Freitag, 11. April 2014

Brunettin kanssa lounaalla ja taidemessut

Kävimme eilen lempibistrossamme lounaalla ja viereisessä pöydässä istui itse Commissario Brunetti eli näyttelijä Joachim Król, hyvä näyttelijä, mutta hän ei kyllä mielestäni näytä sellaiselta, miksi olin Donna Leonin kirjojen perusteella Brunettin kuvitellut ja Uwe Kockisch sopii mielestäni rooliin paremmin.

kuva täältä

Söin alkupalana korianteri-creme bruleen raparperi-inkiväärisalaatin kanssa eli aika erikoinen mutta hyvä ruoka, varsinkin se raparperi-inkivääri oli makuuni.


Lounaan jälkeen lähdimme messuhalliin taidemessuille. Meikäläisen rahapussi ei riitä teosten ostamiseen, mutta voihan sitä aina katsella niinkuin museossakin voi.
Ala-aulassa tervehti tulijaa ensin Ai Weiwei ja hänen kukkakorinsa.


Tämä amerikkalaisen performancetaiteilija Paul McCarthyn Alpine man maksaa kuulemma 1,4 miljoonaa euroa. Jostain syystä video ei kamerassa toiminut, joten liikehdintä jää tässä näkemättä.


Marilyn Monroeta näkyi useammassakin muodossa.


Helsinkiläinen Galeria Forsblom oli myös paikalla useammallakin eksponaatilla, tässä Sami Lukkarisen pikselimaalaus:


Gerhard Richteriä olisi saanut viidellä miljoonalla, Picassoa vähän edullisemmin.


Taiteen lisäksi messuilla on mielenkiintoinen yleisö, tässä esimerkiksi erikoinen nainen, joka kiersi ympäriinsä ja puhua pälpätti koko ajan ja joku fallossymboli hänellä kai tuossa edessä oli. "Jede Jeck is anders" eli jokainen saa olla hullu omalla tavallaan, sanotaan Kölnin perustuslaissa tai - kuten Mao sano - Antaa kaikkien kukkien kukkiaKommentare:

 1. Crème brûlée on namia!
  Ei kait Mao tollast sanonu....?!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ok, lasst hundert Blumen blühen, lasst hundert Schulen miteinander wetteifern

   Löschen
  2. tuo ei vaan ollut se makea vaan suolainen

   Löschen
 2. Kunhan raparperit valmistuvat puutarhassa, voisin tehdä sen perinteisen crème brûléen – sen takia tuo aito kirjoitusasukin:-)) Korianteri tuntuu erikoiselta, mutta jos oli hyvää, niin mikäs siinä sitten.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hih hih, en jaksanut hakea noita circonflexejä jne ja heti saan sapiskaa. Se ruoka olikin listalla nimellä gebrannte Koriandercreme, olis pitänyt jättää se nimi. :-). Ja se ei siis ollut se makea poltettu kreemi eli toki korianteri sopii suolaiseen alkuruokaan.

   Löschen
 3. Minunkin mielestän Uwe Kockisch sopii paremmin tuohon rooliin. - Minä luulin, että tuo nainenkin oli osa näyttelystä!!!

  AntwortenLöschen
 4. Oi miten herkulisen näköinen brulee,nami! Ja olen kyllä kuullut tuosta sarjasta mutten ole koskaan nähnyt sitä.Hassu tuo nainen viimeisessä kuvassa! Muuten,oletko ajatellut ottaa pois tämän kommentointivarmennuksen,joka on aika ärsyttävä.Googlellahan on aika hyvä roskapostisuodatin ,ja mulla ne ainakin menevät suoraan roskapostilaatikkoon....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Otin sen varmennuksen yhtenä iltana pois ja aamulla oli heti 23 sähköpostiviestiä ja nekin ärsyttää, vaikka viestit muuten meneekin spameihin. Ajattelin, että jos ne unohtais mut, kun pidän jonkun aikaa varmistuksen päällä.

   Löschen
 5. Korianteri maistuu mielestäni tiskivedelle! En tosin ole tiskivettä maistanut. Luulin myös, että tuo mamma eiku madam on osa näyttelyä, mutta ei ehkä ostettavissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on yksi toinenkin, joka ei pidä korianterista tai opüi ehkä Aasiassa jonkun verran sitä syömään.

   Löschen