Sonntag, 18. Januar 2015

Ruokapäiväkirja

Kutsuimme eilen illalla singaporelaissulhasen vanhemmat kylään. (Singaporeen odotetaan muuten perheenlisäystä ja nuorellaparilla oli paluumatkalla joululomalta Saksasta 75kg matkatavaraa, olivat ostaneet täältä mm. lastenvaunut.)
Meillä oli aperitiivin kanssa ihanaa forellimuussia, jota varten muussasin sauvasekoittimella savuforellia, punaista sipulia ja ranskankermaa, ja sitten pastaa härkäpapujen ja chilin kanssa, lampaankaretta kurpitsapyreen ja cranberrykastikkeen kanssa ja créme brûlée granaattiomenansiementen kanssa. Kuten aina, kirjoitin taas menyn muistikirjaani.


Miten ihmeessä bloggarit ehtivät ottamaan hienoja kuvia ruuistaan, meillä on aina kiire saada ruoka pöytään ja meikäläinen ehti ottaa aipädillä yhden kuvan vieraita odottaessamme

 ja puhelimella toisen kalvatuista lampaanluista. (Tämä kuva lähti muuten myös Singaporeen, ilkeä äiti halusi kiusata poikaansa, joka rakastaa lampaankyljyksiä.)


Kurpitsapyreeseen tuli mausteeksi tuoretta inkivääriä ja cranberrykastikken tein täällä saatavista jalostetuista amerikkalaisista cranberryistä. Sulatin sokeria paistinpannulla, lisäsin siihen cranberryt ja puristettua appelsiininmehua ja redusoin kastikkeen ja sakeutin sen lopuksi jääkylmällä voilla ja mausteeksi tuli vielä rosmariinia. Resepti ja kuva on Elle-lehdestä.


Vaivan palkkioksi saimme kukkakimpun, kannatti kokkailla.


Kommentare:

 1. Kylla oli taas kerran Allun vierailla herkut!! Minakin rakastan lampaankyljyksia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maistui täälläkin, luulin, että niitä oli liikaa, mutta kaikki meni.

   Löschen
 2. Karpalo on hyvä marja ja tykkään erityisesti karpalomehusta sekä marjoista kinuskikastikkeen lanssa. Tämä ei vaadi juurikaan "tekemistä".

  Luin jostain jutusta, miten bloggaaminen on pitentänyt ravintolassaoloa. Bloggarit ottavat kuvia jokaisesta annoksesta...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Karpaloita kinuskikastikkeessa syötiin kummipoika B:n kanssa Helsingissä lappilaisessa ravintolassa.

   Löschen
 3. Voi, mitä herkuilla hemmottelua!! Forellimuusia pitää kyllä kokeilla ja tuo créme brûlée + granaattiomenansiemenet saa kyllä veden kielelle. En sano että kuolaan sitä, koska se on niin kauhea ilmaisu kaikissa yhteyksissä:-)
  Kukkakimppu tuli kyllä oikeaan osoitteeseen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kokeilepa sitä moussea, muukin savukala tietenkin sopii, täältä saa vaan niin helposti savuforellia.

   Löschen
 4. Lampaankyljyksiä syön yleensä vain ulkomailla. Parhaat olen saanut Uudessa-Seelannissa ja Israelissa. Jälkiruuista en kovin välitä, mutta créme brûléetä tai pannacottaa en voi vastustaa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lammas olikin Uudesta-Seelannista. Meidän tekis muuten mieli lähteä sinne, mutta kun se on niin kamalan matkan päässä.

   Löschen
  2. Onhan sinne matkaa, ihan meni ajan taju sekaisin, kun ensin vielä lennettiin Aucklandista Noumeaan ja sitten viikon päästä takaisin Uuteen-Seelantiin. Haluaisin vielä kerran sinne ja pääasiassa eteläsaarelle pitemmäksi aikaa. Oli siellä lampaita pilvin pimein..

   Löschen
 5. Meillä oli vuorostaan isännöintivastuu sunnuntailounaasta. Heräsin aamusta kokkaamaan, mutta en tajunnnut ottaa yhden yhtäkään kuvaa. Tarjolla oli mausteisia lihapullia, kanapihvejä, riisiä, semizotua ja salaattia. Jälkiruoaksi talo tarjosi korvapuusteja ja kahvia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Piti oikein googlata semizotu ja sieltä tulikin ihan tuttu (saksan) Portulak, hyvää on.

   Löschen
 6. Voi mitä herkkuja teillä taas on ollut. Mistä ihmeestä saatkin aina inspiraation kaikkeen tuommoiseen? Minun on niin kauhean vaikea nykyään keksiä, mitä laittaisin ruoaksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sinähän se osaat tehdä vaikka mitä!

   Löschen
 7. Mina olen parhaat kyljykseni kylla syonyt Turkissa. Ja joka kerta (about 200 kertaa) ovat olleet ihan huippuhyvia, pienia ja siroja eika liian rasvaisia. Ei yhtakaan pettymysta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä saa hyviä kyljyksiä turkkilaisista kaupoista, mutta nyt ostettiin tukkukaupasta.

   Löschen
 8. OI oi mitä herkkuja Allu on taas tarjonnut vierailleen!

  AntwortenLöschen
 9. Kylläpä vieraat taasen saivat herkkuja Allun keittiöstä. Täytyy tunnustaa; vesi kielelle nousi!

  AntwortenLöschen
 10. Aterianne kuulosti aivan mahtavalta ja kukkakimppu näyttää upealta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kukat on nyt todella kauniit, kun hyasintitkin on auenneet

   Löschen
 11. Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.

  AntwortenLöschen