Freitag, 30. Oktober 2015

Akku tyhjä

Loma lähestyy ja hyvä niin, sillä akku alkaakin olla aika tyhjä, sillä on ollut paljon ohjelmaa ja last but not least liikaa kuolemantapauksia lähipiirissä. Tällä viikolla olen pessyt ja silittänyt valtavat vuoret pyykkiä ja petannut jo sänkyjä seuraavia vieraita varten, kolmea suomalaisvierasta , jotka tulevat lähes heti kun palaamme joulukuun alussa kotiin. Samalla viikolla tulee myös serkku Ranskasta ja sitten jouluksi baijerilaistuneet kiinalaiset ystävämme ja sen jälkeen heti leskeksi jäänyt ystävämme, joten Allulan B&B ei voi valittaa kysynnän puutteesta joulukuussa. Tai eihän tämä ole edes B&B vaan all inclusive.
Maanantaina oli sinfoniaorkesterin konsertti, keskiviikkona kirjallisuuspiiri teemana Kirsi Kunnas, torstaina en kerta kaikkiaan jaksanut lähteä yliopistolle kuulemaan Sibeliusta. Olen käynyt leikkauttamassa otsatukkaa, kuntosalilla, pessyt ikkunoita, kun PVÄ on sairaslomalla, laittanut pihaa talviteloille (vaikka se on vieläkin aika kesäisen näköinen ja kesähän täällä onkin, kun eilenkin oli +20C), lakaissut valtavia määriä villiviinin lehtiä etupihalta, ostanut uuden repun (väri = autumn leaf), ostanut netin kautta liput Melbournen lentokenttäbussiin ja Kangaroo Islandin lauttaan ,kirjoitellut Sydneyn ystävien kanssa tapaamisemme yksityiskohdista, purkanut kauniin Aarikan lahjapakkauksen, kun Australiaan ei kuulemma saa viedä puuta eikä koria (onhan ne tontutkin puuta, toivottavasti eivät niitä takavarikoi),  pakannut Aallon maljakon hyvin, että se ei mene matkalla rikki, hankkinut toisen adapterin pistorasiaa varten, kun meillä on matkallakin ladattavana kaksi kännykkää, kaksi kindleä ,yksi iPod ja yksi iPad ja yksi kamera. Olen ostanut magneettijalkaisen jalustan kameraa varten ja penkonut puoli tuntia kellarin laatikoita etsien matkascrabblea, jolla voi tappaa aikaa pitkän lennon aikana.
Tänään pitää haluamme illalla kokkailla menun ihanille naapureille, jotka tekevät koko marraskuun talkkarin/talovahdin hommia. Alkuruokana kokeilen friisiläistä perunakeittoa, jos se onnistuu, voin laittaa reseptin blogiin, kuulostaa ainakin hyvältä.

Että iloni olisi puu
oksilla omenat
      olisi keveys ja tuuli
että iloni olisi tuuli joka kantaa

kun ikä sitoo sinut maahan
kun maa on sinun juuriasi täynnä
ja kyyristyt varjoon
allasi maa
sinun taistelusi aika.

- Kirsi Kunnas / Valoa kaikki kätketty

(Olin luullut, että Kirsi Kunnas on kirjoittanut vain lastenrunoja)

14 Kommentare:

 1. Huhuh! Korkea aika ladata akkuja, ihana että pääsette Australiaan, ihan kateeksi käy! Ja kamera näyttää hyvin tutulta, minulla samanlainen, jos on Canonin joku G-malli :-)
  Kerropas matkan jälkeen mitä tykkäsit magneettijalkasesta, kiinnostaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näin sen magneettijalan yhdellä kaverilla, tosin hän käytti sitä metsässä, jossa ei ollut metallia, mutta sen saa hienosti taivutettua vaikka minkä muotoiseksi eli myös helppo käyttää epätasaisella alustalla.

   Löschen
 2. Mikään pidempi poissaolo ei suju ilman mukavia naapureita. Kunpa olisitte voineet levätä reissun jälkeen: Loma on kuin tee, se sekäv virkistää että rauhoittaa, mutta on sillää hintansakin ja sen huomaan nyt kirjoissa ja puutarhassa.

  Meillä oli yhtä monta konetta mukana kuin teillä ja useita latreita, mutta latasimme myös vuorotellen.

  Nuo Aarikan tontut ovat niin ihania ja niihin tulee joka vuosi jotain lisää. Nyt huomasin aika isokokoisen,jolla oli vauva sylissä.

  Antoisaa matkaa <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Australiassa on erilaiset pistorasiat, Euroopassa on helpompi ladata ja olis kurja jos kindlen lataus loppuis kesken lukemisen.

   Löschen
 3. Mutta lomahan tuntuukin erityisen hyvälle silloin, kun se tulee tarpeeseen! Hauskaa matkaa!

  AntwortenLöschen
 4. Onpas teillä menoa ja vilskettä, niin kauan kiva kun jaksaa.
  Ihana runo, minusta jo tuntuu, että ikä alkaa sitoa paikalleen. Vanhuus on tavallaan paluuta lapsuuteen, että siinä mielessä 'lastenruno' :)

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä pitäisi aina olla lomaltapaluuloma oli se loma miten virkistävä tahansa. Matkustaminen väsyttää aina. Mutta kyllä teillä on erinomainen all-inclusive -paikka!
  Reppu on hyvän värinen, ei pistä silmään, mutta erottuu tarpeeksi.

  AntwortenLöschen
 6. Huh,eihän tuossa edes pysy perässä ja Allulassahan on tosiaankin oikein kunnon B&B tulossa,täysihoitoineen...
  Hyvät naapurit ovat kullan arvoisia:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On onni omistaa tuollaiset naapurit, syötettiin ne eilen vielä oikein hyvin, nyt hoitavat sitten kiltisti asiat.

   Löschen
 7. Hengästytti jo pelkästään tuon lukeminen! Vaikeaa on sanoa mieluisille vieraille ei, joten pitää vain toivottaa sinulle jaksamista ja että ilosi on tuuli joka kantaa matkankin jälkeen.
  Kirsi Kunnas osaa taikoa sanoilla ja lumota lapset ja aikuiset.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, ei voi millään kieltää tulemasta, kun mikään muu aika ei kerta kaikkiaan onnistu.

   Löschen