Donnerstag, 11. Juli 2013

Slovenia IV

Ljubljanasta oli tarkoitus mennä pariksi päiväksi Mariboriin, mutta kun jalkani vähän reistaili, muutettiin suunnitelmia ja haluttiin pitää pari lepopäivää. Lähdime Krka-joen kauniisiin maisemiin kylpylähotelliin, joka oli arkkitehtuuriltaan oikein hieno ja meillä oli todella kiva huone, mutta muuten sielläpäin tunsi välillä olevansa byrokraattisessa itäblokissa. Asiakkaat olivat slovenialaisia tai italialaisia ja ravintola oli retkeilymajakanttiinilaatua ja ensimmäisen yrityksen jälkeen oli selvää, että sinne me emme mene enää syömään. Meillä oli myös vaikeuksia taistella oikeus päästä saunaan, kun se kuuluu muka vain puolihoidon tilanneille asiakkaille, vaikka niin ei missään lukenut ja netissä mainostivat itseään nimenomaan Spa-tarjonnalla. Seuraava päivä oli matkan ainoa sadepäivä ja lähdimme ajelemaan autolla katsomaan maisemia ja mm. Titon partisaanien leiriä, joka oli niin hyvässä piilossa, että sitä eivät viholliset löytäneet.


Kun hotellin ravintola oli sitä mitä se oli, päätimme syödä päivällä kunnon lounaan jossain muualla ja illalla sitten hotellin baarissa vain sandwichit. Vastaan tuli sellainen ravintola, että me molemmat sen edellispäivän kokemuksen jälkeen sanoimme YES ja menimme tänne, aivan ihana paikka ja loistava ruoka ja palvelu:

kuva täältä

Allumies söi alkupalana grillattuja tuoreita herkkutatteja, se on hänen lempiruokansa sen jälkeen kun hän kerran sai niitä Chiantin Grevessä. Minä söin kirsikkatomaattisalaattia, annos oli niin kaunis, että ei sitä olisi millään halunnut rikkoa.

Viimeiset Slovenian päivät kuluivat rannikolla lähellä Kroatian rajaa. Sloveniallahan on vain n. 50km Välimeren rantaa. Piranin söpö kaupunki muistutti monessa mielessä jotain italialaista kaupunkia ja eihän se Italia kaukana olekaan.Me emme kuitenkaan ottaneet huonetta Piranista vaan läheisestä Portorožista, jonka hotellista saimme myös parkkipaikan eli uskalsimme jättää tavaroita autoon. Oltiinhan me aika dekadenttejä, mutta niiden itäblokkikokemusten jälkeen oli kiva nauttia hyvästä palvelusta.
Tässä ravintolassa me söimme oliivipuiden alla ihanassa kesäillassa koko matkan parhaan kala-aterian, suosittelen.


Se "itäblokkikokemus" oli poikkeus, muuten täytyy kyllä sanoa, että saimme aina hyvää palvelua, ihmiset olivat kielitaitoisia ja ystävällisiä ja Sloveniaa suosittelen hyvällä omallatunnolla, se on kaikin puolin hieno lomamaa.♥

Kommentare:

 1. Söpö on oikea sana kuvaamaan Pirania!

  AntwortenLöschen
 2. Antworten
  1. yleensä meillä on onni ruokapaikkojen suhteen

   Löschen
 3. Hienot ruokapaikat ja kaikki muukin. Ei ollut mikään turha reissu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ylitti moninkertaisesti kaikki odotukset!

   Löschen
 4. Tulihan se Pirankin sieltä:). Kiva, kiitos koko sarjasta.

  AntwortenLöschen