Tämän kevään parsahitti on ehdottomasti tämä salaatti. Vähän kehno kuva ja lautasella liian iso annos, ei ole mun laittama vaan Allumiehen miehen annos.
Keitin kilon verran valkoista parsaa ad dente.
Paistoin 50g ciabattaleivästä leikattuja kuutioita 60 grammassa voita ja maustoin suolalla. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty ciabattaa, toisella kerralla meillä oli vain ruisleipää ja sekin sopi oikein hyvin.
Paistoin pieneksi pilkottuja (öljyssä säilöttyjä) aurinkokuivattuja tomaatteja noin 50g, nekin 60 grammassa voita, niin, että voi ruskettui eli siitä tuli - niinkuin saksalaiset sanovat - Nußbutter, onkohan sille suomen kielessä nimeä???
Keitin kaksi kananmunaa kovaksi ja pilkoin valkuaisen ja keltuaisen erikseen.
Lautaselle tuli ensin parsaa (vielä vähän lämpöisenä), sen päälle leipäpalaset ja sitten pilkotut munat ja tomaattivoikastike. Sitten päälle nippu rukolaa, basilikaa ja raastettua parmesaania ja mustapippuria. Me laitoimme rukolan päälle vähän oliiviöljyä tai sen voisi myös kieritellä salaattikastikkeessa.
Tätä on nyt syöty kovasti ja sitä saavat nyt illalla alkupalana vieraamme.
Kuulostaa kyllä niin herkulta . Beurre de noisette, ruskistettu voi vaikkakin kuulostaa vähemmän nätiltä;D
AntwortenLöschenJoo, ranskalaiset puhuu kanssa pähkinästä.
LöschenKaunishan tuo kuva on! Onkohan tuo sitä kirkastettua voita, jota näkyy käytettävän kaikissa kokkiohjelmissa.
AntwortenLöschenKirkastettu voi on Läuterbutter. Siinähän erotetaan hera.
LöschenTuo on ruskistettu voi suomeksi
LöschenKuulostaa kyllä hyvältä. Kävin tänään kaupassa, mutta ei ollut valkoista, piti ostaa vihreää, onneksi se on sentään Unkarista. Teen siitä huomenna parsapastaa. Kirkastettu voi on Suomessa joku tuollainen.
AntwortenLöschenTossa ei eroteta heraa vaan ruskistetaan siihen pähkinäinen maku.
LöschenNiin tuossakin tehdään. Kehutaan juuri pähkinäistä makua.
LöschenKiitos. Parsa olis kiva ottaa paremmin haltuun. Tosin äitienpäivänä ehkä vielä syömme sen grillattuna.
AntwortenLöschenSöikös muuten turkkilaiset parsaa, eivät taida täällä kovasti ostaa.
LöschenParsa on kyllä herkkua!
AntwortenLöschenNoista voi-jutuista: Olen ymmärtänyt, että kirkastettu voi tehdään sulattamalla voita kattilassa muutama minuutti. Sitten pinnalta kuoritaan vaahto ja kaadetaan kirkas voiöljy toiseen astaan. Pohjalle jäävän sakankin voi käyttää erikseen vaikka leivonnassa. Kirkastetun voin paisto-ominaisuudet ovat paremmat kuin tavallisen voin. Tuo sinun käyttämäsi lienee ns. ruskistettua voita, kuten Jaelkin ehdotti. Silloin voi lämmitetään kattilassa kunnes se hieman ruskistuu ja nenään tulee pähkinäinen tuoksu. Siinä pitää olla tarkkana, ettei pääse yhtään kärähtämään.
Tietoni eivät ole absolut-varmoja, mutta tällaisessa käsityksessä olen.
nimim. wannabe-martta ;)
Oikeassa olet. Kirkastettu voi on vähän kuin intialainen ghee.
LöschenKuulostaa ihan sikahyvältä! Mulla on tosi huono mielikuvitus parsan suhteen, enkä osaa tehdä siitä oikein mitään.
AntwortenLöschenTäällä Saksassa oppii kyllä parsan syömisen.
Löschen