Paistoin pitkästä aikaa matalassa lämmössä raparperikakun ja kyllä kelpasi.
Kakkupohja on murotaikinaa, jossa ei ole leivinjauhetta. Päälle pilkoin raparperia, nettopaino taisi olla noin 600g, voisi laittaa vähän enemmänkin (vuoka oli 26cm) ja sen päälle marenki neljästä valkuaisesta ja 200g sokerista. Paistetaan +130C KAKSI tuntia. Raparperiin itseensä ei laiteta lainkaan sokeria. Herkkua!
Vieraat söivät niin hyvin, että väsähtivät.
Kelpaisi kyllä:) Täällä saa torin yhdestä kojusta raparperia lähes koko vuoden,mutta se on täällä parhainta talvella, kesällä en sitä osta. Nyt tosin se on vielä hyvää, eli pitäisikin tehdä jotain raparperista:)
AntwortenLöschenMä tykkään tuollaisista aineista, joilla on sesonki, raparperista, parsasta jne.
LöschenKiitos, mutta tällä kertaa on pakko kieltäytyä, kun itse leivoin tänään tätä [link]. Pehmeä jäätelö sopii seuraksi. Kokeillaanpa sun ohjetta sitten seuraavaksi.
AntwortenLöschenoi oi, onpas komea
LöschenSaisi olla kiitos<3 Raparperit nousevat meilläkin jo huimaa vauhtia ja helteessä mennään.
AntwortenLöschenVahinko, että olet niin kaukana
LöschenOijoi. Kielen sivuja alkoi ihan nipistellä ja kuola valui, kun ajattelin raparperipiirakkaa. Olen noita varsia jo jonkin aikaa kaupan hyllyssä pyöritellyt, mutta sinne ovat jääneet toistaiseksi. Vaan eiköhän munkin pitäis...
AntwortenLöschenNo nyt leipomaan
LöschenKuulostaa ja näyttää herkulliselta. Täytyy kokeilla, sitten kun raparperit ovat syötävän kokoisia täällä pikkasen Napapiirin alapuolella.
AntwortenLöschenEiköhän ne sielläkin joskus valmistu
LöschenRaparperit onkin jo hyvässä vauhdissa. Pitääpä muistaa tämä resepti, kun ovat valmiit leikattavaksi.
AntwortenLöschenJos meillä olisi isompi tontti, haluisin rapaperin, mutta kun tämä pläntti on vain kylpypyyhkeen kokoinen.
LöschenToimisi varmaan omenoillakin?
AntwortenLöschenVarmasti toimii ja aprikoosilla kanssa.
LöschenKiitos reseptistä. On uunissa parasta aikaa.
AntwortenLöschenOnnistuiko?????
Löschen