Sonntag, 8. Juni 2014

Helteistä helluntaita

Helluntaiaamun positiiviset:

Maitokahvia, mysliä (mustat siemenet ovat chian siemeniä)  ja sunnuntain lehti terassilla ja kahdeksalta aamulla vain +20C.  Meillä on kuumin helluntai 50 vuoteen ja uhkailevat jopa +37C.


ja jälkiruokana kypsiä kirsikoita naapurin puusta


Oliivipuu viihtyy kuumassa, lobeliat ja hortensiat vaativat eilen kolme kastelukertaa.

Perjantai-illan vieraat toivat todella kauniin kukkakimpun


ja sunnuntain vierailta tulen saamaan mustasilmäsusannan. Tai oikeastaan sain sen jo etukäteen, sillä ystävämme olivat jääneet kukkakaupassa rysän päältä* kiinni, kun olivat ostamassa susannaa ja Allumies tuli sattumalta ohi ja kyseli ironiseen tapaansa, kenelle he ostavat kukkia. Iskivät sitten hänelle painavan kukkaruukun käteen ja pääsivät itse pälkähästä, kun ei tarvinnut kuljettaa kukkaa ensi kotiin ja sitten meille.


Heleätä helluntaita! Meillä ainakin kuuluu heleä ääni, kun naapurissa on kylässä 3vee Ida, joka puhuu kuin papupata ja joka toinen sana on Godi Marlies. Marlies on kummitädin nimi ja joillakin seuduilla (tässä tapauksessa Eifel-vuoristossa) kummitätiä kutsutaan nimellä Godi. Idan ei tulisi koskaan mieleen sanoa Marlies vaan se on aina kummitäti Marlies.

*sanotaanko niin suomeksi? Etsin netistä käännöstä sanonnalle "in flagranti".

Kommentare:

 1. Hah, rysän päältä on aivan oikein. Onneksi kyseessä oli näin positiivinen asia! 😉

  Täällä on ihan kiva sää ja sopi eiliseen puutarhahommiin. Vihdoin sain lisää yrttejä istutettua. Torilta tietysti. Muistakaa juoda tarpeeksi ja usein!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juodaan kyllä eikä mitään alkoholia.

   Löschen
  2. En edes ajatellut sitä. 😇

   Löschen
 2. Vesi kielellä katselen noita kirsikoita, heitä nyt tänne muutama! Oliivipuun olin jo melkein ostamassa viimeksi taimimyymälästä, ehkä vielä ostankin.
  +38°, hui, se on kyllä liikaa, jos haluaisi tehdäkin ulkona muuta kuin maata varjossa lukemassa, vaikka onhan sekin ihan ok. jonkin aikaa. Noudata Helenan neuvoa, se on hyvä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Naapurit ei tykkää, jos lähetän vieraille kirsikoita, niilden on jo kestettävä, että kolmannes puusta on meidän puolella, mikä tarkoittaa sitä, että me saadaan syödä ne kirsikat.
   Selviääkö oliivipuu Suomen talvessa?

   Löschen
  2. On sitten odotettava kärsivällisesti omien kirsikkapuiden satoa. Kai se oliivi menestyy, kun sitä täällä myydään, eipä juolahtanut talvi mieleen näillä kesähelteillä. Jos tarve vaatii, vien sen suojaan valoisaan autotalliin, siellä pelargonitkin tykkäävät silloin olla .

   Löschen
  3. Me ollaan melkein lähdetty siitä, että tuo ei meillä talvesta selviä, vaikka eihän täällä kovia pakkasia ole. Monelta tutulta on oliivipuu kuollut, mutta jos teillä on valoisa autotalli, jossa lämpöasteita, selviää varmasti. Aika iso tuo puu on, mutta maksoi vain saman kuin pari komeampaa kukkapuskaa eli ei niin kamalaa vahinkoa tule.

   Löschen
  4. Luin jostain, että oliivipuuhun kannattaa laittaa sellainen Lichterkette (onko se suomeksi valoketju vai kynttiläketju, pitäis kai taas etsiä kuvahaun kautta se sana) ja se lämmittäisi kylmällä ja olisi myös kaunis, taidankin kokeilla.

   Löschen
 3. Oho! Tuliko teille noin lämmintä?

  Upeita kirsikoita. Meillä kotipihalla kirsikkapuu on nyt lopetellut kukintansa ja menossa on se vaihe, jolloin kukat ovat kehittymässä pieniksi kirsikoiden aluiksi. Sitä on aika hauska seurata.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eteläinen ilmavirtaus tuo Saharasta kuumaa ilmaa.

   Löschen
 4. Täälläkin alkoi kirsikka-aika ja miten hyviä ne ovatkaan. Kuumimpaan aikaan voi melkein elää pelkillä kirsikoilla ja ruoka maistuu vasta sitten, kun ilta viilenee...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä ollu tosiaan päivällä yhtään nälkä, kun oli niin kuumaa.

   Löschen
 5. Yhtä lämmintä kuin meillä oli viime viikolla... Oi kirsikkapuu noin lähellä! Meilläkin on nyt kirsikka-aika ja tein siitä jätskiäkin(ruokablogi..)
  Etkö liota noita chia-siemeniä? Minä laitan niitä edellisenä iltana hedelmien kanssa,lisään nestettä ja aamulla on chia-vanukas;D valmis,nami:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole liottanut, laitan sellaisenaan myslin sekaan proteiinin toimittajaksi.

   Löschen
 6. Kirsikoilla herkutellaan taallakin. Tosin kaupasta eika naapurin puusta.

  Tuliko paljon asteita mittariin iltapaivalla?

  AntwortenLöschen
 7. Antworten
  1. Omia kirsikoita odotetaan vielä joku viikko!

   Löschen
  2. Toivottavasti teidän kirsikoista tuler yhtä makeita, nuo naapurin kirsikat on parhaita mitä ikinä olen syönyt.

   Löschen
 8. Ihania kuvia ja tosi makean näköisiä kirsikoita! Jännä tuo muoto, kun kummitätiä kutsutaan todella kummitädiksi. Suomessahan niin ei juurikaan tehdä. Mutta kaunista sanoa noin. Ja onhan tuo Godi lyhyempi kuin suomen kielen kummitäti. Teillä on siellä kunnon helteet. Meillä pysytellään tuossa n. + 20 asteessa ja ennusteita katsoin, että ensi viikko pitäisi olla jopa viileämpi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on muutenkin pitempään kutsuttu esim. tätejä ja todella tädiksi niinkuin minunkin lapsuudessa kutsuttiin, mulla oli Aili-täti ja Eine-täti jne. Ja monet kummilapset kutsuu nytkin kummitätiä nimellä kummitäti (Patentante) sanomatta välttämättä tädin nimeä, jotenkin tykkään siitä tavasta.

   Löschen