Kokeilin eilen Jaelin blogista löytämääni kukkakaalireseptiä, joka oli todella hyvää. Kaneli antaa sille kivan makuvivahteen.
Granaattiomenaa kuoriessa olen normaalisti yltä päältä täynnä pieniä punaisia läiskiä, varsinkin jos päällä sattuu olemaan valkoinen pusero ja keittiön valkoiset kaakelit ovat myös sen jälkeen jynssäyksen tarpeessa. Siksipä päätin ottaa vaarin kummipojan ideasta kuoria granaattiomena vesiastiassa ja täytyy sanoa, että systeemi toimii hienosti. Siemenet putoavat astian pohjalle ja muut höytyvät kelluvat pinnalla ja ne on helppo erotella.
Youtubesta löytyy ihan kaikkea ja tietenkin myös video granaattiomenan pilkkomisesta, voilà:
Kukkakaali on meidän herkkua parsakaalin ohella. Tuota voisi tehdä isoon uunivuokaan ja varmuuden vuoksi vain toiseen puoleen kanelia mausteeksi toiseen ei. Minä kokeilisin sitä kanelipuolta.
AntwortenLöschenGranaattiomenat ovatkin oikeita terveyspommeja!
Kokeilepa myös Ottolenghin bataattisalaattia, jonka Jael on muokannut mielestäni vielä paremmaksi käyttäen nektariinia viikunan sijasta. Siitä on tullut meille tämän kesän hittisalaatti ja reseptiä on jaettu eteenpäin.
LöschenPitää antaa tuo bataattiohje meidän uusimman perheenjäsenen porukoille. Pikkuinen pitää bataatista ja maistuu se tietenkin meille kaikille.
LöschenTUo olikin todella hyvää ja takuulla teen sitä uudelleenkin.TUon videon olen jossain nähnyt.Täällä on myynnissä sellaisia astioita mihin laitetaan granaattiomenan puolikas ja sitten ei pitäisi tulla värjäytymiä.Pitäis varmaan ostaa sellainen.Mulla on muuten bataatit ja nektariinit odottamassa että taas teen sitä bataattisalaattia:)
AntwortenLöschenTeillä syödäänkin varmaan paljon enemmän granaattiomenaa kuin täällä Saksassa.
LöschenTäytyypä kokeilla noita reseptejä. Tykkään sekä kukkakaalista että bataatista. Valitettavasti tuo kumppani ei pahemmin pidä vihanneksista, hänelle riittää tylsä suomalainen salaatti, missä ei ole edes dressingiä.
AntwortenLöschenTänään tuli taas vietettyä sunnuntaipäivää järvellä ihan kaikessa rauhassa. Syötyä tuli vain uusinta kansallisruokaa eli pizzaa, kun ei muuta seudulla ollut tarjolla.
Maikki
Sakemannit ei oikein ymmärrä, että suomalaiset saattaa syödä tomaattia ja kurkkua ihan paljaaltaan, täällä pitäis aina olla dressing.
LöschenOnkstääsittemukajokuruokablogi vai? Mulle riittää nyt annos jäätelöä ja ehkä lasi viiniä Bro-/Silta-ohjelman seuraksi. Oli sen verran rankka, mutta mielenkiintoinen seminaaripäivä.
AntwortenLöschenMikä ihmeen Bro/Silta??????
LöschenDieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
LöschenJuutinrauman silta! Oikeasti tämä telkkarisarja: http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomainen-draama/silta-0. Sen kaikki osat ovat Areenalla, mutta en tiedä näkyvätkö Suomen ulkopuolella, vaikka kyseessä on ruotsalais-tanskalainen tuotanto.
LöschenMyös sipulia voisi varmaan kuoria ja leikata vedessä, kun mä aina itken ihan hulluna! :D
AntwortenLöschenPitäskin kokeilla sipuliin samaa.
Löschen