Dienstag, 22. Mai 2018

Raparperisemifreddo

Ihanan kesäillan päätteeksi terassilla linnunlaulua kuunnellessamme tarjosin vieraille raparperisemifreddoa, joka meni hyvin kaupaksi.

6 hengelle

350g raparperiä
2 pakettia Bourbon-vaniljasokeria (Oetkerin pussissa on 8g, oliskohan se yhteensä 6 tl)
150g pakastettuja vadelmia
100g marenkia
4 dl kermaa
4 rkl mantelilastuja




Putsaa raparperi ja leikkaa viipaleiksi ja keitä viitisen minuuttia kannen alla, mukana 1-2 rkl vettä ja vaniljasokeri.

Riko marenki kaulimella.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Ota raparperista neste talteen.
Sekoita marenki, raparperi ja kerma nopeasti yhteen ja laita massa laakeaan vuokaan ja pariksi tunniksi pakkaseen.

Ruskita mantelilastut pannulla.

Ota semifreddo pakasteesta, ota siitä lusikalla lautaselle löntti (en taas keksi mitään hienompaa suomalaista sanaa tähän) ja koristele raparperiliemellä ja ripottele päälle manteleita.
Tein sen virheen, että en ottanut tarpeeksi aikaisin pakasteesta ja jouduimme vähän aikaa odottamaan ennenkuin voimme syödä.
Kuva valmiista annoksesta jäi tietysti taas ottamatta, mutta tässä kuva Brigitte-lehdestä, josta resepti on peräisin.

Guten Appetit!


Foto: Brigitte

8 Kommentare:

  1. Kiitos, tuota pitää kyllä kokeilla!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. kokeile, mutta muista ottaa ajoissa pakastimesta, jos annat pitkään jäätyä

      Löschen
  2. Ehdotan löntin sijaan sanaa köntti! ;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. mutta kun se köntti on urbaanin sanakirjan mukaan:
      pieni peräsuoleen sijoitettava säilytyskotelo, jonka avulla salakuljetetaan esim. rahaa tai huumeita :D :D :D

      Löschen
  3. Ihania raparperiherkkujen ohjeita sinulla täällä. Taidan tehdä jotakin rippijuhliin kesäkuun lopulla.

    AntwortenLöschen