Freitag, 20. Januar 2017

Patikointia Bonnissa

Patikkaporukkamme retki tehtiin lähivuoriston asemasta nyt Bonnissa, jossa asuu porukkamme Nestori, Allumiehen entinen pomo. Hänen vaimonsa sairastaa parkinsonia eikä pysty enää kävelemään loputtomasti, vaikka kyllä hän vielä monen terveenkin ihmisen päihittää ja käveli eilenkin 8km, tosin tasaista maastoa.
Eipä arvattu syksyllä päivämäärästä sovittaessa, miten hieno ilma meillä voisi olla ja tänäänkin on samanlaista, tällainen talvi on ihana.


Nestori asuu Reinin rannalla ja lähdimme kulkemaan joenrantatietä, saksaksi Leinpfad, sanakirjan mukaan suomeksi hinauspolku, eipä ole se sana tullut ennen vastaan, oppia ikä kaikki.Kuivuuden takia Reinin vesi on todella alhaalla, mutta laivat kyllä pääsevät vielä kulkemaan.Kauempana häämöttää Siebengebirgen seitsemän kukkulaa.


Osa vanhasta söpöstä parlamentista ajoilta kun Bonn oli vielä pääkaupunki.


Poikkesimme kahville uuteen Marriot-hotelliin, jonka 17. kerroksen baarista on hienot näköalat.


Entisestä liittokanslerista, Konrad Adenauerista muistuttaa Marriotin Konrad-baari ja myös tämä muistomerkki, johon on Adenauerin profiiliin lisätty hänelle tärkeitä merkkejä. Siinä on risti muistuttamasta kristinuskosta, Kölnin tuomiokirkko ylipormestariajasta, Reimsin katedraali Ranskan ja Saksan sovinnosta sodan jälkeen, sidotut kädet natsidiktatuurista, härkä Euroopasta jne.


Bonn on aivan ihastuttava kaupunki ja voisin hyvin kuvitella asuvani siellä. Se ei ole menettänyt charmiaan menetettyään pääkaupungin statuksen ja on kehittynyt todella positiivisesti.

Kommentare:

 1. Hieno patikkasää ja maisematkin ok. Meille tuli tänään mieleen Keski-Euroopan talvi, kun tätä tammikuun säätä ihmettelimme. Oli aurinkoista, lumetonta ja mittarissa tuskin pakkasasteita, eilen vielä leudonpaa, +6,5 astetta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpas teillä lämmin, meillä on nyt, kun koko päivän on paistanut aurinko, vain +5. Vai ei ole teillä lainkaan lunta, sehän on taas ihmeellistä.

   Löschen
 2. Mikäs tuollaisessa säässä on patikoida...Aikoinaan sisareni oli Bonnin Suomen suurlähetystössä töissä, jolloin itsekin pistäydyin siellä. Mutta en tiedä, haluaisinko asua siellä. Berliinin sää on +2 astetta ja lumenrippeitä maassa, muuten sellaista vaalean harmaata säätä.

  AntwortenLöschen