Sonntag, 10. Dezember 2017

Suomi 100 + 3

Paikallinen Suomi-Saksa-yhdistys järjesti eilen kolmen päivän viiveellä itsenäisyysjuhlan ja mukana oli myös ystävyyskaupunki Turun edustaja. Kuulimme esitelmiä Suomen historiasta (Allumies vähän murisi, kun esitelmöitsijä vähän vähätteli saksalaisten pahoja tekoja Lapissa), jonkun verran myös Kalevalasta. Yliopiston suomiproffa oli haastatellut opiskelijoitaan ja saanut heiltä tietoa, mitä muuta he yhdistävät Suomeen kuin ne kaikki netistä löytyvät tiedot kuten että suomalainen juo 2,8 kuppia kahvia päivässä.
Suomi tuo tämän opiskelijan mieleen Nokian lisäksi luonnon, mustikat, mökin, jääkiekon, Angry Birdsit,  Miina Sillanpään ja Minna Canthin.


Musiikista vastasi Jukka Kuoppamäki, joka oli yllätyksenä tuonut mukana myös sympaattisen perheensä. Kuvat on otettu vähän kaukaa, kun jouduin jalkavaivaisena usein nousemaan ylös ja jäin siksi aivan salin takaosaan. En muuten tiennytkään, että Jukka on säveltänyt mm. Jari Sillanpään hitin Satulinna.
Tässä Taika ja Jukka laulavat Sade on mun kyyneleeni, jonka ovat näköjään laulaneet jo 20v sitten tässä (vähän nuoremman näköisinä).


Myös Inkan kanssa hän lauloi


ja tässä kaikki saivat laulaa kertosäkeen mukana, Allumies tietenkin kaikista kovemmin, suomalaiset kun on niin hillittyjä ja hiljaisia.Lapsenlapsiakin oli mukana ja hekin esiintyivät.


Viimeinen laulu oli Maamme-laulu, jonka kaikki lauloivat yhdessä. Enpä olisi koskaan uskonut, että laulan sitä yhdessä Jukka Kuoppamäen kanssa.Lopussa esiintyi vielä ystävyyskaupungista Turusta tullut kansantanssiryhmä. Tilaisuus oli hienoissa puitteissa Rautenstrauch-Joest-museossa. Kuvassa mukana museon ylpeys, indonesialainen riisiaitta.


Ratikkapysäkin vieressä on yksi kaupungin joulutoreista, mutta ratikka tuli sattumalta heti emmekä ehtineet edes pikakierrokselle.


Jouluvaloja voi muuten ihmetellä myös naapuristossa. Lähistöllä on omakotitalossa silityspalvelu ja heidän pihansa on aina ajankohdan mukaan koristeltu eikä todellakaan vähän. Tässä vain pieni osa ja kun nämä lähtevät, tulee tilalle karnevaalikoristelut ja sitten heti pääsiäisjutut sen perään. Tuo laite joulukuusesta vasemmalle on muuten vanha Mielen pesukone.


Meillä on nyt talvi ja makuuhuoneen ikkunasta on tällainen näkymä eli täkäläisittäin kova lumisade.


Hyvää adventtisunnuntaita!

10 Kommentare:

 1. Mukavan kuuloinen Suomi-tapahtuma. :-)

  Mutta ihmettelin, että juoko suomalainen keskimäärin vain 2.8 kuppia kahvia päivässä. Kuuntelin paluumatkalla Itä-Suomesta taas espanjalaisia cd:itä, ja yhdessä sanottiin, että suomalainen saattaa juoda jopa kymmenen kuppia kahvia päivässä. :-D Mutta toki tuossa ei ollutkaan kyse keskiarvosta.

  Mukavaa adventtisunnuntain iltaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi olla, että muistan sen väärin, joka tapauksessa se oli joku ihan hassu luku eli pilkun jälkeen kahdeksan.

   Löschen
 2. Hyvää adventin jatkoa! Yksi kaverini olikin siellä tanssimassa ja samoin tuossa juhlassa. Kuka muuten piti tuon esitelmän, josta Allumies ei ihan pitänyt?

  AntwortenLöschen
 3. KIva, että huomioidaan. Minustakin 2,8 kuppia on toooosi vähän:).

  AntwortenLöschen
 4. Teilläkin siis *pyrytti* lunta! Liekö sama myräkkä kuin meilläkin eilen ;)

  AntwortenLöschen
 5. Sieltä Beneluxistahan ne ilmat aina tänne tulee ja nyt on lumipyry kai matkalla Suomeen.

  AntwortenLöschen
 6. Olipas teillä hienot juhlat. Asuuko Jukka edelleen Saksassa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä hänellä on kämppä täällä(kin), kun kaksi tytärtä asuu Kölnissä. Mutta onhan heillä varmaan ainakin mökki Suomessa jos ei muuta.

   Löschen