Dienstag, 2. Januar 2018

Vaniljafettucine

Tarjosimme uudenvuodenaaton vieraille raputomaattivartaan kanssa taivaallista pastaa, joka tehtiin näin:

resepti on kahdelle hengelle

1/3 vaniljatanko
80 g voita
1 salottisipuli
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kasvislientä
veitsenkärjellinen murskattua aniksen siementä
100 g fettucinea tai muuta (ohutta) nauhapastaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 kevätsipuli

Raaputa vanilja tangosta ja sekoita se pehmeään voihin. Laita rullalle kelmun sisään jääkaappiin.
Kuori ja pilko salottisipuli ja kuullota se ruokalusikallisessa voita. Lisää valkoviini ja kiehauta, lisää kasvisliemi ja anis ja keitä 2/3 reduktio.

Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Leikkaa kevätsipuli pitkittäin ohuiksi tikuiksi.

Ota 3rkl keitinvettä talteen, kaada loput pois. Sihtaa viinireduktio kattilaan, lisää vaniljavoi ja säästetty keitinvesi. Sekoita pasta kastikkeeseen.
Tarjoile esim. rapuvartaan kanssa, koristele kevätsipulilla.


Teemme toisenkin kerran.

Kommentare:

  1. Milloin teette? Tulen sitten kylään. :) Me söimme naapurissa blinejä.

    AntwortenLöschen
  2. Pitäiskö tehdä Helenalle seuraa?:)

    AntwortenLöschen
  3. Moneltako on ruoka-aika, että tiedetään olla paikalla ;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voi, huomasin kommenttisi vasta nyt, ehdittiin jo syödä.

      Löschen
  4. Kuulostaakin tosi hyvältä:) Minä en toistaiseksi syö mitään missä on jauhoja, mutta syön silmilläni tuota kuvaasi..

    AntwortenLöschen
  5. Aijai mikä herkku♥ Tätä pitää kokeilla: kiitos!

    Olen hulluna pastaruokiin...:)

    AntwortenLöschen
  6. Nyt meni pastat juuri pannaan, mutta kunhan saan taas vaa'an lukemat pastatasolle, koetan tätä.

    AntwortenLöschen