Montag, 11. Dezember 2017

Talvi kävi

Eilinen päivä toi lumisadetta, sitten myöhemmin aurinkoa ja kun tulimme kymmenen jälkeen illalla joulukonsertista kotiin, satoi vettä ja nyt ei ole lumesta tietoakaan ja luvassa tälle viikolle +8C. Olisin mielelläni pitänyt jonkun aikaa tuon lumen, vaikka pelkäänkin hysteerisesti liukasta.


Naapurin lasten fez-hattuinen lumiukkokaan ei ole tänään varmaan enää elossa.


17 Kommentare:

 1. Kauniiltahan tuo lumi näyttää, kun sitä harvoin saa. Muutaman päivän vois olla...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli kyllä kaunista kun kävelin lumessa kirkolle joulukonserttiin, tuli ihan lapsuus mieleen, mutta konsertin jälkeen tulikin sitten jo taas vettä.

   Löschen
 2. Oi miten paljon lunta! Täällä myös maa mustana makaa. Ei haittaa vaikka lumi saapuisi jo pysyvästi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä sitä lunta varmaan pian tulee sinnekin. Meidän australialaiset ystävät on Tukholmassa ja ehtivät jo valittaa lumettomuutta, mutta nyt on näköjään satanut lunta ja lisää luvassa.

   Löschen
 3. Taisit kuvata meidän talvisään, hetkeksi tulee ilahduttamaan sitten taas häipyy. Huomenna ehkä täälläkin saa otettua noin kauniita kuvia. Liukkautta pelkään minäkin aivan hysteerisesti, ei auta, vaikka olisi vähän liikennettä, tai hyvät nastarenkaat. Tien on oltava paljas!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä kuljen täällä jalkakäytävillä kyllä aina lumessa enkä siinä, mistä ihmiset on lumet lakaisseet pois, jotenkin luulen, että on kivempi painaa kenkä lumeen kuin liukkaaseen asfalttiin, vaikka ei meillä kyllä pakkasta ollut.

   Löschen
 4. En minäkään liukkaasta tykkää. Eilen illansuussa lenkille lähtiessä oli Icebugit jalassa, mutta tuskin olin päässyt pihasta tielle, kun lensin kaaressa takamuksilleni, onneks ei sattunut mitään. Inhottavinta on, kun sataa lunta ja alla on jäätä, niinä ei nastatkaan pure ja tuo meijän tie on yksityistie, eikä siellä tietysti ole katuvaloja.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai eikö ne icebugit sitten toimikaan oikein, harmi.

   Löschen
  2. Icebugit toimivat muuten erittäin hyvin, poikkeus on jos jäätyneeseen maahan on satanut uutta lunta eli nastat eivät sen lumen takia pysty puremaan jäähän. Olen juossut niillä luistinradallakin liukastumatta kertaakaan.

   Löschen
 5. Olipas teillä kunnon lumikelit! No, tänään on satanut lunta täälläkin, joten vähän talvisempaa tällä hetkellä. Luvassa kuitenkin vettä täälläkin, joten eiköhän se taas ole yhtä harmaata hetken kuluttua. Itse kyllä toivon, että lumi pysyisi nyt kaksi viikkoa, että joulu olisi hieman kauniimpi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yhden ainoan lumisen jouluaaton olen täällä kokenut, tuskin tulee toista, vaikka olis kiva tai ainakin haluaisin, että olis sen verran kylmä, että voisi laittaa takkaan tulen.

   Löschen
 6. Aivan ihanat talvikuvat. Olispa täälläkin tuollaista,edes yhden päivän. Sen sijaan saimme helleaallon joulukuussa, tänään oli keskipäivällä 26-27 ,ennenkuulumatonta tähän aikaan vuodesta. Eikä edes sada vettä.

  AntwortenLöschen
 7. Kauniita kuvia! Täältäkin sais nyt ihania kuvia, sillä lunta on jo toista tai kolmatta päivää maassa ja puissa. Valitettavasti sadetta odottelen - ja liukasta. Nytkin on piikkikengät mukana, sillä jalkakäytävillä on tosi liukasta.

  AntwortenLöschen
 8. Onpas siellä lunta. Me ei sitä tänne kaivata, kun menee koko elämä ihan sekaisin muutaman lumihiutaleen takia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No niinhän se on täälläkin, että yksi hiutale panee kaiken sekaisin

   Löschen