Eilen meille hymyili tukkuliikkeessä laatikollinen kuvankauniita herkkutatteja ja halusi välttämättä mukaan. Illalla ne pääsivät sipulin ja valkosipulin kanssa paistinpannulle ja saivat sitten mausteeksi sormisuolaa, mustapippuria ja vähän raastettua sitruunankuorta ja reilusti lehtipersiljaa. Mukana vielä tuoretta maalaispatonkia ja roseeviiniä. Lopuista sienistä kokeillaan tehdä tämän illan vieraalle tattibruschettaa amuse-boucheksi.
Herkullista! Täällähän ovat suppikset nyt se pyhä puheenaihe:)
AntwortenLöschenSuppilovahveroista en tiedä täällä mitään, veljeni kyllä kerää niitä Suomessa. Täällä kasvaa pyökkimetsissä paljon mustatorvisieniä.
LöschenMä en ole varmaan koskaan ostanut tatteja, enkä varmaan syönytkään niitä. Enkä tietäisi, miten niitä voisi valmistaa. Vaikka eihän tuo monimutkaiselta kuulosta. Kyllä se vaan niin on, että yksinkertainen on monesti parasta.
AntwortenLöschenParas tatti me ollaan saatu joskus Toscanassa, se oli sellainen oikein iso tatti grillattuna ja siitä puhutaan vielä kymmenenkin vuoden jälkeen, kun oli niin hyvää.
LöschenTodellakin herkullista! Aivan vesi kielelle tulee. Pidän sienistä, vaikken monia sieniä tunnekaan.
AntwortenLöschenEn ole minäkään mikään asiantuntija, kantarellit vaan tunnistan hyvin ja herkkutatit.
LöschenTänä vuonna on saatu vain yksi herkkutatti, kanttarelleja sitäkin enemmän, ne on veljeni taas poiminut Ruskealan venäläismummoilta tien varressa. Kerran hän poimi itse minulle takillisen (ei ollut muuta astiaa mukana) kanttarelleja äitimme kotikunnan suomalaiselta hautausmaalta, ne oli tietysti erityisen arvokkaita.
AntwortenLöschenMaikki
Ei ollut meilläkään pari viikkoa sitten patikkaretkellä mitään astiaa mukana paitsi yhdellä naisella muovikassi.
LöschenNami:) Vähän samaan tapaan teen minäkin tattini;ovat tosin täällä aika tyyriitä vaikka ovatkin täällä kasvatettuja.
AntwortenLöschenKyllä ne vaan oli niin helppo tehdä ja hyviä.
LöschenNälkähän näitä sinun postauksia lukiessa tulee... Yhtään suppista tai kantarelliä enkä muutakaan syötävää sientä ole tänä syksynä itse päässyt poimimaan. :( Torilla niitä toki on.
AntwortenLöschenTervetuloa vaan syömään, tänä iltana olisi riittänyt sullekin mm. herkullista helmikanaa cassisviikunakastikkeessa.
Löschen