Tarjosimme uudenvuodenaaton vieraille raputomaattivartaan kanssa taivaallista pastaa, joka tehtiin näin:
resepti on kahdelle hengelle
1/3 vaniljatanko
80 g voita
1 salottisipuli
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kasvislientä
veitsenkärjellinen murskattua aniksen siementä
100 g fettucinea tai muuta (ohutta) nauhapastaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 kevätsipuli
Raaputa vanilja tangosta ja sekoita se pehmeään voihin. Laita rullalle kelmun sisään jääkaappiin.
Kuori ja pilko salottisipuli ja kuullota se ruokalusikallisessa voita. Lisää valkoviini ja kiehauta, lisää kasvisliemi ja anis ja keitä 2/3 reduktio.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Leikkaa kevätsipuli pitkittäin ohuiksi tikuiksi.
Ota 3rkl keitinvettä talteen, kaada loput pois. Sihtaa viinireduktio kattilaan, lisää vaniljavoi ja säästetty keitinvesi. Sekoita pasta kastikkeeseen.
Tarjoile esim. rapuvartaan kanssa, koristele kevätsipulilla.
Teemme toisenkin kerran.
Milloin teette? Tulen sitten kylään. :) Me söimme naapurissa blinejä.
AntwortenLöschenTehdään kun tulet. Milloinkas tulet?
LöschenPitäiskö tehdä Helenalle seuraa?:)
AntwortenLöschenTehkää ryhmämatka :D
LöschenMoneltako on ruoka-aika, että tiedetään olla paikalla ;)
AntwortenLöschenVoi, huomasin kommenttisi vasta nyt, ehdittiin jo syödä.
LöschenKuulostaakin tosi hyvältä:) Minä en toistaiseksi syö mitään missä on jauhoja, mutta syön silmilläni tuota kuvaasi..
AntwortenLöschenHienoa kun pystyt siihen
LöschenAijai mikä herkku♥ Tätä pitää kokeilla: kiitos!
AntwortenLöschenOlen hulluna pastaruokiin...:)
Kokeilepas, mutta ei silloin kun Jael tulee:-)
LöschenNyt meni pastat juuri pannaan, mutta kunhan saan taas vaa'an lukemat pastatasolle, koetan tätä.
AntwortenLöschenPaastoajan jälkeen
Löschen