Samstag, 27. Juli 2013

Kyllä tarkenee


Kommentare:

 1. Niin varmaan, mutta olen mieluummin Suomessa, sillä täällä sentään on inhimilliset lämpötilat eikä ole niin schwül kuin teillä.

  Äimälässä tuli mukavasti rapuja. Huomenna lähdetään Savonlinnaan, mihin tulee Neffe samt Freundin. Neffellä on synttäritkin huomenna (32v) ja niitä juhlitaan jollain pienellä saarella loimulohta syöden.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai ai, loimulohta, meillä grillataan vain miekkakalaa. Kiva, että Neffellä on hyvät ilmat eikä käy niinkuin mun kaverille, että satais aina. Täällä on todella schwül!!!

   Löschen
 2. Nyt täällä on laskenut jo muutaman asteen, on vain 26,5 astetta. Sekin vielä liikaa minulle,kun ei tunne pienintäkään tuulenhenkäystä. Sama sää jatkuu huomenna, mutta te kai saatte sentään mennä pihalle "suihkuun" vaikka koko päiväksi:D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tarjoan kymmenen astetta enemmän ja 70% ilman kosteutta. Meille tulee kohta vieraita, pitäis varmaan kantaa ruokapöytä terassilta kellariin, siellä on mukava lämpötila.

   Löschen
 3. Meillä kanssa +26 C, vilvoittavaa tuulta - tällä kertaa etelästä - ja vieressä järvi, jossa olen kastautunut jo kahdesti. Virkistävää. Eikä sääskiä! Täydelliset lomasäät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hienoa ja vielä ilman sääskiä! Meillä ei ole valitettavasti vilvoittavaa tuulta eikä järveä.

   Löschen
 4. Huh,huh, älä nyt sula siellä. Ja jäätelö saa syödä niin paljon kuin vain jaksat. Sulla on multa lupa!!!!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Miten mä saan sen jäätelön meille kotiin tällä helteellä? Pitäisi varmaan ostaa jäätelökone.

   Löschen
 5. Huh kuumaa! Tulin nyt yöllä takaisin ja meillä oli yöllä 26 astetta /nyt 27) mutta tämä kamala kosteus tekee siitä paljon lämpimämmän ja vähemmän siedettävän.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se kosteus onkin se inhottavin asia, nytkin olen vielä ihan nihkeä.

   Löschen
 6. Täälläkin on ollut hellejakso (eli täkäläisittäin yli 23 astetta saa hellevaroituksen näkymään telkkarissa), tosin nyt viilennyt. Eilen oli mulle sopiva kesäpäivä; parinkymmenen asteen tienoilla eikä sada.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa helleraja on 25,1 astetta, täällä se taitaa olla +30C, kaikki on suhteelista sanoi Einstein. :-))

   Löschen
  2. Tiedoksi: Hellevaroitus annetaan Suomessa,kun päivän maksimilämpötila on 27, 30 ja 35 astetta vähintään kolmena peräkkäisenä päivänä:-)) Lähde Ilmatieteen laitos.

   Löschen
  3. Mutta eikös hellevaroitus ole eri asia kuin hellepäivä? Onhan Suomessa hellepäiviä enemmän kuin hellevaroituspäiviä. Luin jostain, että vuoden 1934 helle-ennätys (35C) meni rikki vasta 2012 ja onhan siinä välissä ollut toki hellepäiviä, olenhan minäkin niitä lapsuudessa kokenut.

   Löschen