Montag, 15. August 2016

Valencia - uusi rakkauteni

Mikä onni, että kummipoika/varalapsi rakastui valencialaisneitoon ja me pääsimme Valenciaan häihin ja rakastuin kaupunkiin. Valencia on vähän niinkuin Rotterdam, jäänyt isosisko Barcelonan varjoon kuten Rotterdam Amsterdamin. Ihmiset, menkää ihmeessä Barcelonan lisäksi myös joskus Valenciaan, se kannattaa. Olin vähän miettinyt, miten kestän olla kaupungissa viikon elokuussa pahimpaan helleaikaan, mutta onneksi lämpötila ei noussut niin korkealle kuin se saattaisi ja me nautimme vähän yli +30C lämmöstä, varsinkin kun tiesimme, että täällä Keski-Euroopassa oli silloin aika huono sää (tai nykyään pitää kai sanoa kelit). Ja ne lämpimät illat, oi ja voi mikä ihanuus.
Tiedostaen, että saattaa olla kovinkin kuuma ja joutuisimme pitämään siestaa huoneessa, varasimme vähän paremman hotellin, jossa on kiva sisäpiha ja uima-allas ja tietenkin ilmastointi. Saimme käyttäen kaikenlaisia keinoja, mm. luopumalla päivittäisestä huonesiivouksesta,  siedettävän hintaisen huoneen Westinistä, tosin ilman aamiaista, joka olisi maksanut - usko tai älä - 26 euroa per nuppi ja päätimme mennä ulos aamiaiselle, mikä osoittautuikin hyväksi ja todella halvaksi vaihtoehdoksi. Lempipaikassamme vanhassa kauppahallirakennuksessa sai aamiaisen 4,50 eurolla ja siihen kuului (hyvä) kahvi, sandwich/sämpylä/wrap ja tuoremehu (mulle appelsiini kun kerran appelsiiniparatiisissa oltiin).
Ystäväperhe oli buukannut edullisen asunnon El Carmenin kaupunginosasta vanhastakaupungista ja he olivat olivat erittäin tyytyväisiä, ainoa ongelma oli, että siellä oli iltaisin tietenkin vähemmän rauhallista eli pitää joko käyttää korvatulppia tai nukkua vähän kovaääninen ilmastointilaite päällä. Jos joku on kiinnostunut, asunnon löytää tästä. 86 euroa on mielestäni edullinen hinta noin isosta asunnosta.

Tässä kuva huoneemme ikkunasta sisäpihalle. Me nukuimme koko ajan hiljaa surraava ilmastointi päällä emmekä kuulleet mitään ääniä ulkoa.


Hotellista mennään kukkasillan yli


ja sitten ollaankin melkein heti Eixamplen vähän hienommassa kaupunginosassa. Vanhassa komeassa kauppahallirakennuksessa me kävimme usein aamiaisella.


Tämä oli meidän kantapaikka. hyvä aamiainen 4,50€, hyvä palvelu ja kiva tunnelma.


Valencian seudulla viljellään appelsiinien lisäksi myös riisiä ja paella on alunperin valencialainen ruoka. Häät pidettiin vähän kaupungista etelään riisipeltojen keskellä olevassa ravintolassa. Meidät kuljetettiin sinne keskikaupungilta shuttlebussilla ja tämä kuvan otin bussin ikkunasta, riisiä, riisiä ja riisiä.


Morsian oli siskonsa kanssa koristellut paikan, tässä mielestäni kiva idea laittaa kukkia muovipussiin.




Vihkimisen suoritti morsiamen setä, joka on kunnallispoliitikko ja sellaisessa asemassa oleva henkilö saa Espanjassa vihkiä. Setä on hyvä laulaja ja aloittikin seremonian upealla serenadilla. Morsiamen muusikkoystävät olivat muuten vastuussa musiikista.


(kuvat kaapattu hääcloudista, toivon, että se on sallittua)

Tässä pari vihkimisen jälkeen. Kuvassa luuraa myös Allu, ehkä löydätte.


Häätanssin, joka oli enemmänkin piirileikki, ja alkumaljan ja fingerfoodin jälkeen siirryttiin sisätiloihin syömään ja tarjolla oli tietenkin myös paellaa.


Vieraita oli paikalla noin sata, joista suurin osa sulhasen saksalaisia ystäviä ja taas huomasimme, miten ihana tyyppi hän on ja niin pidetty, että kaverit lähtevät hänen takiansa jopa Valenciaan. Paikalla oli paljon filmi-ihmisiä, meidän pöydässämme istui mm. Kuuban tunnetuin ohjaaja Fernando Perez, kuvassa vasemmalla, joka on naimisissa sulhasen tädin kanssa, todella sympaattinen mies. Valitettavasti veljentyttärien odottamana vanha ystävä oli joutunut perumaan tulonsa, kun filmaukset Los Angelissa kestivät odotettua kauemmin. Kolmen aikaan yöllä shuttle vei vieraat joko keskikaupungille tai diskoon. Me lähdimme hotelliin, sillä halusin laittaa kipeän kinttuni pystyasentoon, mutta suurin osa porukasta lähti diskoon ja pariskunnan äiditkin olivat tanssineet siellä aamuseitsemään. Sulhanen kertoi, että jotkut kaverit olisivat mielellään lähteneet aamukuudelta kämppäänsä, mutta eivät kehdanneet, kun yli 70v vanhat äidit vielä jaksoivat tanssia. Äitien yhteinen kieli on muuten ranska, mikä onni, että löytyi yksi yhteinen kieli, sillä espanjalaiset puhuvat todella hyvin vähän vieraita kieliä. Kyllä me ehdimme sen viikon aikana ihmetellä, miten useimmat espanjalaiset eivät ymmärrä yhtään ainoata sanaa esim. englantia. Kun tietää, miten paljon Espanjassa on nuoria työttömiä, niin miksi ihmeessä siellä ei uusita koululaitosta sen verran, että pakotettaisi oppimaan ainakin englantia ja niin mahdollistamaan löytämään helpommin töitä ulkomailta. Morsiamen sisar on biologian opettaja ja on töissä Ecuadorissa, kun ei kotimaasta löydä työpaikkaa.

Kunhan jaksan lajitella kuvani, niin voin postata vielä vähän lisää Valencian kaupungista.

21 Kommentare:

  1. Joo, siellähän sinä, hiukset näkyivät kameran takaa. Kivan oloiset häät kaikin puolin.

    AntwortenLöschen
  2. Ihanilla ihmisillä ovat olleet selkeästi ihanat häät! Näkyihän tuossa kuvassa muitakin tuttuja... :)

    Toivottavasti jalka alkaa parantua.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Fernando on muuten sen Claudia mies, sähän sait sen DVD:n isoäidistä. Ja tyttö samassa kuvassa on sen tyttären kaveri, tytärhän oli siinä mukana ja oli ihana tavata häntä pitkästä aikaa, hän tunnisti meidät heti, muisteli kun oli lapsena meillä käymässä.

      Löschen
    2. Ai, Claudia on siis Benin täti! Muistan, hyvä filmi ja me katsottiin se yhdellä luennolla.

      Löschen
  3. Hiukset kai on sun;D Tosin muistan niiden olleen vaalempien,,,
    Ihana Valencia,olen kerran käynyt pikavisiitillä.Kivat häät teillä olikin tuolla,ja mielenkiintoisia vieraita.Ihana myös tuo näkymä ikkunastanne siellä. Ilmastointi on hyvä sillä se eliminoi kosteuden,minun ilmastointini on rikki joten käytän tuulettimia,on niistäkin jotenkuten apua.
    Huh,miten kallis olisi ollut se aamiainen hotellissa,ja vielä Espanjassa!

    AntwortenLöschen
  4. No missä se Allu luuraa, en löydä.

    Valenciassa en ole koskaan käynyt, mutta tämän jälkeen saattaisin sinne haluta. :-)

    Eikös aamiaiset yleensä tuota hintaluokkaa hotelleissa ole?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No siinä sulhasen oikealla olkapäällä kamera naaman edessä. Ei Saksassa kyllä noin kalliita aamiasia yleensä ole.

      Löschen
  5. Siinähän se Allu luuraa ryhdikkään Allumiehen kupeessa.
    Aamiaisella selvästi rahastetaan, kolmannes olisi jokseenkin siedettävä. Onhan niitä kohtuuhintaisia hotellejakin, joissa aamiainen kuuluu huoneen hintaan.
    Ja nilkka paketissa. Voiko silti pyöräillä? Eikö retki ole odottamassa?
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pyöräily onnistuu nytkin jo ja matkaan on vielä nelisen viikkoa. En taida olla miehen kupeessa, taisit löytää väärän miehen, oliko tuo lainkaan siinä kuvassa mukana.

      Löschen
  6. Nauratti tuo huomautuksesi kelit sanasta. Tätini, joka aikanaan nuorena muutti Saksaan, saa hepulin kyseisestä sanasta. Kieli ja asiat muuttuvat, sille ei voi mitään. Joskus ihmetyttää se, miten erilainen mielikuva asioista Suomessa on, ulkosuomalaisilla. Eikö säännöllisillä lomilla pääse täällä arjen muutoksiin kiinni? Ja tämä ei ole tarkoitettu arvosteluksi, vaan pohdinnaksi. Ulkosuomalaisuus kiinnostaa ja se, miten kotimaan merkitys selvästi näkyy erilailla, kuin meillä tänne jymähtäneillä. Kiitos teille monille ulkosuomalaisille blogeistanne. Näitä on mielenkiintoista lukea.

    Sirkku Pirkanmaalta

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiva kun kommentoit. Silloin kun aikanaan lähdin Pirkanmaalta Saksanmaalle, keli tosiaan tarkoitti tien kulkukelpoisuutta. Minä en ole niin kovin paljon lomaillut Suomessa kuten monet muut ulkosuomalaiset tekevät ja se sana kuulostaa hassulta säästä puhuttaessa, mutta niinkuin sanot, kieli muuttuu ja joskus sitten tottuu uuteen ja sitten sen käyttö virallistetaan. Niinhän se on saksan kielenkin kanssa, wegen-prepositio vaati ennen genetiiviä, mutta ihmiset käyttivät niin paljon datiivia, että sekin on nyt kai jo virallisesti sallittu.

      Löschen
  7. Tuo Valencia on edelleen käymättä, vaikka se on ihan lähellä! Tulevana talvena haluan sinne, vaikuttaa sen verran kivalta paikalta! Ja olipa myös mukavan oloiset häät :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Barcelonaan verrattuna siellä oli paljon vähemmän turisteja. Taitaa olla vähän yli 300km matkaa teiltä. Morsiuspari lähti Barcelonan kautta häämatkalle patikoimaan Pyreneille.

      Löschen
  8. Voi kiitos, ihana postaus! HK

    AntwortenLöschen
  9. Seuraavaksi Madridiin ja sitten Valenciaan. Sait kapungin myytyä minulle. Tuota espanjalaisten surkeaa kielitaitoa. Meidän loma helpottui huomattavasti, kun pystyin pistämään edes vähän sanoja toisen perään. Englannilla ei tosiaan olisi pärjännyt. Mies-raukka yritti välillä suomeksi (taitaa osta peräti 10 sanaa), kun ei saanut asioitaan hoidettua.
    Niin ja muistathan sanonnan, että puoli lasta kummikseen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kuule kateellisena muistelin sun espanjan taitojas.

      Löschen
  10. Meilläkin on haaveissa jos talvella samaan kaupunkiin menisimme. =)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voin suositella, ei ole niin paljon turisteja kuin Barcelonassa.

      Löschen