Pitkän (selkä)sairastelun jälkeen oli jo pitempään kova himo päästä taas näihin maisemiin
ja ottaa mukaan sauvat. Pelkäsin, että autoni akku olisi ehtinyt tyhjentyä, kun autoa ei oltu ajettu kolmeen kuukauteen, mutta onneksi siinä oli vielä virtaa. Ajoin auton tallista ulos ja parkkasin kadulle ja juoksin nopeasti sisälle pukemaan ja mikä tuuri, sen 15 minuutin aikana joku Johnny Controletti oli ehtinyt huomata, että katsastus oli mennyt joulukuussa umpeen ja laittanut sakkolapun tuulilasiin. Enhän minä joulukuussa kipeään selkääni keskittyneenä mitään katsastuspäivämääriä miettinyt. Nyt tulee 15 euron sakot. Oikeastaan onni, sillä en olisi varmaan muistanut koko katsastusta ja jos olisin pitempään ajellut autolla, olisin voinut päästä Kraftfahrt-Bundesamtin rikosrekisteriin Flensburgiin ja maksamaan isommat sakot.
Kevät tulee keikutellen, eilen oli jopa +16C lämmintä ja meidän callunat/ericat, joiden päällä oli joku aika sitten parin päivän ajan jopa lunta, olivat eilen aivan täynnä mehiläisiä. En tiedä miten on Suomen laita, mutta Keski-Euroopassa on ainakin aivan liian vähän mehiläisiä, joten olimme erikoisen iloisia heidän vierailustaan pihassamme.
Vuoden ensimmäinen parsakin syötiin ja ja maistui oikein hyvältä. Kuvassa Allumiehen annos paistettujen perunoiden kanssa, itse jätin perunat pois tilauksesta, koska ne maistuvat niin hyvältä, että söisin ne sitten kaikki.
SIIS MITÄ? Joku siellä on jo parsaa? Parin viikon päästä lähden pohjoiseen hiihtolomalle...
AntwortenLöschenHollantilaista, mutta siitä huolimatta ihan hyvää. Hollantilaisia tomaatteja me vältellään, ne on mauttomia, pelkkää vettä.
LöschenMinä jättäisin lihan pois ja söisin tupla-annoksen paistettuja perunoita. Saksassa saa maailman parhaita paistettuja perunoita.
AntwortenLöschenMaikki
Kyllä täällä tosiaan osataan paistaa perunat.
LöschenJoo, se on kurjaa, kun ei ole katsastuksen suhteen enää ylimenokautta niin kuin muinoin menneisyydessä. Minusta on kurjaa, kun autoni viimeinen katsastuspäivä on joulukuussa, enkä voi siirtää sitä sopivammalle ajalle tammikuulle. Olin sairaalassa joulukuussa ja minulla oli aikaa lukea 500 sivua mehiläisistä. (Maja Lunde; Die Geschichte der Bienen) Mehiläisillä on jo paremmat elinehdot kaupungeissa kuin maaseudulla, kun on sinun laisiasi puutarhureita, jotka kattavat niille ruokapöytiä.
AntwortenLöschenEiköhän mulla siirry katsastusaika nyt maaliskuulle?? Se olis ihan kiva.
LöschenNo, eipä ollut kovin pahat sakot:). Kiva kuulla, että toipumisprosessi on vauhdissa. Tästä muuten tuli mieleen, että kohta on kesä ja mehiläiset. Sekä grillattu parsa:D.
AntwortenLöschenJoskus melkein hävettää, kun näen FT:ssä ihmisiä, joilla on todella vaikeaa, esim. juuri leikatut lonkkapotilaat ja mulla kaikki iisiä.
LöschenKun tuota kuvaa katsoo, alkoi tehdä mieli paistettuja perunoita, mutta uteliaisuuskin heräsi – mikä on noiden "maailman parhaiden paistettujen perunoiden" salaisuus?
AntwortenLöschenHyvä kysymys, minähän en osaa tehdä niin hyviä kuin joistakin ravintoloista saa. Ehkä niillä on hyvä rautapannu tai tiettyä perunaa tai oikea rasva, paljon käytetään Butterschmalz, mitä se on suomeksi?
LöschenNo voi sakkoja. Mutta kiva että olosi on jo paljon kohentunut.
AntwortenLöschenParsaa saa täällä nykyään ympäri vuoden ,ainakin vihreää parsaa, ehkä sen takia ostan harvoin;D
Vihreää parsaa saa täälläkin ympäri vuoden, mutta saksalaiset syö enemmän valkoista ja sillä on oma kautensa kuten vaikka raparperilla, vaikkan nyt näkyi kyllä jo raparperia kaupoissa.
LöschenSuosittelen tuota yllä mainittua Maja Lundin kirjaa mehiläisistä.
AntwortenLöschenAika pieni sakko sentään onneksi.
Oikeastaan mua pelottaa kaikki mehiläistiedot, ajatus, että kasveja ei enää hedelmöitetä tuntuu aivan kauhealta, en tosin tiedä mitä tuossa kirjassa kerrotaan.
LöschenNiin, paistetut perunat, jos ne oikein tehdään, ovat tosi hyviä. Tyttäreni kehuu aina minun paistettuja perunoitani, joten ainakin siltä osin olen onnistunut ruuan suhteen.
AntwortenLöschenEhkä olet oppinut sen saksalainen kunnon systeemin. :D
LöschenButterschmalz on muuten englanniksi kai contrated butter ja suomeksi kirkastettu voi ja sitä myydään täällä valmiina jopa Aldissakin. Ja intialainen ghee on lähes sama juttu, sitähän saa kanssa ostaa valmiina, mutta en ole koskaan käyttänyt.