Dienstag, 23. Juli 2013

Telgte

Telgte* on söpö pikkukaupunki Münsterin lähellä Westfalenin maakunnassa. Viime viikonloppuna siellä oli Allumiehen entisten työkavereiden jokavuotinen tapaaminen, jonne minä pääsin freiburgilaisystävien kyydissä, sillä hekin kuuluvat siihen porukkaan. Allumies tuli perjantai-iltana perässä suoraan Salzburgista ja kaikki muutkin tulivat vasta perjantaina. Meillä kolmella oli hyvää aikaa piipahtaa Münsteriin ostoksille ja pyöräillä vähän ympäristössä. Seutu on tunnettua pyöräilymaastoa, paljon hyviä pieniä teitä, joilla ei ole juuri lainkaan autoliikennettä ja tasaista maata, jossa ei tarvitse käyttää edes vaihteita ja pyörät ovatkin siellä enemmän hollantilaismallia. Nytkin Telgte oli täynnä pyöräileviä turisteja. Telgte on myös pyhiinvaelluspaikka, siellä palvotaan Neitsyt Maariaa samannimisessä kappelissa.
Hotellimme oli rauhallisella paikalla keskellä metsää, seudulla, jossa pupujussi ja siili sanovat toisillaan hyvää yötä niinkuin Grimmin sadussa sanotaan.

Saimme hotellista polkupyörät käyttöömme ja teimme porukan kanssa pyöräretken 15km päässä olevaan luostariin. Kuvat ovat vähän kehnoja kännykuvia, kun en ottanut kameraa mukaan.


Matkan varrella viikonlopun järjestäneet H ja A tarjosivat meille metsässä pieni piknikin: seudulla valmistettua olutta ja westfalenilaista mettwurstia.


Telgten keskustassa torin laidalla on tämä kaunis talo ja siinä on kauppa, jonne oli pakko mennä useammankin kerran. Siellä on myynnissä mitä ihanampia kukkia ja lahjatavaraa, olisin voinut ostaa koko kaupan tyhjäksi.


Ostin  mm.  tällaisen puusta ja linnun sulista tehdyn kolmen linnun mobilen, joka nyt koristaa meidän terassiammeja suurin investointini oli tämä komea kuningas, jonka valtakunta on nyt meidän pihassamme


Telgte oli sellainen paikka, että sinne tekee mieli uudelleenkin ja päätinkin jo tyttökaverini kanssa lähteä sinne adventtiaikaan katsomaan keskiaikaista joulutoria.

*Telgten nimeen tutustuin aikanaan nobelkirjailija Günter Grassin yhteydessä, hän on kirjoittanut novellin Das Treffen in Telgte,se on kertomus kirjailijoiden tapaamisesta 30-vuotisen sodan aikana.

10 Kommentare:

 1. Hannele sen sanoi,ei siihen ole mitään lisättävää!

  AntwortenLöschen
 2. Münsterland on tuttua seutua, sillä asuin jonkin aikaa Halternissa ja tein Hollannin rajan lähellä metsätaloussuunnitelmia. Ex-Gatte on myös "kleiner Münsterländer", kun syntyi Waderslohssa (Kreis Warendorf).

  Me ollaan lähdössä Äimälään ja aiotaan kokeilla ravustamista eka kerran.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, vai Kleiner Münsterländer, meidän tuttavilla oli Senta, joka oli sitä rotua KLIK

   Löschen
 3. Saksa on täynnä tuollaisia ihania pikkukaupunkeja... Täällä vain erämaita....

  AntwortenLöschen
 4. Hotelli keskellä metsää...Se on yksi parhaita, mitä Saksasta vieläkin voi löytää. Meillä on se sama vanha ihana, jonka salaisuuden sinä säiytät;)

  Tuonne tekisi taas mieli ja voisin vaikka asua jossain Salzburgissa hetken aikaa. Kunpa voisikin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tällä hetkellä muista edes teidän hotellin nimeä, mutta osaisin kyllä sinne ajaa autolla, kun siitä on menty niin monia kertoja ohi.

   Löschen