Montag, 22. Juli 2013

Allulan hotellin retkitarjontaa

Kymmenen päivän blogitauon aikana olen tainnut unohtaa kokonaan bloggaamisen eikä järki muutenkaan toimi kunnolla näin lämpimällä säällä. Koko ajan on ollut todella kuumaa,  tänään on luvassa +35C.
Viikon aikana freiburgilaisystävien kanssa ehdittiin siinä normaalien täysihoitojuttujen kuten kestityksen lisäksi tekemään myös joitakin retkiä ympäristöön. Ensimmäisenä oli vuorossa Liège Belgian ranskankielisessä Walloniassa. Siellä on sunnuntaisin Meuse-joen rannalla La Batte, valtava tori, joka on peräisin 1500-luvulta ja ollut aikanaan eläinmarkkinapaikka, mutta nyt siellä myydään elävien kanojen ja kanien lisäksi ihan kaikkea, paljon myös kirpputorikamaa. Helteestä huolimatta jaksoimme  kiivetä Montagne de Beuren lukemattomat portaat katsomaan maisemia.

Kotimatkalla poikettiin vilvoittelemaan Aachenin tuomiokirkkoon, joka on aina MUST.Vieraat olivat seuraavana päivänä innokkaita lähtemään pyöräretkelle ja niinpä ajelimme n. 15km puistojen ja metsien läpi Reinin rannalle ja menimme syömään kantarelleja kivaan varjoisaan ulkoilmaravintolaan. Hellettä riitti ja ystäväparin mies joutui lainaamaan Allumiehen australialaista olkihattua pään suojaksi.


Seuraavana päivänä ohjelmaan kuului naapurikylä Düsseldorf, siellä ihailtiin mm. Gehryn arkkitehtuuria ja uutta satama-aluetta. Miehet pistimme syömään mukavaan ruokapaikkaan ja saimme rauhassa shoppailla Königsalleen eli Kö'n hienoissa kaupoissa. Sieltä lähti Freiburgiin mukaan mm. vaatteita ja astioita 
18 Kommentare:

 1. Tekstini häipyi:-( En jaksa kirjoittaa uudestaan sepustustani, sanon vaan että kiva kun olet taas täällä ja retkennekin oli kiva:-)

  AntwortenLöschen
 2. Joko Hotel Allu sulkee ovensa ja alkaa itse nauttia kesästä ja helteistä, ohne alle Verpflichtungen? Ihr habt es verdient!
  Meillä vähän viileempää nyt, mutta lämpimämpää kuulema tulossa. Oiskin kiva, kun Neffe on tulossa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt on ovet kiinni ja kaikki kaihtimet alhaalla helteen takia eikä vieraita oteta vastaan, varsinkin kun talkkarilla on jonkunlainen bandscheibenvorfall ja kokki toimi yöllä sairaanhoitajana, onneksi kaapista löytyi lääkettä, kiitos kylkiluuni, kääks, ei hyvä.

   Löschen
 3. Na so ein Pech! Pitäkää huolta toisistanne!

  Maikki

  AntwortenLöschen
 4. Siellä kuuma Suomessa kylmä. Ja aikasemmin oli päinvastoin.

  AntwortenLöschen
 5. No montako kanaa ostitte?

  Olinko mie koekaniini sille Aachenin retkelle? Se kirkko on kyllä upea - on ehdottomasti 10. upeimman ulkomaalaisen (siis ei Suomessa) kirkon joukossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. VIelä: Gute Besserung molemmille!

   Löschen
  2. Kiitos, kortisooni, diclofenac ja traumal auttoivat iskiasvaivaan, että saa ainakin nukuttua.
   Ei ostettu kanoja eikä ostettu eilen tuoretta villisikaa, vaikka sitä tarjosi tuttu metsästäjä.

   Löschen
 6. Minua ei haittaa yhtään Suomen viileät ja sateet. Helle ei ole minua varten, enkä kaipaa nyt yhtään Istanbuliin hikoilemaan. Tosin säätiedotus lupaa lämpenevää Suomessakin. Lämmetköön, mutta jos saan valita, niin sanon, että ei yli 25 asteen. Silloin ihminen pysyy toimintakykyisenä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään oli meidän terassilla varjossa +40C ja olinkin lähes koko päivän sisällä.

   Löschen
 7. Wer hat sisu erfunden, die Finnen oder die Deutschen? Täytyy olla tosi sisukas ja uhmata todesmutig kohtaloaan, kun lähtee pyöräretkelle silloin kun toiset löhöävät helteessä puitten alla varjossa tai harrastavat korkeintaan vesiliikuntaa. En tajunnut, mikä tuossa Aachenin Domissa on niin erkoista, kunnes kävin katsomassa. Minähän asun tässä upeitten Speyerer Kaiserdomin ja Wormser Domin välissä, joten ei olisi tarvetta vieroon lähteä. Opastettu kierros Aachenin Domissa ja sen ympäristössä oli kuitenkin varsin antoisa ja Kaarle Suuren aikaa valaiseva. Voi itku tiedän sairauksienne kanssa: rampa ja rampa... :( Nyt tuli totinen paikka! Gute Besserung!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pyöräretki oli varjoisissa metsissä, kiitos Adenauerin meillä on paljon sellaisia. Speyerin ja Wormsin Domit on meillekin tuttuja ja näkemisen arvoisia, Aachen on vaan tuossa ihan nurkan takana. Mä en ole onneksi enää rampa, olen terveen kirjoissa, juhuu.

   Löschen
 8. Oisin tainnut kyllä jäädä portaiden alapäähän ja sanoa, että tavataan myöhemmin. Parannelkaahan toisenne ja mitä parhainta tiistaita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olihan se aika raskasta kiivetä siinä helteessä, mutta en kehdannut antaa periksi, kun kaikki muut oli valmiit tehtävään.

   Löschen
 9. Ihan kateellinen olen teidän helteistänne, meillä vain 14 astetta ja tuulista. Mutta pyöräretki helteessä, ottais voimille.
  Kiva postaus taas, kiitos Allu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jospa lähettäisin sinne teille vaikkapa 15°C meidän eilisestä terassin lämmöstä, mulle riittäisi hyvin 29°C, mutta en valita, kun olen niin usein valittanut kylmästä.

   Löschen