Dienstag, 28. Mai 2013

Oopiumia

Kun kipulääkkeet eivät kunnolla auttaneet, sain eilen kotilääkäriltämme kokeeksi opioidia, jota otin viime yötä varten sillä tuloksella, että kivut eivät hävinneet minnekään, päinvastoin melkein lisääntyivät ja sain tuskin nukuttua. Nyt mietin, lähdenkö kotilääkärin puheille vai ortopedille vai millä ihmeellä tätä tuskaa hoidetaan. Saamani lääke on tabletteina ja luin netistä, että tippoina se kuuluu huumeresepteihin syystä, että haluttiin estää, että Berliinin islamitaustaiset kaverit eivät pääse käyttämään sitä huumeena, koraani kun kieltää alkoholin mutta ei niitä tippoja!

Ajattelin, että teidän on kivempi katsella kuvaa friaulilaisesta unikkopellosta kuin siitä lääkepakkauksestani.


Aamun positiivinen asia: aurinko paistaa ja tulossa on suhteellisen lämmintä.

Kommentare:

 1. Onko se tramadolia? Ei auttanut yhtaan isannan selkakipuihinkaan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tilidin se on nimeltään, ilmeisesti vähän eri vaikuttava aine. Ortopedi sanoi muuten tänään, että älkää naurako, mutta luujutuissa saattaa Aspirin auttaa paremmin kuin nuo vahvat särkylääkkeet.

   Löschen
 2. Jo on ihme, että opioidit eivät auta! Sairaanhoitajaystäväni sai niitä selkäkipuihinsa ja kivut hävisivät sen sileän tien.

  En tiedä, mihin ryhmään kuuluu kipulääke Tramal (googlaa, mä en nyt ehdi, kun just tulee vieras ja lähdemme...), mutta en tunne ketään, jolle se ei olisi auttanut. Kolmio siinä on, mutta todella tehokkaat kipulääkkeet ovat just kolmiolääkkeet.

  Mullakin jo unikot nupulla, joten ei yhtään ole kevät myöhässä.

  Kivutonta jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei mulla kyllä auttanut, yö oli entistä kamalampi, mutta jokainen ihminen reagoi eri tavalla ja kotilääkäri kertoi eilen potilaasta, jolle Novalgin tipat ei auttaneet, mutta tabletit auttoi eli kaikenlaisia omituisuuksia löytyy.

   Löschen
 3. Leena, kutsun tutustumaan sitten mieheeni!

  AntwortenLöschen
 4. Oi oi, kylläpäs on kurjat kivut siellä sitten. Olen jo ajatellut, että nykyään ei enää tarvitsisi kenenkään kivuista kärsiä, jos vaan lääkärit suostuisivat antamaan kunnon dropit. Ei taida sitten kuitenkaan olla ihan niin. Minä säästin säälini, että saat vähän tähänkin päivään:). Tsemppiä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne aika voimakkaat lääkkeet oli ja yleensä olen Novalginilla saanut migreenin lähtemään ihan heti tai kamalat munuaiskivikivut loppui kanssa aivan heti, mutta tähän ei tehonnut.

   Löschen
 5. Onpas sinulla pahat kivut. Kyllä minä ainakin menisin uudelleen lääkäriin, sillä hyvältä tuo tilanne ei kuulosta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kävin ortopedillä ja täytyy nyt taas hehkuttaa tätä Saksan terveydenhuoltoa. Hän otti minut ilman aikavarausta vastaan kahden leikkauksen välillä, tekee nimittäin itsekin vastaanotolla leikkauksia. Otettiin uudet digitaalikuvat ja todettiin, että 9. kylkiluu on poikki ja siitä tulee ne kivut. Sain kaksi ruisketta ja huomenna menen uudelleen sinne.

   Löschen
  2. Mahtavaa, että menit uudelleen lääkäriin. Upealta siellä tuntuu tuo terveydenhuolto, ihan kateellisena tässä lueskelee. Täällä kun vain huononee koko ajan.
   Tsemppiä nyt paranemiseen!

   Löschen
  3. Kyllä olen mielissäni, että menin ja tiedän nyt tarkkaan mistä kenk.. kylkiluu puristaa. :D

   Löschen
 6. No voi että!! Toivoin, että hiukan olisi jo helpottanut. Jatkoa eiliseen pyörällä kaatumiseeni: kerran talviliukkaalla kelillä kaaduin (talvirenkailla) pienessä alamäessä oikein reippaasti, vaikka vauhti oli nollassa. Pyörän sarvet vinossa sain talutettua ajopelin kotiin ja menin suoraan sänkyyn aivan hirveissä säryissä. Särkyä koko kropassa kesti reilun viikon, sitten se häipyi.Minulla kun on lääkekammo, en ryhtynyt edes kokeilemaan, mikä minuun olisi purrut.
  Kyllä se siitä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No nyt varmaan alkaa helpottaa. Olin vähän huolestunut sen takia, että täällä on torstaina pyhäpäivä (Fronleichnam/Corpus Christi) ja halusin asiat selväksi ennen sitä.

   Löschen
 7. Allu parka. Tuo on jo hyvin pitkä aika kärsiä kovia särkyjä. Tuossa on vielä varaa petrata kipulääkityksen suhteen.Fragen Sie Ihren Arzt und Apotheker.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuten sanoin tuossa, jokainen reagoi vähän eri tavalla. Eiköhän tämä lähde nyt tästä oikeaan suuntaan, viikkoja se kyllä taitaa kestää tuo yhden vaivaisen kylkiluun paraneminen.

   Löschen
 8. Parantumisen säteitä sinne! HK

  AntwortenLöschen
 9. Oletan, että olet privat versichert. Silloin kyllä pääsee nopeesti hoitoon, kokemusta on. Mutta muutenkin Saksan terveydenhuolto on ihan toista luokkaa kun tämä meidän. Ei edes hätänumeron kautta pääse aina hoitoon. Katkennut kylkiluu on kyllä kivulias, siitä on tuo kumppanini kertonut. Hän aikoinaan oli Tansaniassa tippunut tulivuoren kraaterissa alaspäin ja katkonut kylkiluunsa. Elossa kuitenkin selvisi onneksi kotimaahan, missä vamma vasta havaittiin. Eiköhän lääkkeet ja Allumiehen hellä hoito pian ala auttaa sinua.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen privat versichert, mutta ehkä olisin tuonne päässyt kassapotilaanakin. Täältä muutti suomalaispariskunta takaisin Suomeen ja saivat kokea heti sen systeemin siellä. Mies sai sairaskohtauksen pitkänäperjantaina, soitettiin ambulanssa, joka tuli ja sanoi, että eivät ota mukaansa, saa mennä lauantaina arvauskeskukseen. Seuraavana päivänä hänestä ei ollut enää lähtijää sinne, sitten ambulanssimiehet suostuivat armollisesti ottamaan viemään hänet sairaalaan. Hautajaiset on pidetty. Vaimo ei meinannut uskoa, että sellaista palvelua Suomessa.

   Löschen
 10. Jotain sittenkin poikki, auts. Toivottavasti tehokas troppi löytyy ettei tarvi koko aikaa kivuista kärsiä, hällä väliä vaikka vähän aikaa tokkurassakin kunhan ei kipuile.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Troppi ainakin antoi äsken hyvät unet, en meinaa herätä lainkaan, ihana tunne, kun ei ole niitä karmeita kipuja ja saa jopa vähän viime yön nukkumatta jäänyttä aikaa takaisin.

   Löschen
 11. Tsemppiä,toivottavasti saat apua kipuihisi ja pian!
  Kaunis peltomaisema;unikkoja meillä oli keväällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo unikkokuva on touko- tai kesäkuussa vuonna ? otettu Pohjois-Italiassa.

   Löschen
 12. Nyt vasta luin, millainen moukan tuuri sinulle on käynyt! Onneksi asia sentään selvisi, sillä kyllähän rikkoutuneet luut ovat varmaan tuskallisia. Tsemppiä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jotenkin helpotti saada se lopullinen tieto, alussa koski ihan joka paikkaan enkä osannut sanoa lääkärille, mikä paikka oli pahin.

   Löschen
 13. Onneksi on löytynyt syy kipuihisi ja olet saanut läåkitykset. Paranemista!

  En tunne Saksan terveydenhuoltoa, mutta ei kaikki Suomessa ole noin huonosti kuin kommenttien mukaan on. Omasta poliklinikkatyöstäni tiedän, että ylimääräisiä potilaita otetaan resurssien mukaan.

  Unikot ovat lempikukkijani, kohta kukkivat kukkapenkissö.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toki siellä Suomessa on ihan hyviäkin asioita, mutta meitä täällä asuvia ihmetyttää esimerkiksi ne kamalat leikkausjonot. Veljenikin odotti kaihileikkausta vaikka kuinka kauan.

   Löschen
  2. Suomessa on ollut pitkään hoitotakuulaki, joka takaa hoitoon pääsyn kiireellisyyden mukaan. Enää ei saa olla vuosien jonotuksia. Netistä löytyy asiasta tietoa.

   Kaiken kaikkiaan hoitohenkilöstö tekee parhaansa, jotta ihmiset eivät joutuisi turhaan kärsimään vaivojaan. Valitettavasti resurssit eivät aina vastaa tarvetta, vaikka sairaaloissa tehdään lisätöitä normaalin työpäivän jälkeen.

   Terveyskeskuksistakaan en käyttäisi nimitystä arvauskeskus, sillä niinhän ei suinkaan ole.

   Löschen
  3. Uskon kyllä, että henkilökunta tekee parhaansa, mutta ilmeisesti resursseista on puute. Minulla on myös terveydenhuoltoalalla sukulaisia ja ystäviä ja ihailen kyllä miten hienoa työtä he tekevät. Onhan niitä tietenkin aina mustia lampaita joukossa, kuten se suomalainen vastaanottoapulainen, joka meinasi lähettää susikoiran pureman verta vuotavan ystäväni kotiin, "kun ei oltu varattu aikaa". Onneksi lääkäri kuuli sen ja puuttui asiaan. Suomessahan on moni asia varmaan paremmin, esim. neuvolat jne, mutta me täällä asuvat vähän ihmetellään niitä odotusaikoja esim. hammaslääkärille.

   Löschen
  4. Saksassa voidaan ihmetellä vaikka kuinka hammaslääkärien odotusaikoja. Ihmettelen, että onko ylipäänsä kaikkien pakko käyttää julkisia hammaslääkäripalveluja. Itse en lähipiiristä tai työkavereistakaan tunne ketään, jotka niin tekevät. Yksityissektorin hammaslääkäreille pääsee nopeammin, tosin se maksaa enemmän, josta Kela korvaa osan.

   Allu, nyt on pakko sanoa, että et sinäkään saanut heti oikeaa kivun hoitoa eikä kylkiluusi murtumaa huomattu keuhkokuvasta. Kaikella ystävyydellä toivon sinulle Allu paranemista ja minä ikuisena optimistina olen kertonut, miten oman tietoisuuteni ja kokemukseni valossa näen asiat.

   Löschen
  5. Olet ihan oikeassa, en ole vieläkään saanut oikeaa kipulääkettä, kun mikään ei tunnu kunnolla purevan. En oikein ymmärrä sitä itsekään, kun normaalisti sekä ibuprofen että Novalgin ovat auttaneet hyvin, sairaalassakin leikkauksen jälkeisiin kamaliin kipuihin. Katsotaan, mitä lääkäri tänään sanoo, mulla on kello 12 varattu aika taas ortopedille. Toisille auttaa esim. Tramal todella hyvin, toisille ei taas lainkaan kuten Anu tuossa edellä sanoi. Sellaista ei lääkäritkään varmaan aina osaa tietää ja pitää kokeilla eri tyyppejä.
   Hienoa, että siellä on yksityisiä (hammas)lääkäreitä, joille pääsee sitten lyhyemmällä varoituksella. En niin hyvin tunne sitä Suomen systeemiä, muistan vain joidenkin muiden ulkosuomalaisten kertoneen, että joku joutui odottamaan puoli vuotta hammaslääkärille menoa.
   On siellä paljon todella hyviä asioita Suomessa, yksi tuttava mm. saa joka vuosi kolmen viikon kuntoutuksen Maskun neurologisessa laitoksessa ja kertoo, miten loistava paikka se on, en missään tapauksessa halua väittää, että Suomessa olisi kaikki huonosti, mutta nuo odotusajat ovat meille Saksan suomalaisille outoja. Sinä sairaanhoitajana tunnet tietysti muutenkin sen terveydenhuollon paremmin, itse kuulen vain joskus jonkun jotain kertovan, joten sorry, jos nyt olin syyttä liian kriittinen.

   Löschen
  6. Olen Suomessa aina saanut hyvää ja korkelaatuista hoitoa tarvittaessa, mutta verrattuna Saksaan kestää täällä hoitoon pääsy älyttömän kauan ja monesti ei kukaan vastaa puhelimeen, kun soitat terveyskeskukseen. Lääkäriaikoja on usein vasta 3-4 viikon päästä. Saksassa lääkäri tuli joskus jopa kesken vastaanoton kotiin, jos hätä oli. Syy ei ole tietenkään hoitohenkilökunnassa, vaan siinä että terveydenhuolto on nyt niin erilaista näissä kahdessa maassa. Suomessa on kivaa, että lääkäriä voi jopa sinutella, Saksassa pitäisi tituleerata Herr Doktoriksi. Hammaslääkäriin olen päässyt sekä Suomessa että Saksassa tarvittaessa heti seuraavana päivänä, täällä hoito on kalliimpaa, mutta mielestäni paikat kestävämpiä.

   Maikki

   Löschen
  7. Minä en ketään lääkäriä kutsu Doktoriksi, sanon tuolle ortopedillekin vaan Hallo, vaikka täällä kyllä pitäisi kohteliaisuudesta sanoa henkilön nimi perään, mutta ei sekään ajan säästämiseksi mua rouva Alluksi tituleeraa. Noista puhelinsoittoyrityksistä olen kanssa lukenut jonkun syöpäsairaan blogista, mutta ehkä se on vain poikkeus. Itselläni ei ole kokemusta, kun on hätätilassa ollut tuttu lääkäri apuna ja kerran vein Allumiehen lastenlääkärin luokse antibioottia hakemaan, kun ei ollut yhtään muuta lääkäriä käsillä Lastenlääkäri olikin opiskellut Saksassa ja auttoi saksalaiskaveria mielellään.

   Löschen
 14. Voi kamala! Onneksi sentään syy löytyi! Pitääkö tuommoista kylkiluuta operoida jotenkin, vai paraneeko se itsestään?

  Oikein paljon sympatiaa, empatiaa ja kaikkea mahdollista hyvää!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se paranee itsestään, mutta kestää aika kauan. Kiitos sympatiasta ja empatiasta.

   Löschen
 15. Onneksi syy löytyi ja toivottavasti paraneminen sujuu nyt pikavauhtia ja pääset nauttimaan eksoottisista pyhäpäivistä. Sääli, että se seminaari siirrettiin, muutoinhan olisin tulevana viikonloppuna Saksanmaalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä päivää juhlitaan täällä näin

   Löschen
  2. Olen ollut kerran Baijerissa sikäläisen kollegani luona juuri tähän aikaan.

   Löschen
  3. Mutta siellä ei ole Reiniä!

   Löschen