Donnerstag, 18. Mai 2017

Kahvilla ja ostoksilla

Tänään näkyi kaupungilla paljon vieraita ihmisiä ja sitten tajusin, että täällähän on jääkiekon MM-kisat ja tänään pelaa jopa Suomi, taitavat juuri tällä hetkellä aloittaa pelin.
Tapasin ystäväni aamiasella kantapaikassamme Manufactumissa, jossa joimme kahvit ja söimme (taas) maailman parasta ruisleipää, jonka päällä oli salaattia, päärynää ja parmesaania, nam nam.
Ja juttelimme yli kaksi tuntia asioita, joista ei puhuta, kun miehet ovat mukana.



Lähistöllä on kaupungin suurin kokkauskauppa ja kävin sieltä hakemassa öljypullooni tuollaisen "kaatimen", kun edellinen meni rikki, sekä pullo että nokka. Öljypullo saa olla vain tietyn korkuinen, kun se on hyllyssä hellan lähellä ja oli vaikeuksia löytää sopiva pullo, kunnes keksin ostaa munalikööriä ihan vain sen pullon takia ja nyt munaliköörit pantiin säilöön viinipulloon ja oliiviöljy pääsi uuteen pulloon.



Keittiötarvikkeista puheen ollen ostin netin kautta tällaisen hienon vekottimen, jolla voi käsitellä yrttejä eli esim. timjamin oksa vedetään yhdestä noista kolmesta reiästä läpi eikä tarvitse sormin nyppiä niitä pieniä lehtiä irti.


Manufactumin lähellä on myös Sjödenin kauppa eikä sitä voi ohittaa poikkeamatta sisään, varsinkin kun postissa oli juuri tullut esite tarjoustunikasta.


Meissenin posliinikaupan ikkuna oli aika hienosti koristeltu, mutta en ostanut mitään.


Eikä kukkiakaan tarvinnut ostaa, kun naapurit ruusut tunkevat aina aidan yli meille.


20 Kommentare:

  1. Minäkin kävin tänään ostoksilla. Ostin meidän pojille juhliin paidat. Se onkin nopeaa toimintaa noiden poikien kanssa tuo shoppailu.

    AntwortenLöschen
  2. Mä olen luullut, että mitään en tarvi (kun ei ole säilytystilaa), mutta onhan toi timjami juttu ihan huippu! Kaikkea ne keksii (kun joutuvat timjamin lehtiä irrottelemaan)

    AntwortenLöschen
  3. Minä ostin tänään intialaisen tosi ohuen paidan,juuri sopivan kuumaan ilmastoon. Nam, tuo voileipä näyttää kyllä niin herkulliselta. Kiva idea tuo timjamilehtien erottelija:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meilläki oli kuuma, mutta nyt tuli lännestä sadekuuro ja ilma viileni vähän.

      Löschen
  4. Ai sä ostit nuo Sjödenin uutuudet, joita tänään katselin sillä silmällä!No, ollaan sitten kuin kaksi marjaa:-))
    Tuota yrttivekotinta ihmettelin, eli ovatko nuo reiät todella niin pieniä, että timjaminlehdet jäävät kulhoon? Kätevää, jos niin on.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. GMTA
      Kyllä se mulla toimi, olisko sitten johtunut siitä timjamilaadusta, mulla taitaa olla kolmea eri timjamia.

      Löschen
  5. Poikkesin ohikulkumatkalla taannoin Meissenin pienessä kaupungissa ja tehtaan museossa. Työpajavierailuun ei ollut aikaa.
    Kaupunki on syntynyt rinteeseen ja täynnä hauskoja vinkkeleitä ja näyttelyssä paljon katseltavaa.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me oltiin kerran Meissenissa ja siitä jäi huono muisti, sillä ensinnäkin tuli kamala myrsky ja sitten yritimme päästä museoon vessaan, mutta eivät päästäneet ja meillä ei ollut aikaa museokäyntiin eikä periaatteesta haluttu maksaa sisäänpääsymaksua vessan käytöstä. Tuo on kyllä vähän saksalaista meininkiä, täällä pitää usein olla huono omatunto, jos käy vessassa. Shanghaissa meidän kaveri vei meidät luksusravintolaan pissalle, olivat hyvin avuliaita ja kohteliaita.

      Löschen
    2. Näyttelytila, muistaakseni kolmessa kerroksessa, on ilmainen. Reppu vain piti jättää narikkaan ettei huido sillä näyttelyesineitä hajalle. Siinä ohessa on helppo poiketa veskissäkin. Työpajassa opastettu käynti olisi maksanut, mutta ei ollut aikaa. Olen tosin nähnyt vastaavan Porzellan-Manufaktur Ludwigsburgissa ilmaiseksi. Kahvila oli mukava, samoin henkiläkunta - ei valittamista.
      paskeriville

      Löschen
  6. Saako kysyä, mistä ostit tuon vekottimen ? Kiinnostaa kovasti, toimisi varmaan rosmariinillakin. Vai onkohan niitä ihan marketeissa myytävänä ? Ollaan tulossa viikon päästä Baijeriin lomalle ja menossa taas munkkiluostariin maistelemaan hyvää olutta. Kiitos vaan vinkistä pari vuotta sitten. Hyvää viikonloppua !
    Ulla

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tilasin sen Hagengrote.de -nimisestä postimyynnistä, kun en mistään löytänyt. Berliinissäkin kyselin niitä, mutta ei löytynyt. Sanoivat siellä, että niitä on kyselty heiltä, mutta he ei tiedä mistä niitä saisi. Münchenissä on iso kauppa Viktualienmarktin lähellä https://www.kustermann.de/, ehkä voisit sieltä kysyä,jos olette Münchenissä. Amazonin kautta löytyy samantyylisiä. https://www.amazon.de/Chefn-Kr%C3%A4uterabstreifer-9er-Display/dp/B01JRXL5SQ. Tai englanninkielisellä nimellä herb stripper voit ehkä etsiä.

      Löschen
  7. Tuollaisen timjamivekottimen kyllä haluaisin minäkin. Se tuntuu olevan kätevä. Ja ruusut kukkivat sinun edessäsi, elleivät ne kuki, et sinäkään kuki! Tämän oli tätini kirjoittanut äitini muistovihkoon lapsena. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ehkä sä löydät sieltä pääkaupungista kaupan,jossa niitä myydään, kun tunnet kaupungin paremmin. Tai sitten Hagengrotesta tai Amazonista.

      Löschen
  8. Tuollaista vekotinta minulle ei ole, mutta minulla on parsan kuorimaveitsi sekä kirsikankivenpoistaja! Sekä lahjaksi saatuja saksalaisia perunankuormisen auttamiseksi pieniä haarukoita - en tiedä, mikä niiden nimi voisi olla. :)

    Tuo kauppa on kyllä mukava!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ja minä kun kuorin parsaa Fiskarsin perunankuorimaveitsellä, se on hyvä.

      Löschen
  9. Minulla ei vielä ole tuollaista vekotinta. ;) Ai ai, mutta timjamit on jo valmiina, toivottavasti pysyvät elossa reissun ajan.

    Minä olen shopannut viime aikoina kenkiä, nyt minulla on monta paria somia jalkineita, mutta eivät taida kyllä sateita kestää, nahkaa ja kangasta ovat. En siis toivo sateita!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ai, oletkos lähdössä taas pitemmälle kävelylle? Meillä on tänään patikkapäivä, mutta vain ehkä 12km eli peanuts sulle. Kyllä se vekotin varmaan joskus ilmestyy campakeittiöönkin.

      Löschen
    2. En nyt mene kävelemään, vaan autoilemaan Portugaliin. Ei ole aikaa enempää kuin kaksi viikkoa ja se ei oikein riittäisi, jos haluaisin caminoida. :D Mutta katsastellaan maisemia ja reittejä sillä silmällä, jos vaikka syksyllä tai ensi vuonna sitten. Caminojalkoja kyllä kutittaa ihan mahdottomasti.

      Löschen