Dienstag, 7. Januar 2014

Seuraavat 11km

Tänään oli patikkaporukan vaelluspäivä, sattumalta aika lähellä meidän sunnuntaista seutua. Sää oli taas upea, taivas näyttää tuossa ihan epäluonnolliselta, mutta sellaiselta se näytti luonnossakin. Meillä oli kaupungissa +14C, mutta ylempänä vuorilla oli vähän viileämpi ja siellä kävi välillä kovakin tuuli.
En tiedä miksi, mutta erityisen paljon oli suihkukoneita taivaalla.


Matkan varrelta löytyy tällaisia majoja, ns. Schutzhütte, joista voi hakea suojaa sateella tai pitää niitä  piknikpaikkana.


Pariskunta, joka oli tämän reitin suunnitellut, oli kävellyt sen lokakuussa ja totesi, että joulukuun alun myrsky Xaver oli tehnyt jonkin verran tuhoa tuollakin, vaikka pahimmillaan se oli pohjois-Saksassa.
Kommentare:

 1. Talvisen kaunis valo tuossa kuvassa, missä se Schutzhütte tammimetsässä. Missäpäin Eifelia olitte?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. http://www.ksta.de/ausflug/-tippeltour-312-um-den-eselsberg-im-eifelvorland,15965566,24756770.html

   Löschen
  2. Waren da auch Tippelbrüder mit dabei ;) ?

   Löschen
 2. On kyllä tosi lämmintä! Mulla on ihan kevätfiilis. Täälläkin oli aamupäivän aurinkoista. Sääli vaan että kestomigreeni käski laittaa sälekaihtimet kiinni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi sitä sun migreeniä, et ilmeisesti saa/halua ottaa lääkettä. Heusenstammilaisella ystävälläni oli raskauden aikana niin kamala migreeni, että lääkärit panivat ottamaan Novalgin-tippoja. Vauva on nyt kolmekymppinen ja väitteli juuri kemian tohtoriksi eli hyvin meni.

   Löschen
 3. Siis aurinko on vielä olemassa! Täällähän sen pitäisi näyttäytyä näinä päivinä, mutta eipä tuo ole Turussakaan näyttäytynyt. Mielenkiintoinen on tuo talvinen valo, kun luonto on niin paljas. Varmaan teillä taas kiva vaellus.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä aurinkoa on ollut kyllä harvinaisen paljon. Tuo lenkki oli talvella kiva, koska sieltä oli hienot maisemat alas laaksoon ja kesällä siinä kasvaa niin paljon lehtipuita ja pensaita, että niiden läpi ei näy se maisema.

   Löschen
 4. Onpas tosiaan aurinkoista. Häikäisi ihan tämän harmaan aamukahvihetkeni:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tämä ollut aika uskomatonta aurinkoa.

   Löschen
 5. Tammikuinen vaellus....mutta ei kyllä siltä oikein vaikuta. Ja tuolla rapakon toisella puolella jäätyvät jääuikoiksi. Berliinissä satoi kaatamalla aamulla, nyt pilvet väistyvät auringon tieltä, lämmintä +8,5 astetta.

  AntwortenLöschen