Sonntag, 28. Juli 2013

Murnau, Münter ja Kandinsky

Tänään haaveilen täällä kuumuudessa siitä sopivan viileästä viimeisestä lomapäivästä Baijerissa, jolloin patikoimme ystäviemme kanssa raittiissa ilmassa kauniissa maisemissa.


Oi oi, olen koko ikäni rakastanut lehmänkellojen kilkatusta, ne saisivat herättää minut vaikka kuinka aikaisin aamulla, mutta meillä kaupungissa kurnuttavasti puluista en niin välittäisi.


Poikkesimme lounaalle tyypillisen baijerilaiseen Biergarteniin.


Sitten ajelimme Murnaun pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Müchenin ja Garmisch-Partenkirchenin välillä Staffelseen rannalla. Siellä asui tunnettu saksalainen taidemaalari Gabriele Münter ja jonkun aikaa myös hänen avokkinsa Vladimir Kandinsky,  talossa, jota kansa kutsui nimellä Russenhaus eli venäläistalo.

kuva Wikipediasta


Talossa on nykyään museo ja siellä on vielä alkuperäinen kalustus ja paljon Kandinskyn maalamia huonekaluja ja mm. tämä portaikko on hänen käsialaansa.


Tietenkin siellä on myös paljon sekä Münterin että Kandinskyn maalaamia tauluja.


Tämä muistuttaa mielestäni vähän Carl Larssonin töitä.


Münter ei taida olla kovin tunnettu Suomessa, kuvia hänen teoksistaan löytyy netistä vaikka millä mitalla. Pidän kovasti mm. tästä maalauksesta, joka on päässyt Saksassa postimerkkiinkin.

Kommentare:

 1. Täällä painostavassa helteessä (luvassa ainakin 30°, tuulisi edes hiukan) yritän minäkin eläytyä noihin sopivan viileisiin päiviinne tuolla aivan ihanassa ympäristössä. Münter ei todellakaan ole tuttu nimi täällä, mitä saa kyllä ihmetellä, kun noita maalauksia katselee. Mitkä värit ja kaikki tuossa kuvassa niityllä lepuuttelevasta pariskunnasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikö olekin kivoja maalauksia!

   Löschen
  2. Ihana retki teilä taas sanoo lehmäfani...Kandinsky onkin yksi suosikkitaiteilijoistani ja olohuoneen seinällä onkin yksi iso Kandinsky,no printattu versio mutta kuirenkin;D Munterin työt taas eivät ennestään tuttuja,kivoja:-)

   Löschen
  3. Lehmäfani♥ Mitenkäs sulla nyt vaan printattu versio.:D

   Löschen
 2. Huh helteitä, vaikka on täällä Suomessakin nyt tarennut. On sinulla upeat maisemat patikointiin - kunhan vain lehmät pysyvät aidan takana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aita saa olla mun ja lehmien välillä, lapsuudessa oli traumaattinen kokemus, kun lehmälauma juoksi perässä. Onneksi naapurin täti tuli pelastamaan tyttärensä ja minut.

   Löschen
 3. Miksi kukaan ei kertonut tuosta asuessani puoli vuotta "lähellä" eli Telfsissä? Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Reilu tunnin automatka sinne Telfsistä.

   Löschen
 4. Meillä kiekuu kukko, mutta vasta puoliltapäivin :) Ihania maisemia ja tosiaan ovat Carl Larsson -tyylisiä nuo maalaukset, tykkään. Mitä parhainta viikkoa, lähetän vähän viileitä tuulahduksia (kello on puoli kahdeksan aamulla ja +16, puolipoutaa)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onkos kukolla mennyt päivänajat sekaisin? Meidän 4kk sukulaisvauva oli muutaman viikon Malesiassa ja jättivät hänet Suomen aikaan, se sopi vauvalle hyvin, luuli, että vasta puolenyön aikaan on ilta ja aika mennä nukkumaan ja vanhemmilla oli pitempi ilta käytössä. Viileitä tuulia saa lähetellä, vaikka tänään on kyllä siedettävä ilma, mutta viikonloppuna voit reippaasti puhaltaa tänne päin.

   Löschen