Dienstag, 21. Juni 2016

Lammas tuli taloon

Meille tuli tänään tämä kaveri:


Se on "action artist" (mitä se on suomeksi?) Rainer Bonkin suunnittelema taideteos, ultramariinin (à la Yves Klein) värinen lammas. Yleensä ne kulkevat laumassa, niitä on nähty mm. Kölnin tuomiokirkon edessä tai Berliinin tuomiokirkon ja viime aikoina mm. Baselissa ja Innsbruckissa. Näyttelyiden motto on "Kaikki ovat samanlaisia - jokainen on tärkeä". Lammaslauma symbolisoi rauhallista rinnakkaiseloa ja suvaitsevaisuutta.
Sininen väri on myös EU:n, UNO:n ja UNESCO:n väri. Taiteilijan mukaan hän keksi värin, kun löysi sen värisen kivettymän jostain louhoksesta ja sen todettiin olevan 80000v vanha kivettymä neandertalinihmisen ajoilta. Tiedemiehet saivat selville, että se on peräisin silloin eläneestä sinisestä lampaasta.
Meidän pyyheliinan kokoiselle tontille ei mahdu kokonaista laumaa, mutta halusin välttämättä ainakin yhden ja tänään me sen haimme kotiin. En ole vielä päättänyt, tuleeko lammas nurmikolle vai autotallin ruohokatolle.

Kommentare:

 1. Upeat nuo näyttelyt tuomiokirkkojen edustoilla. Tuo teidänkin omanne on aivan kadehdittavan söpö. Joillakin näistä lampaista, jotka ovat päässeet taas ruohonleikkuutöihin tänne lähistölle, on vain hiukan sinistä väriä turkissaan, en tiedä mitä niillä merkataan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hienoja laumassa, mutta kyllä tuo hyvin hoitaa hommansa meidän autotallin ruohokatolla. Naapurin kissakin kävi äsken tutkimassa uutta asukasta.

   Löschen
 2. Saksassa on kuulema susikanta viime vuosina kasvanut. Varokaa etteivät käy syömässä teidän lammasta ;)

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole vielä susia näkynyt, mutta naapurin kissa jaksaa tuijottaa lammasta eikä oikein tajua mistä on kysymys.

   Löschen
 3. Hieno lammas! Kiitos paketista :) Olimme juuri avaamassa strutsin munaa pihalla, kun posti tuli. Saimme siitä hieman makeaa rohkaisua, että saimme jättimäisen munan avattua lettutaikinaa varten.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sehän tuli sitten kahdessa päivässä.

   Löschen
  2. Ja katsoin, että hintakaan ei ollut paha. Samankokoisen paketin lähettäminen Suomesta Englantiin maksoi juuri 38 euroa! :O

   Löschen
 4. Ihana lammas, todella kaunis. Herkkuruokaani, lammaskaalia, tuosta ei voi kyllä tehdä. Meillä oli pari iltaa hiljaista kotona; esikoinen riparilla, Pellavapää appivanhempieni mökillä ja mies työmatkalla. Oli todella outo äänimaailma kotona. Hyvää kesää teille! HK

  AntwortenLöschen
 5. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta,vaikkei hään määkikään;D

  AntwortenLöschen