Montag, 9. Juni 2014

Feldkirch - Liechtenstein - St.Gallen

Helteisenä helluntaimaanantaina on kiva muistella vähän viileämpiä päiviä ja palata taas pyöräretkelle. Blogger tosin pottuilee, taitaa olla sillekin liian kuumaa tämä Saharasta tuleva helleaalto, mutta katsotaan, jospa se kuitenkin suostuisi yhteistyöhön ja lataisi kuvia.

Matka jatkui yhdeksi yöksi Itävallan puolelle Feldkirchiin, joka osoittautui ihan kivaksi kaupungiksi.


Olen aina hulluna näihin kyltteihin, tässä Lampaan Gasthaus.

Kahvilassa oli väriä.

Viamichelin kautta löytyi kiva ruokapaikka Rauch ja totesimme taas kerran, että Michelinin Bib Gourmand-suosituksiin voi luottaa.

Seuraavana päivänä ylitettiin raja Liechtensteiniin

ja vilkutettiin ruhtinaalle linnaan ja todettiin, että Liechtensteinin ruhtinasperheestä me emme tiedä yhtikäs mitään verrattuna Albertiin ja Charleneen. :-)


Sitten palattiin taas Sveitsiin ja kalliiseen kauniiseen  St.Galleniin.
Kirjastoon ei ehditty, mutta minä ehdin vähäksi aikaa katsomaan Donizettin Favoritan harjoituksia Klosterhofin aukiolla ja olisin katsellut pitempäänkin, jos ei olisi ollut mukana paria "filistiiniä", jotka halusivat mieluummin syömään. Tämä sopranisti tuli muuten harkoissa paksut vällyt päällä portaita alas.

Kommentare:

 1. Olisko kerrankin yksi nähtävyys, jonka mie olen nähnyt, mutta sie et vai oletko aiemmin käynyt kirjastossa? Olihan se hieno ja samalla näin myös siihen liittyvän installaation.

  Miten teillä oli mukana filistiinejä? ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiedä onko filistiini oikea sana, saksaksi ajattelin ja tarkoitin Kulturbanause. Ei kelpaa ooppera ja ihmettelevät, kun me ravataan lähes joka kirkkoon. Jeder Jeck ist anders, sanoo kölniläinen.
   Nyt esitit hyvän kysymyksen, kun on tässä mietitty, että silloin vuonna keppi ja puutikku Allumiehen firman incentive-matkalla ois käyty kirjastossa. Muistan yhden komean kirjaston ja mietin, että oliko se juuri tuo. Mikä häpeä, että ei muista. :((((

   Löschen
  2. Moukka mikä moukka! (siis Banause), toki joku käyttää myös kulttuurimoukkaa.

   Löschen
 2. Ja niin hienoja kuvia jälleen! Noissa maisemissa viihtyisin minäkin paremmin kuin hyvin, mutta ei ehkä juuri nyt. Kun tämä Suomen kaunis kesä on niin kovin lyhyt, on siitä saatava kaikki irti. Samaa mieltä taitavat olla linnut, jotka nytkin tuolla ulkona pitävät aikamoista konserttia.Yleensä olemmekin matkustelleet muina vuodenaikoina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Clarissa, olen ihan samaa mieltä kanssasi. Tämä meidän kesä on niin lyhyt, nukun yleensä ikkuna auki, jotta saan nauttia lintujen äänistä aamuisella. Muualle voi matkustaa sitten kun täällä on viileetä. Nuo Allun kuvat vievät kuitenkin taas kaipuun sinne Keski-Eurooppaan!

   Maikki

   Löschen
  2. On tosiaan hassua lähteä kesällä muualle, vähän samaa olen tässä ajatellut täälläkin, mutta lähdetään nyt sitten kuitenkin katsomaan sitä Suomen kesää.

   Löschen
 3. Feldkirchissä minulla oli kouluaikaan kirjekaveri, Gertrud.
  Liechtensteinin ruhtinailla on ennen 1. maailmansotaa ollut omistuksia Tsekin ja Puolan alueella ja ex-puolison isoisä oli ollut ruhtinaan metsissä Försterinä Määrissä.
  Noista kylteistä minäkin tykkään kovasti.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vanha herra R. oli siis metsänhoitaja.

   Löschen
 4. Grimaldien ja Liechtensteinin ruhtinassuvun eroja näyttää olevan, että edelliset ovat alempaa ja jälkimmäiset ylempää aatelia. Grimaldit näköjään ovat olleet alvariinsa rahapulassa. Heillä on pelipankki, mutta Liechtesteineilla privaatipankki ja pankkisalaisuus. Kummallakin on kalliovuori, mutta Grimaldeilla, kuulemma entisillä genovalaisilla merirosvoilla, ei muuta ole koskaan ollutkaan, kun taas Liechtensteineilta otettiin muut maat pois joten jäi vain vuori ja pankki.
  Allu, muista sitten maksaa verosi, jos viet miljoonasi Liechtensteinin pankkiin, ettet joudu velkavankeuteen kuten eräät.:)
  Kaunistahan Sveitsissä/Itävallassa on, mutta matkustin kerran junassa Tukholmasta etelään erään nuoren sveitsiläisnaisen kanssa, joka oli tavattoman ihastunut Skoonen avariin tasamaihin. Vaihtelu virkistää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niistä miljoonistahan meidät kaverit vinoili ja lähettivät tekstiviestejä ja sähköpostia kysellen, onko meidän pyörälaukut keventyneet Liechtensteinin jälkeen, mutta mehän ollaan käytetty Luxemburgia, kun se on niin lähellä. :-))

   Löschen
 5. Levollinen tunnelma kuvissasi. Olisipa ihanaa pasteerailla noissa maisemissa. Kenties joskus vielä ehtii Liechstensteiniin tai Monacoonkin ehkä. Mutta nyt on parasta Suomen kesä, ukkoskuurot ja päivänpaisteet. Ihana nukkua ikkunat sepposelällään ja nauttia kesäisistä yön äänistä, käen aamuvarhaisesta kukunnasta ja satakielten lähes läpi yön jatkuvasta konsertista, johon mustarastas yhtyy. Tosin räkättirastaiden sirkkelöinti vähän tuo epävireistä sointia mukaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mielestäni Monaco ja Liechtenstein eivät ole mitenkään pakko nähdä, Euroopassa on niin paljon kauniinpia ja mielenkiintoisempia paikkoja. Käen kukuntaa olen kuullut tänä vuonna jo niin paljon, että minusta taitaa tulla Metusalem.

   Löschen