Mittwoch, 11. Mai 2016

Jääpyhimykset ja helluntaibrunssi

Olen kutsunut helluntaisunnuntaiksi brunssivieraita ja innolla suunnitellut laittaa terassille suuren pöydän niin että kaikki voivat istua ulkona, mutta kissan viikset. Kuten kalenteri sanoo, toukokuun puolessa välissä viettävät nimipäiväänsä Mamertus, Pankratius, Servatius ja Bonifatius ja nämä hyvin tunnetut ns. jääpyhimykset tuovat usein kylmempää ilmaa. Toukokuun 15. on sitten Sophien päivä, ns. Kalte Sophie ja niin se näyttää olevan kylmä tänäkin vuonna. Tänään taitaa olla viimeinen hellepäivä eli +27C ja sitten lämpö romahtaa ja tulee sade. Eli meidän brunssi on sitten harmi kyllä sisätiloissa ja vähän pienemmässä kokoonpanossa mitä olin alunperin ajatellut.

Tänä aamuna oli jo viileämpää kuin eilen ja niinpä Allumies istuu tuossa teekannunsa ja aamun lehden kanssa huppari päällä terassilla.


Ei sentään kyllä vielä lunta ole satanut, vaikka tästä kuvasta voisi päästä sellaiseen käsitykseen. En tiedä, mitkä kasvit olivat heittäneet maahan pumpulilunta, kaukaa se näytti aivan lumelta.


Meillä on  pihassa kyllä vielä vihreää.Kommentare:

 1. Kiinnostavaa! Keväällä 2013 kiittelin Salzburgissa hotellimme Fraulle, miten ihana, että oli kivan viileää. Oli siis toukokuu eli vrt. sun juttu. Frau totesi, että 'onneksi ette tulleet huhtikuussa, sillä silloin meillä oli helle'.

  Meillä on ollut niin helteinen viikko takana, että on sekä grillattu että syöty terassilla. Nyt on jo vähän viileämpää ja sateita luvassa, mistä puutarha kiittää.

  Kiva tuo lasiterassi!

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lasiterassi on parasta mitä ollaan koskaan saatu aikaan.

   Löschen
 2. Täälläkin on jo tänään paljon kylmempää. Juuri kun ehdin tottua helteeseen, niin aamulla täytyi kiskoa takki niskaan bussipysäkillä! Selkeästi on monta astetta kylmempää, ja mulla eka päivä ettei allergia vaivaa niin kauheasti. Odotan edelleen kirsikkapuuni kukkimista; kaupungilla punakukkaiset kirsikkapuut ovat jo kukassa. Jääpyhimyksiä ei täällä tunneta ja itsekin lähden taas työmatkalle Suomen Ateenaksi itseään kutsuvaan kaupunkiin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muista sitten selvittää "se" asia siellä Suomen Ateenassa, muistatko?

   Löschen
  2. Suomen Ateena olikin yhdessä vaiheessa kotikaupunkini pariin eri otteeseen.
   Eteläisen Saksan kotikaupungin asunnon ikkunan edessä kukkii kynttiläpuu eli kastanja ja metsälenkillä kuului käki. On kesä.
   paskeriville

   Löschen
  3. Kastanjoita on täälläkin, mutta käki ei ole tänä vuonna vielä kukkunut tai en ole kuullut. On tosi lämmin, en taida uskoa, että tulee Eisheiligen.

   Löschen
  4. Selvästi kohti kylmempää mennään tällä junalla. Katsotaan kukkii tuolla Suomen Ateenassa vielä mikään, mutta toivottavasti on kirkas sää kun lauantaiaamuna on bussikiertoajelu. Lehtipuut vihertävät tuossa radan varressa ja on kyllä juuri yksi Suomen suven hienoimpia aikoja nämä eri vihreän sävyt!

   Löschen
  5. Ai ollaankin Helenan kanssa samaan aikaan Suomen Ateenassa. Hesassa oli aamulla kuumaa ja vihreää ja tien vierustoilla voikukkia, ainakin.
   paskeriville

   Löschen
 3. Voihan harmi ettei sää suosi brunssia ulkona.Meillä on sopivan lämmintä nyt mutta lämpimämpää koko ajan joten ottaisin tuon viileyden mielelläni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on nyt puoli yhdentoista aikaan illalla vielä +22C, oikein mukava lämpötila, mutta ylihuomenna laskee taas alas.

   Löschen
 4. Täällä on vielä lämmintä, nyt +22 kuten sielläkin, mutta tuo kylmärintama lähenee helluntaiksi tännekin. Saa sitten nähdä kuinka heleätä helluntaita saamme.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huomasin juuri, että teillä oli illalla +22, meillä nyt aamulla puoli yksitoista sama lukema. Eilen illalla täällä oli vielä +24 astetta.

   Löschen
  2. Nyt ei kyllä pidä nuo säätiedotukset paikkaansa, sillä meillä on edelleen aika kuuma. Olispa sunnuntainakin, kun meillä on brunssit ja olis kiva istua ulkona.

   Löschen