ja niilla huristetaan hirveeta vauhtia...juu, jalkakaytavilla. Just joku paiva sitten melkeen ajoi semmonen paalle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on aika paljon pyöräteitä, mutta kyllä silti sattuu onnettomuuksia, usein kuorma-autoilijat eivät huomaa pyöräilijää.

   Löschen